用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 請問有2017入讀李陞小學小一嗎? (揮手區) ...
樓主: happmrswong
go

請問有2017入讀李陞小學小一嗎? (揮手區) [複製鏈接]

methy 發表於 17-8-23 08:37
佢真係亂up 24,當年大仔k2時,我開始參觀區內小學&觀課,由B1校睇到寶校(不太受歡迎學校),睇左12間左右 ...

同意呢區內家長說,連區內補習社也說學校程度淺,欠缺競爭性。可是連系名中學入學,就真是得幾位頭位學生,之後就唔知去了邊度。我朋友早幾年大女小六畢業,都是精英那類,頭幾位吸曬入名牌中學之後,其他落第,之前佢係支持Fans,之後

回覆樓主:

我小朋友今年入李陞,so far so good, 第一個星期返學開心,感覺唔會太chur, even比家長的通告量我可以接受,每日2-3張左右,我見有校車的,只是要家長自行聯絡校車公司安排, etc

fredc9 發表於 17-9-10 14:55
我小朋友今年入李陞,so far so good, 第一個星期返學開心,感覺唔會太chur, even比家長的通告量我可以接受 ...

請問你知唔知有沒有九龍東的校車呢?
15分自行有機會嗎?

methy 發表於 17-8-24 10:37
你睇2017大抽獎既位,李陞校舍細&小班教學,好少位,印象好似有人話乙一都抽唔哂,放乙二仲有機會?你睇個 ...

同學仔媽咪話有朋友乙二中,但自己唔中

請問知吳知李陛今年有無open day係for 2018升小?
我上官網睇好似無相關資料,
學校亦無單張可參考

希望有讀緊李陛既家長幫手報料, thx

我見呢間學校好多南亞既學生....

YS_mommy 發表於 17-8-27 05:28
同意呢區內家長說,連區內補習社也說學校程度淺,欠缺競爭性。可是連系名中學入學,就真是得幾位頭位學生 ...

識人升左上聯繫中學,但唔係幾跟得上,幾乎要留班﹐唔知關唔關小學程度淺事

kylie_ng 發表於 17-9-14 18:27
我見呢間學校好多南亞既學生....

我小朋友讀緊,日日去接放學,冇乜南亞小朋友bor

babyhk 發表於 17-9-13 16:33
請問你知唔知有沒有九龍東的校車呢?
15分自行有機會嗎?

冇去九龍東校車的,你可能要搵出面d行車了

sunnygirl 發表於 17-9-14 18:55
識人升左上聯繫中學,但唔係幾跟得上,幾乎要留班﹐唔知關唔關小學程度淺事
...

我係李陞n年前舊生,當年我成績十名內,小六派位去左第二志願金文泰,當時第一志願係庇利羅士,真係好慶幸入唔到,我其他同學入左去,真係跟唔上包尾好大壓力,就算男同學入左英皇亦都差唔多,嗰時學校程度唔係太深,一下只去名校,又係英中,所以其實好慘

到宜家我仔今年K2,要睇學校,我都心大心細去唔去自行好,雖然佢有聯絡中學英皇係好吸引,不過我其實想佢讀深d嘅學校,上中學冇咁辛苦,但講真當年d老師真係好好,唔知宜家係點
‹ 上一主題|下一主題