用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 點解連續2個有關同1間小學的topic,正經討論/分享快速淪 ...
樓主: Bluestar
go

點解連續2個有關同1間小學的topic,正經討論/分享快速淪落致鎖題收場? [複製鏈接]

Re: 點解連續2個有關同1間小學的topic,正經討論/分享快速淪落致鎖題收場?

但我都好唔中意,有些人在自己開個topic內識得就住寫,別人開的就亂寫弄致無辜被remove / lock topic。

確有同感!
[img align=right]http://www.uwants.com/customavatars/1335663.gif[/img]

Re: 點解連續2個有關同1間小學的topic,正經討論/分享快速淪落致鎖題收場?

完全同意! 大家可以有不同意見, 但不可出口傷人!

迪迪洛洛媽媽 寫道:

但意見不可踐踏, 詆毀及看扁他人, 口出污言更不要得, 應懂得尊重及自愛. 要知道, bk不是一個成人網站, 以我所知, 一些小學及初中的學生也有上bk, 給他們看見這些粗言穢語, 這樣做只會影響我們的下一代及社會的安寧.

現代人儘管生活富裕了、文化程度高了、修養提高了,其實生活壓力亦很大。言論發表當然有自由,但亦應該自控。近日情況卻實在失控,人身攻擊,種族主意,人性的醜惡盡

同意

迪迪洛洛媽媽 寫道:

其實我都不贊成delete個topic, 不過不是因為甚麼惡行, 而是這樣做有點像不民主的政府一樣, 好事向外, 醜事不揚, 無人知曉, 蒙在鼓裡.  若有這樣的一些經歷, 確令人 '前車可鑑', 大家更應懂得慎言!

不過, 最好lock咗後, 另開一欄, 更列明18歲以下人仕不可觀看之類.

言論自由, 不代表可任意罔為, 語無倫次, 巳不是孩童的年代, 要為自己的言行舉止負責.
[img align=right]http://www.uwants.com/customavatars/1335663.gif[/img]

Agreed!

鎖了去都好,唔使大家再爭論,好又點,唔好又點跟本無意思,
以為自己攞晒彩咩!
其實幾多人擋睇戲咁笑緊,都唔知~    :tongue:  :tongue:
有d人唔喜歡人哋d學校唔出聲咪算囉,重要淺踏人真係好唔要得,
搞到B.K似鬧交多個分享~   :tongue:
該用戶已被刪除

雙方還未肯收斂,在繼續玩。
憑甚麼一口咬定,那幾位認親認戚的就是某校家長?
要bk管理層才知那幾位是誰。
真要不喜歡某校,米唔好去報名囉。無謂多說,用腳投票。

某校家長真係死得無孤
俾佢對號入座
判左死刑

點先知被鎖, 我之前開咗個topic 都唔見咗

最敝佢繼續係sfa個topic到嘈, 棧攪到個topic 比人lock埋.

王國長老

唉!EQ 呢家野真係唔係人人有。

小妹最近先入BK 做member....      原來可以有D咁嘅家長........我見識確喺小..{板主}.點解吾kick

mandy_lee,

在該topic所屬"討論區",每個topic那行,最左手邊有個信封型icon。

上了鎖的話,該icon會係一個鎖。

但如果個topic失蹤,你要check,只好問版主或bk管理層。

我好似見到不同會員的留言都有句「真心的」在尾後,不知是不是新興的口頭襌,可惜兩個topic都delete左,想睇都睇唔番。

G-Ma 寫道:
最敝佢繼續係sfa個topic到嘈, 棧攪到個topic 比人lock埋.

所以唔好再入去留言啦, 個topic 比人lock我地就間接做左兇手, 連累其他SFA家長架啦.

G-Ma 寫道:

事先聲名, 我不是TSL或SFA的家長, 這只是我近日來看到而有感而發的說話.

其實又好難怪那些家長, 昨晚我看到一點多, 她不停罵人又死又賤, 反觀那些TSL的家長都只用一些諷刺的說話對她, 亦有些家長勸她算了, 但越罵越厲害, 最後TSL個topic被版主delete.  但SFA家長無人知曾經發生過這些事 (因為她們應該不會上 '陳守仁放榜'的topic), 好像還覺是她無啦啦受挑釁, 受傷害, 難怪那些家長會氣憤.  有時真係針唔吉到肉唔知痛! 唉!  :-|

無理性,鬧人都應有譜,唔應入去sfa 家長個留言部都入去攪事。

bluestar

多謝指正,用併音有時手誤,對不起 !
Msma

Msma,

小事。我都係用廣東話拼音架咋。

想修改 :
無理性,鬧人都應有譜,唔應入去任何一間學校準/正家長個留言部攪事挑釁。
‹ 上一主題|下一主題