用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 民生 3/12interview(最緊要一個字......快)
樓主: sorma
go

民生 3/12interview(最緊要一個字......快) [複製鏈接]

Re: 民生 3/12interview(最緊要一個字......快)

我個仔係細仔

醒目開學勳章

Re: 民生 3/12interview(最緊要一個字......快)

我今日in 12:00 no789啦...
不過我都差唔多等左45分鐘,我後面個十一個都唔知要等幾耐,你地張准考證上面有冇簽名呀!!

我囡囡in 2點,頭位! 好趕.  以我個人2次經驗, 我發覺小朋友能否入選是以家長表現來定分, 唔系小朋友表示. 你o地有無發覺in家長果位老師同家長完成交談後即時計分. in小朋友果位老師唔用計分.  

嘩, 我788呀, 原來我見到你. 我個仔算俾面啦, 好少咁有耐性.  佢好似冇收我張準考証。

醒目開學勳章

大口仔Ma:

係呀,我個仔入到房即刻張准考證比老師,個老師問你咩問題
我問(係邊到認識民生,點解選擇民生,讚唔讚成親子閱讀,如果開學返學會唔怕囝囝座唔定)老師話見佢座得好定.應該冇問題,希望做到同學仔啦     

點解D答案一模一樣, 佢又係咁同我講, 你個仔好定喎! 死啦, 佢冇收我張証, 咁會唔會唔收呢?

醒目開學勳章

大口仔Ma 寫道:
點解D答案一模一樣, 佢又係咁同我講, 你個仔好定喎! 死啦, 佢冇收我張証, 咁會唔會唔收呢?

大口仔Ma

老師收左睇完之後,跟住比返我個仔..
係呀,我仔好定可能佢既性格比較靜,又唔怕羞...

醒目開學勳章

大口仔Ma

你有冇報其他學校呀!!
我就培正,大埔道崇真,創價,民生....

睇黎, 好大機會收你亞仔, 大口仔就50,50啦, 不過已經係佢最好表現啦.  早3個月, 媽媽都唔肯叫。  唉, 除佐playgroup果間幼稚園收佢, 佢仲未有其他消息呀。下午去York In, 我就唔係太鐘意, 校舍細,又hard sell.

有考其他, 不過要wait呀, 祟真同創價都有考慮, 我自己係祟真中學校友所以有考慮, 創價就好後悔遲佐冇得報。收佐你未?

醒目開學勳章

大口仔Ma

咁你仔仔幾多月出世,我個仔 Jan/03....

2003年8月, 重係尾tim.

醒目開學勳章

創價唔收oscar仔,我都仲未收到信,不過我已經打左去問佢話oscar仔個名唔係取錄名單,因取錄1/12已經收晒信,wait或唔收就下星期...
咁你有冇報崇真,崇真收左oscar仔 am class (已交留位費)
我係2/11面試 16/11交留位費,培正或民生收我都會放棄祟真..

Edithma 寫道:
我囡囡in 2點,頭位! 好趕.  以我個人2次經驗, 我發覺小朋友能否入選是以家長表現來定分, 唔系小朋友表示. 你o地有無發覺in家長果位老師同家長完成交談後即時計分. in小朋友果位老師唔用計分.  

我呢次都係第三間interview,但今次interview我覺得擺明目的只是想分開你同BB,家長只係"臨記",我答緊老師問題時,個老師好明顯心不在然,你有你講,佢有佢隻眼不停向前望,睇

呀~~不過諗落又好似睇小朋友表現多d喎,因為我响走廊等in 果時對上個小朋友一入課室就喊到收唔到聲,進出咗門口幾次都係唔肯定定哋坐低in,但是直覺覺得老師又好希望將兩人分開見咁...如果唔係通常小朋友梗係唔制的話,啲老師都唔會再迫佢哋架啦,如果著重家長答案既大可一齊坐啫?似乎好想睇小朋友的表現多d掛(我都估估吓咋)   

lkyma,
我好同意你嘅講法,in我個老師根據冇留心我答咩,佢對眼只望住前面個老師同我仔,當佢見到前面差不多in完時,但我答都未答完佢就好似趕收工咁同我講"得架喇,可以同小朋友出返去喇",都唔知點解咁安排,有咩作用?

[quote]
lkyma 寫道:
[quote]
我呢次都係第三間interview,但今次interview我覺得擺明目的只是想分開你同BB,家長只係"臨記",我答緊老師問題時,個老師好明顯心不在然,你有你講,佢有佢隻眼不停向前望,睇

Honglomama,我好同意你嘅講法...
No idea how they confirm the baby guildine

聽完你o地分析又真系好有道理. 但老師叫我去接小朋友果陣, 我小朋友總系多玩緊,唔原意走. 我同埋見到in小朋友果位老師枱上都無分數紙. 而in我果位老師抓住張form 好似計分咁. 所以純系我個人淺見    :

[quote]
HOLONGMAMA 寫道:
lkyma,
我好同意你嘅講法,in我個老師根據冇留心我答咩,佢對眼只望住前面個老師同我仔,當佢見到前面差不多in完時,但我答都未答完佢就好似趕收工咁同我講"得架喇,可以同小朋友出返去喇",都唔知點解咁安排,有咩作用?

[quote]
lkyma 寫道:
[quote]

Ikyma,

I totally agree with your observation.

While the teacher was asking me the questions (my questions were a little bit different as mentioned by other ok mom in this topic), her eyes concentrated on my son.  Fortunately, I didn't hear anything abnormal of my son just laughing quite a lot.  After asking the last question, the teacher didn't wait until I finish the answer and then told me the interview was end.
該用戶已被刪除

‹ 上一主題|下一主題