用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖母無玷聖心學校 聖母無玷聖心學校
樓主: 朗朗媽咪
go

聖母無玷聖心學校 [複製鏈接]

Re: 聖母無玷聖心學校

JoJoJo,

我個女都是讀1M,黙書都是錯同一個字及同一樣分數. 雖然嚴緊,但我覺得這樣能幫她們打好個底,做嘢細心一點.這也不是太差.

JoJoJo
我個女都係錯個亮字呀,又係得95分.

請問有沒有人知數學評估範圍-(課業一)是什麼?

原來我仔仔說是得很小同學拿不到100分,不是只有一位.我想你們的仔仔女女的亮字是否錯在下邊ぜ(?)貼住條線.

honeybeemom
就係錯呢樣la.
honeybeemom 寫道:
請問有沒有人知數學評估範圍-(課業一)是什麼?

原來我仔仔說是得很小同學拿不到100分,不是只有一位.我想你們的仔仔女女的亮字是否錯在下邊ぜ(?)貼住條線.

錯這個真的是很不值的.好在我仔仔自己一早發現,所以無寫錯.
另請問有沒有人知數學評估範圍-(課業一)是什麼?

tiffany_wong23 ,
謝謝.
今朝先上網炸,通常放假都唔上網.
所以咁遲先睇番.
我果十五分就係首名子女 今次都係陪跑.

今天功課派了數學之課業一了,終於知道是什麼.

朗朗媽咪:

你的子女是否讀緊聖母無玷聖心幼稚園嗎?

我朋友話如果係讀緊聖母無玷聖心幼稚園,
在第一輪唔收的話,
會在第二輪時會睇返你是否第一輪揀聖心!
如果是第一輪揀聖心的就會收返!
我叫葉比比,英文名叫Tristin Ip!IMG]http://i206.photobucket.com/albums/bb147/tiffay23/baby/IMG_2608.jpg[/IMG]

My sister wants to apply this school for her daughter.  Anyone knows about the chance of getting a place if she is an old girl (according to statistics from last year)?  

tiffany_wong23 ,
我個仔唔係讀聖心幼稚園.
所以都係陪跑.

朗朗媽咪

我之前也說過,我仔仔也不是讀聖心幼稚園,他是攪珠入的.所以不要太灰心.

我囡都是攪珠入的,今年巳P.3~

我個女係讀聖幼的,我都係叩門入的,我個女今日默英文呀,唔知佢又攞幾多分返來呢

我仔仔也是今天默英文,是否全級一樣同一天默中和英文.仔仔說梁副校長今天很開心地讚速算全部都對的小朋友,但是卻說有些同學很傻呀,會把'十'數當 '一' 數,也會把' 一' 數當 '十' 數.

想問下聖母無玷聖心小學的家長.學校是沒有冷氣的小朋友返來有冇話好熱和會唔會有好多蚊咬.小一是否傳統式坐法or一組組坐來上課.

我仔仔在頭一個星期都有說很熱,但之後沒有再說了,蚊則沒有聽佢提過,他的手仔腳仔都沒有給蚊虰過.學校是傳統式坐法的.

hi wing1206,

你女女派了英默回來沒有.我仔仔派了,他拿了滿分,他自己好像沒有什麼感覺,他說有很多人拿100分.

下星期五中文要背課文三和課文二詞語,大家是否也一樣?

我仔仔昨日英文默書也是100%。下星期三數學評估,星期五中文背默和默詞語,應該班班都一樣。

我個女都係100分,又係無咩反應,我下星期三(數學評估),下星期四(英文科評估),下星期五(中文評估),但係中文背默係7/10的星期五喎.

就來評詁啦,我想問你地會唔會出D題目比你地的小朋友做呀.
‹ 上一主題|下一主題