用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 請問有沒有 Boxhill Wonderland Villa AM Koala E的同學 ...
樓主: chantecaille
go

請問有沒有 Boxhill Wonderland Villa AM Koala E的同學仔? [複製鏈接]

回覆:Siubbcute 的帖子

荃灣迦南都有收我個女,我地最後rejected左它們的offer. 我個人比較對boxhill 較有信心。依家仲比個女上緊它地的playgroup.個女都好鍾意。

引用:Quote:原帖由+Jumboshrimp+於+15-05-20+發

原帖由 dbchu 於 15-05-20 發表
Wonderland 太新,應該未有
Thanks ... 希望有open day 可以問一問啦

回覆 chantecaille 的帖子

請問下點解想轉中文較多嘅學校?現階段我正煩惱bh定cannan.
也是教學語言的考慮。。

Hi, 入泥支持下先!我阿仔上年入讀WL BH, 六月尾會讀完n班,將會轉去九龍塘嘅幼稚園讀K1。阿仔讀得好開心, 因為d老師都好有心機教,如果追求語境, 呢度唔會令你失望!阿仔d英文真係好好...(我有請菲律賓姐姐,但都係幾個月,連姐姐泥到都話阿仔英文好,溝通無難度!)一班有三個班老師,一個係NET, 其他兩個輔助,英文都好好!通常佢地用英文同父母溝通先, in case 真係溝通唔到先用中文, 小朋友一入去學校就用英文...我阿仔嗰班有廿幾個小朋友,大概1:8,比例好好,另外再有ee 帶佢地去洗手間!要換鞋入學校,感覺乾凈!
學校環境一流,好大,設備新,光猛(因每個課室都係一大排窗),我第一次入去個感覺好好!
貼住$5000呢個學費有d貴,不過除佐校服同校車無其他雜費,包晒茶點,間唔時仲有d英文靚靚硬皮故事書送...再附加大量學校做嘅小手作帶番屋企,其實真心覺得好好!如果經濟環境寬裕d,我會比個仔讀落去!
‹ 上一主題|下一主題