用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 小小莫札特的家長請進.
樓主: vkzone
go

小小莫札特的家長請進. [複製鏈接]

Re: 小小莫札特的家長請進.

My son has been studying in 'Festival walk' for a few lessons. The teacher is OK.

I only know 1期有18 lessons(大概半年) , 2期有 another 18 lessons.
And after these 36 lessons(夾理大概一年) , will get a certificate for 'little Mozart'.

Then ,what is 3,4 期(Wa!有排讀)? Please advise.

Sorry,那麼遲才回應.

其實,我囝囝在又一城學的,為免人地以為我買廣告,老師的姓名,如有興趣的媽咪可以pm比我.

起初,我地班little mozart班媽咪,仲話老師教得咁快,連PIANO BK同COLORING BK都教晒.

老師都同我地講,唔係個個老師都cover晒4本書.
小朋友學多些咪仲好.

而且,囝囝都學了很多音符並已懂琴鍵上之A,B,C,D,E音之位置.

LAST一堂,仲有個畢業禮,小朋友同媽咪一起表演.好開心!

現在,諗返轉頭,付出小小時間
RyanMAMA

我仔仔仲細, 唔想佢學得太趕, 反正有時間慢慢學, 但當然無2期學晒4册咁抵啦.
我覺得教我仔仔個miss都幾好, 好nice而且都會同小朋友玩下, 仔仔都喜歡. 但佢好可憐. 我問下大家一個問題.
妳地覺得如果有人”cool”牙有什麼感覺呀? 會唔會歧視佢當佢怪物? 那miss就是因為”cool”牙, 有另一斑的家長投訴佢”cool”牙(咁都係理由?), 要換老師, 所以佢教埋我那班後可能要等”cool”完牙才可再教了. 佢都有教爵士古的.

請問有冇人去麗港城上過呢個course呀? 俾d意見, 謝謝!

Ryan Mami,
May I know the name of the teacher at Kowloon Tong.   I am going to enrol the children panio class (group) at there.  Thanks

在好奇心推動下, 我問了九龍塘的柏斯, 佢地話有個miss係教到book4, 但只係discovery book, 即只係唱歌果本, 唔係lesson book, 只不過係小朋友唱多d歌, 但樂理的lesson book只係教到book 1, 但歌就唱到book 4咁.

jumby2000,

係呀, discovery book=唱多d歌; 但如果lesson book=學樂理. 其實一期學一本已經十分足夠. 所以我先好奇走去問九龍塘柏斯點解有人話上了2期已經學到book4之麻.
我係鑽石山學就係一期學一本.

請問有無栢斯個web site 呢?

我之前問過要成差吾多3千元一個course,你們是否討論呢一個course呢?

Not $3,000 for one course but one semester only total 18 lessons.  Whole course has 36 lessons.
Frankly speaking, the course is quite expensive since there is only 1 hour per each lesson.  However, since my son is 3 years old only and I still cannot confirm what is his interest, I think the course is still alright for enjoying.... :wink:

末計課本, 一期18堂, 每堂$160. 你報之前最好問下一班已收了多個學生, 及confirm一期會教多少課本, 因為有人話一期都學唔晒一本, 但又有人話2期已學晒4本, 所以最好問清楚先才決定報那一班.
‹ 上一主題|下一主題