用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 有無子女已在仁立紀念小學念書呢 ? 可否進來談談該校的 ...
樓主: car75
go

有無子女已在仁立紀念小學念書呢 ? 可否進來談談該校的狀況如何 ? [複製鏈接]

Re: 有無子女已在仁立紀念小學念書呢 ? 可否進來談談該校的狀況如何 ?

比比
請問你住係青衣定葵涌架?係埋跨網派入仁立?

Re: 有無子女已在仁立紀念小學念書呢 ? 可否進來談談該校的狀況如何 ?

Elsamouse 寫道:
比比
請問你住係青衣定葵涌架?係埋跨網派入仁立?

我住葵涌架,我跨網選石鐘山,但衰左,但就派左仁紀囉!
我係Dong Dong,我家姐係Ding Ding

I want to know too.

Mrssslui 寫道:
咁你地知唔知仁立同仁紀分別大唔大呀?

王國長老

比比,
您囝囝返仁紀返成點呀??      唉, 我仲係仁紀與浸聯, 唔知揀邊間好.     
(~'.'~)  (^.^ )*^-^*

我都覺得校長好好,好親民,又友善,佢好鍾意同家長傾計.
副校都好好.
我已愛上此校了.
而且課外活動又多,真係啱晒我同女女.
而且相對仁立冇咁谷,又係千禧校舍.
佢地會減少測考,仲有好多新的教學方法.
真係唔錯.
不過,我想知此校多新移民嗎?

hello:我是65網今年我個仔仔study k3在葵涌村ymca 葵涌幼稚園讀,我是新搬o黎不知這區d school  邊間好
但心水school 是仁紀...想問下得15分會入到嗎????

最年長....5分及
到適齡....10分

聽你地講study這間都唔係禁辛苦       

新移民...我諗唔多唔小都有ka因可能在第2佳段入

王國長老

咦, 您0的料係咪堅架, 0甘您係咪揀仁紀??
Mrssslui 寫道:
我都覺得校長好好,好親民,又友善,佢好鍾意同家長傾計.
副校都好好.
我已愛上此校了.
而且課外活動又多,真係啱晒我同女女.
而且相對仁立冇咁谷,又係千禧校舍.
佢地會減少測考,仲有好多新的教學方法.
真係唔錯.
不過,我想知此校多新移民嗎?
(~'.'~)  (^.^ )*^-^*

adaleung:

好大機會要派....因為好多人有兄姐分or父母分,宗教分.....仲有讀得辛唔辛苦又真係見仁見智乍
adaleung0716 寫道:
hello:我是65網今年我個仔仔study k3在葵涌村ymca 葵涌幼稚園讀,我是新搬o黎不知這區d school  邊間好
但心水school 是仁紀...想問下得15分會入到嗎????

最年長....5分及
到適齡....10分

聽你地講study這間都唔係禁辛苦       

新移民...我諗唔多唔小都有ka因可能在第2佳段入

但適齡分個個都係家啦....唉!!!!好scare他入不到     

八卦想問下大家, 你地d小朋友讀那間幼稚園, 我想知那間幼稚園派得最多學生在仁紀, 麻煩晒

cookie

唔好意思,剛岩先睇返依個topic,咁遲先覆你。
仁紀而家比我既感覺都ok,功課真係唔太多,通常一日都係三四樣,但亦試過有次七樣,但大部份都唔係抄寫,都係fill in the blank類。佢個校長都係好到不得了,有好多有小朋友讀緊既媽咪都對佢讚不絕口,但佢地對學生既紀律就幾嚴謹,至於老師方便聽聞都有不少好老師,但真係要睇彩數。我覺得我囝彩數就麻麻,但班主任都幾希望學生自動波,好多野我見其他班都有寫手冊提小朋友,但囝囝果班就無。打電話去問小朋友情況,佢地都好樂意解答。所以暫時都覺得ok啦!

比比,

Your son is in 仁立紀念, which class?

My son also in 仁立紀念, before studying in 荊免堂, which class your son now studying in?

winniehk

我囝囝讀c班,你呢?

唔好意思, 想問少少提外話.

我囝囝在荊冕堂士德讀緊, 請問係咪大d機會入仁紀.

Thanks!

我囝囝讀B班, did u chech the violin from school?

你地有無人交左表比仁紀?????
我明天才交

交咗未呀?快報料.
多人嗎?
你排咩 no.?
adaleung0716 寫道:
你地有無人交左表比仁紀?????
我明天才交

我仲係仁紀, 浸聯or基圍(馬灣), 唔知揀邊間好,
比d意見我.
tks!!
‹ 上一主題|下一主題