用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 大圍聖心幼稚園家長∼請進
樓主: IanIan
go

大圍聖心幼稚園家長∼請進 [複製鏈接]

Re: 大圍聖心幼稚園家長∼請進

wing1206 寫道:
係沙田中心近麥記都有得繡呀,$7一個字.

今日去到啊婆話太多書包要車,做唔切,叫我16號先

IanIan
哈哈   ,原來我每日都見到嗰個就係你......
IanIan 寫道:
wing1206

我係廣源村大排檔對面上車, 你仔仔係咪都係呀. 唔通你就係同我地一齊上落車哥位媽咪, 我記得你仔仔係讀西瓜組.

hello, 我女女係(AM)檸檬組, 你們好?

呢幾天她在學校玩得好開心, 特別是玩波波池及彈床那天...

希望大家保持日後在此再分享啦!

shannamama   

ShannaMaMa - 好高興可以認識你. 你住邊到呀! 得閒多D上黎分享下仔仔女女係學校的情況.

Wing - 知唔係我囉. 你仔仔今日有無喊呀! 下星期一佢地就自已返學啦! 其實我都知迪迪會喊到7彩, 不竟是他們第一次沒有屋企人係身邊. 我昨晚問迪迪知唔知你仔仔叫?名. 佢話唔知, 只知係西瓜組喎. 你仔仔叫?名呀?

hi, IanIan,

i live CityOne.你呢?校車8:10 才到, 比我想像中遲?(i expect before 8:00)

今日我老公帶女女返學(佢話Today is Last Day可同阿女返學,所以一定請假陪她wor, 真比佢激死!)現在仲未得閒問佢今日在校如何?(她今天上語文, 可能比較悶)
你小朋友今日學什麼?
shannamama

IanIan/am/菠蘿組
prettymiki/pm/雪梨組
bozical/pm/雪梨組
conoki/pm/蘋果組
wing1206/am/西瓜組/boy
shannamama/am/檸檬組girl

ShannaMaMa - 原來你囡囡同我仔仔同一車, 校車約7:55到, 仔仔今日由老公湊返學, 今日上堂唱歌跳舞喎, 我老公話仔仔今日幾投入玩. 今日茶點食cook奇餅, 啊仔食左四塊, 佢仲想要, 老師話唔可以食得多最後無再比佢.

IanIan, wing1206, Shannamama :

真高興,您們是同一輛車 ,我女女坐下午班三號車.
我女女慢熱,新環境不習慣,不願意參加活動,但沒有哭.星期一要自己坐車及上課,嘟唔知會有咩反應.

IanIan/am/菠蘿組/boy
prettymiki/pm/雪梨組/boy
conoki/pm/蘋果組/girl

hi, Ianian and wing1206,

OH!  錯過了與你們見面的好機會......(雖然我只是第一天帶女女返學) 第二, 三天婆婆帶女女返學, 第四天老公帶女女返學... 希望日後可與你們相見la...

shannamama

do you know 師生比例是幾多?
因我見好似有很多老師教一班小朋友?

shannamama

HI, 報到. 我囝囝是荔枝組 am.  他也是勁鍾意跳彈床同波波池那天. 同埋最鍾意食熱辣辣蝦子麵茶點, 又係唔LIKE光蘇餅.    各位多多指教!

IanIan/am/菠蘿組/boy
prettymiki/pm/雪梨組/boy
conoki/pm/蘋果組/girl
kena/am/荔枝組/boy

ShannaMaMa
你係一城上車,係咪婆婆話比你聽,你個女條裙爛咗嗰個呀.

正是!, 原來你已認識了我媽咪(婆婆)

正是!, 原來你已認識了我媽咪(婆婆)

是否你叫婆婆不要用洗衣機洗校服個媽咪呀!

ShannaMaMa
係呀.....咪就係我攞    ,你真係唔好放落洗衣機呀好抉爛呀.

Wing

我仔仔同我講昨日等校車時問你仔仔野,你仔仔唔答佢喎,真好笑 

HI ALL
你地下星期一會唔會到學校接放車,我就唔會,因為要返工&想啊仔早D自己適應.

ShannaMaMa
好似係兩個老師對15個小朋友. 到時唔知會唔會A,B組一齊上堂呢?

Kena,
You are wellcome! 得閒上多D黎交流下

IanIan
我個仔好怕羞的.    ,唔知下星期一我地2個仔會唔會一齊喊呢.
‹ 上一主題|下一主題