用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 顏寶玲 VS 旅港開平 VS 李國寶
樓主: daphnel
go

顏寶玲 VS 旅港開平 VS 李國寶 [複製鏈接]

little_yolky 發表於 18-3-6 16:53
讀書風氣旅港一定無得輸, 而且佢哋大部份學生都係B1生(可能係全部添), 所以學習風氣同學習都會一致D。不過 ...

分析好全面!大仔在旅港讀緊中五,初中唔係精英班,讀書較hea,  今年9月份升中六,我plan緊暑假去澳洲,第一次帶亞仔沖出亞洲,大仔唔肯去,佢話暑假補到暈,見到佢咁緊張學業係好事,,,另一方面後悔唔早D同佢沖出亞洲,[以前的想法是想慳錢], 唉!孩子長大得太快了

回覆樓主:

我仔小學都有部分同學讀顏寶玲,顏亦是一所好進取的學校,同學仔話顏功課多,測驗多,見顏多收b2 生仍能做出唔錯的公開試成績,顏的課程唔易handle

HaYi    發表於 18-3-10 19:42

chun媽 發表於 18-3-10 14:19
分析好全面!大仔在旅港讀緊中五,初中唔係精英班,讀書較hea,  今年9月份升中六,我plan緊暑假去澳洲,第 ...
同感呵, 所以我冇等, 小5暑假冇理呈唔呈就左右度期, 衝出左亞洲, 另加P5-6中間都去左數次亞洲各國之旅, 因為7,8月P6 summer 可能已好忙,  肯定有的是2 wk  bridging course... 仲有一些公開表演的training 同學校的遊學 (如抽到..) , 等到高年級可能已唔想同我地去, 想同朋友去玩啦.      

回覆 HaYi 的帖子

請問介意講講在哪看到嗎?希望找多少少數據,謝謝

Chinyin 發表於 18-3-28 15:22
回覆 HaYi 的帖子

請問介意講講在哪看到嗎?希望找多少少數據,謝謝

Website of these school .

回覆樓主

毫無疑問入到旅港第一選擇啦

回覆樓主

樓主,九龍城區我心目中的首選是旅港,老師說是B1A,運動又好,我覺得佢簡介會的安排也很好,有系統,如果我抽都一定抽旅港第一。NPL 同李國寶說實話,我覺得收生有一定的B2A,如果你是九龍城區,肯定是B1 就旅港吧!

chun媽 發表於 18-3-10 14:23
我仔小學都有部分同學讀顏寶玲,顏亦是一所好進取的學校,同學仔話顏功課多,測驗多,見顏多收b2 生仍能做 ...
True

回覆樓主

旅港較優
‹ 上一主題|下一主題