用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 2006年9月入讀KTS 小一ge家長入黎傾(續集五) ...
樓主: Huisys
go

2006年9月入讀KTS 小一ge家長入黎傾(續集五) [複製鏈接]

Re: 2006年9月入讀KTS 小一ge家長入黎傾(續集五)

Sac.wen
吓,    好慘呀!!  依家點呀, 有無見醫生??  你一定好肉赤啦.    :cry:  :cry:  查實阿媽心入面仲痛.  
好似仔仔跌倒的頻率都好高下, 而且次次都傷.  快同佢講下數先得啦.   

MyJade 寫道:
hi sac.wen,

你仔仔點呀! 一定好痛啦. 那隻牙是否準備換的? 如果不是便快快找牙醫喇!   

[quote]
sac.wen 寫道:

尋日阿仔響學校跌親, 成隻牙甩左    
[/quote]

Re: 2006年9月入讀KTS 小一ge家長入黎傾(續集五)

唔知係咪我作病呢? 20度    我覺得好凍咁.  sac.wen 辦法都好, 起碼有選擇, 就有保障啦!!

[quote]
Huisys 寫道:

hi hs,

我剛剛送完阿女返學回來, 所以現在才覆你. 你真是心水清, 我仔仔剛好是這個星期五比賽, 所以我應該唔會出現, 但比賽完我會帶他回校上課的, 因當天我和nice1314要帶讀書會.   

[quote]
Huisys 寫道:
hihi MyJade,

排近少左撞到你呀??你fri去唔去做早操呀???
係呢..你仔仔都有朗誦喎??朗誦左未呀???表現點???
呀女考完試喇係嗎??可以鬆一口氣喇~~~

[quote]
MyJade 寫道:
hi leona01,

我真係好忙呀! 基本上讀書會那part已搞惦啦, 但是新電腦昨日剛剛送到, 所以我有要慢慢研究點setup上網. 其實你唔駛去圖書館找的, 你可以從網上找到適合的書, 然後再找哪一間圖書館有. 因為我昨天也是這樣做. 可免了走來走去的不便嘛.   

[quote]
Leona01 寫道:
MyJade,

你係咪好忙呀!! 得閑上下來啦!!你同9s12月1日果次讀書會我來唔到呀!我前日去左屋企附近

係呀!係呀!  當我對住圖書館一排排的書架, 就有很強的感覺, 覺得自已真係個傻瓜...     
我會再嘗試!今次先search   

KC,

有無醫傻瓜藥呀?   
[quote]
MyJade 寫道:
hi leona01,

我真係好忙呀! 基本上讀書會那part已搞惦啦, 但是新電腦昨日剛剛送到, 所以我有要慢慢研究點setup上網. 其實你唔駛去圖書館找的, 你可以從網上找到適合的書, 然後再找哪一間圖書館有. 因為我昨天也是這樣做. 可免了走來走去的不便嘛.   

好野有新電腦用!!

set up?  嘜唔係可以讓網絡供應商的師父做咩   
希望你早日完成啦     

MyJade 寫道:
hi leona01,
我真係好忙呀! 基本上讀書會那part已搞惦啦, 但是新電腦昨日剛剛送到, 所以我有要慢慢研究點setup上網.

hi leona01,

不要這樣說, 其實我是一個很懶的人, 最緊要是唔駛郁又唔駛浪費時間, 才想到這個方法.   

[quote]
Leona01 寫道:
係呀!係呀!  當我對住圖書館一排排的書架, 就有很強的感覺, 覺得自已真係個傻瓜...     
我會再嘗試!今次先search   

hi Helen,

唔駛唔好意思ge...大家都係傾

up 返上去先..............大家快d黎報名呀~~~~

洋子 寫道:
早晨,  

我都來報名

X'mas BBQ -時間: 20/12 15:00 - 18:00

nice1314 ~ 1 Adult and 2 kids
cheungmp ~ 2 Adult and 1 kid
heiheikeikei~1 Adult and 2 kid
Leona~1 Adult and 1 kid
rowenaanson- 2 Adult and 1 kids
Huisys - 1 Adult and 1 kid
CyrusMom - 1 Adult and 1 kid
洋子-------1 Adult and 1 kid

嘩 , 無上來就連屋都搬埋了

我又報名先
X'mas BBQ -時間: 20/12 15:00 - 18:00

heiheikeikei~1 Adult and 2 kid
rowenaanson- 2 Adult and 1 kids
rubyngan  - 1 Adult and 1 kid

SW,

你仔仔真係成日都跌親..你要買重保險 或請保'標' 以得
sac.wen 寫道:
早晨呀... 又搬左新屋... 勁呀 !!!      

嘩!! 又搬新屋...報到先

osmm,

oscar 會代表社問答比賽喎, 你有無得睇呢..

周五你都去早操吧..唔該車埋我...   

各位媽咪-只限 mami club member

請問有無人要 meyer (廚具) 既優惠咭(6折)?
聖誕大特賣--8/12~23/12...在觀塘的,
10:00am-7:00pm

我以前去過一次..不只有廚具..連文具都有的(如無記錯)..

如果係, 請留言, 再安排交收..可以在早操日

阿失雲...
你係咪轉左d"失雲"比阿仔, 點解開學得嗰3個月, 好似個個月都有d重傷意外發生 , 照計試過一次都知驚, 會小心d, 唔怪之得你之前咁擔心, 原來真係擔心得有道理
雖然佢跌親好可憐, 但係真係要學L01話齋, 同佢講吓好d   

sac.wen 寫道:
早晨呀... 又搬左新屋... 勁呀 !!!      

[/quote]

Hi sw,

你仔仔點呀      聽到都心痛,飲D凍野可消腫架
Friends are the sunshisne of my life~~

Thanks for brightening my world with
the warmth of your friendship !!

Hi Helen,
大部份都如 Huisys所講,有補充嘅係我地今年開左6班P.1, 比往年多,而且今年只有4班P.6畢業,所以預期07�08收生會比今年少.. 我都祝你個小朋友讀到心儀嘅小學..加油!!

[quote]
Huisys 寫道:
hi Helen,

唔駛唔好意思ge...大家都係傾

rn,

做乜唔帶細囡黎呀,你見我同hhkk都好勇por
rubyngan 寫道:
嘩 , 無上來就連屋都搬埋了

我又報名先

rubyngan  - 1 Adult and 1 kid
Friends are the sunshisne of my life~~

Thanks for brightening my world with
the warmth of your friendship !!

sw,
最好叫埋你家老爺啦....而家計埋我老公得2個男佣咋

[quote]
sac.wen 寫道:
請問有無限人數 ?
我要返去請示下老爺 & chk 下細佬個校曆表, 遲少少答得唔得 ?

9s,

我要回家睇下個細女是否要返學先,,唔駛返學就帶出來見下d 各位靚 ee

好呀!    咁我細仔將有兩美相伴啦       
rubyngan 寫道:
9s,

我要回家睇下個細女是否要返學先,,唔駛返學就帶出來見下d 各位靚 ee

‹ 上一主題|下一主題