用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 資優教育 踢爆資優「專家」
樓主: Brittlestars
go

踢爆資優「專家」 [複製鏈接]

Re: 踢爆資優「專家」

veronna....

你弄錯了...他缺席了...激死~~

veronna 寫道:

嘩! 禽晚見到果個就係你個仔? 好帥, 好smart, 又淡定, 初初仲以為係小朋友添, 原來已經係大學生.

IQ高又EQ高既好難得, 再加上連個樣都得. 不得了呢!

[quote]
siu_wing_wing 寫道:
veronna ....

my kid will be there....sharing his experience of growing up .....it is on Saturday....right.?
[/quote]

veronna....

兄弟姐妹們:
Sorry, 呢幾日公司好忙, 連老公個樣都無睇清楚, 兼且個仔升班既問題, 個頭大左三倍, 所以無出席, 走寶!! 但無辦法都係要攪左當前既問題先. 呢緊再有D咩野好料, 記得通知聲呀,
「世有伯樂,然后有千里馬。千里馬常有,而伯樂不常有。」《韓愈-馬說》

醒目開學勳章

veronna....

[quote]
veronna 寫道:

嘩! 禽晚見到果個就係你個仔? 好帥, 好smart, 又淡定, 初初仲以為係小朋友添, 原來已經係大學生.

IQ高又EQ高既好難得, 再加上連個樣都得. 不得了呢!

[quote]
veronna ....

my kid will be there....sharing his experience of growing up .....it is on Saturday....right.?
[/quote][/quote]

噢! 真可惜, 他有跟你解釋為什麼缺席嗎?

那一個"臨時拉夫"也有這樣的表現, 真的很羨慕耶!

龍媽媽, sorry呀, 太遲先見你個pm, 如果唔係約埋一齊去, 大家有個伴都好嘛. 果日會長都有去, 每一次他都是這麼親力親為的, 好感動.
Latte, 又名臭Te或臭喵.

醒目開學勳章

有冇睇報紙, 特別資優培訓計劃派出的學生取得多個 國際奧林匹克獎牌, 有奧林匹克物理金牌.  

veronna 寫道:
禽晚聽完"出類拔萃", 原來政府有一個叫特別資優既培訓計劃 俾D某一方面特別資優既學生. 但要由學校提名. 不過聽落都唔錯. 修讀完仲可減免讀大學時的學分(兩至三分).

[quote]
babyhowie 寫道:
根本香港政府係呢方面係嘜都冇做,
人地新加坡個個小朋友都有做智力測試,
如証實係資優,必定再加以培訓。
相反係香港,好多資優小朋友都被誤以為問題兒童,
而其資優本質就被活埋。
試問每個家庭都俾得起成千上萬o既測試費用嗎?
[/quote]
Latte, 又名臭Te或臭喵.

Really!!!
優資兒童同問題兒童只差一線!

有時有d優資兒童因為冇人發掘佢地被埋沒o既才華因而誤為唔聽教只愛搗蛋o既兒童!!!

咁請問有冇人知道教署有d乜幫d資優小朋友?
我冇睇到那一個特輯
邊度有得download?
thanks in advance
‹ 上一主題|下一主題