用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 劉華親身同個女去創價interview?
樓主: pinky1031
go

劉華親身同個女去創價interview? [複製鏈接]

回覆:劉華親身同個女去創價interview?

低調就唔會親身去啦,擺明實收,除非佢校長係黎明粉絲啦!
我呢d基層小朋友又少一個有學卷學校的機會

回覆:winnietingting 的帖子

不过我估他應揀德望機會多的

第時應該成日要見家長

引用:回覆+ktgps+的帖子 如果真係的話,都好唔

原帖由 pinky1031 於 14-12-03 發表
回覆 ktgps 的帖子

如果真係的話,都好唔公平
你覺得2歲1個月b同2歲11個月b一起interview公平咩?

DIE WAHRHEIT IST IRGENDWO DA DRAUSSEN

引用:Quote:原帖由+pinky1031+於+14-12-03+發表

原帖由 YSF1 於 14-12-04 發表
你覺得2歲1個月b同2歲11個月b一起interview公平咩?
有個校長話公平,佢話兩歲11個月如果做唔到task,即係未ready返學,可以出年先讀

咁我又覺得他幾均真,我覺得實有學校不駛見或有special arrangement 收佢嗰囡。佢都去啲親身去見要大圍面試的學校,算係咁。我都想知有無人見過陳慧琳in St Cat 同楊千嬅李嘉欣in 維記

引用:低調就唔會親身去啦,擺明實收,除非佢校長

原帖由 BBBQ 於 14-12-04 發表
低調就唔會親身去啦,擺明實收,除非佢校長係黎明粉絲啦!
我呢d基層小朋友又少一個有學卷學校的機會:wahah ...
佢好似去創價係早一日(未正式開始interview)去in,我估一來唔想混亂,二來人地想低調,親身去我反而覺得佢好盡責,因為女兒係自己既,只係唔知點解比人唱開曬。

引用:咁我又覺得他幾均真,我覺得實有學校不駛見

原帖由 socute 於 14-12-04 發表
咁我又覺得他幾均真,我覺得實有學校不駛見或有special arrangement 收佢嗰囡。佢都去啲親身去見要大圍面試 ...

咁我又覺得他幾均真,我覺得實有學校不駛見或有special arrangement 收佢嗰囡。佢都去啲親身去見要大圍面試 ...
劉華我一路都欣赏他,香港人成功典範

回覆:MELODY430 的帖子

歌送結婚他都親自去恭喜

我唔覺有咩唔公平。特別安排佢另一日獨立面見,係避免混亂。佢係香港人,去讀學券學校亦理直氣壯。

佢仔女考到嘅話,唔可以一口咬定抹殺佢仔女水平不足,只靠阿爸。至於講屋企背景、資源,佢贏晒!

其實,劉華幫仔女考呢間,或者都係想佢地過下樸實、大眾生活啫。作為父母,係可以理解。

PalFan    發表於 14-12-4 12:18
i_lucia    發表於 14-12-4 09:49

講真 如果到時好多記者影佢 有混亂 咁多小朋友都危險 唔止係佢個女危險 唔好成日話唔公平 有d野預左架啦

李嘉欣早兩年成日同個仔去 vic Playgroup, 有冇去 in 我就唔知, 陳慧琳都係同仔仔去 vic playgroup

回覆:socute 的帖子

我in St Cat 時見到陳慧琳夫婦一齊面试

引用:我唔覺有咩唔公平。特別安排佢另一日獨立面

原帖由 micmic37 於 14-12-04 發表
我唔覺有咩唔公平。特別安排佢另一日獨立面見,係避免混亂。佢係香港人,去讀學券學校亦理直氣壯。

佢仔女 ...
講得好呀!! 學校甘安排都唔想引起混亂..

回覆:劉華親身同個女去創價interview

其實都係hk人,hk人要讀書,讀書要面試,正常不過丫。我好奇佢報咗其他邊幾間啫

引用:我in+St+Cat+時見到陳慧琳夫婦一齊面试 +

原帖由 nana126 於 14-12-04 發表
我in St Cat 時見到陳慧琳夫婦一齊面试
咁又幾好

引用:Quote:原帖由+socute+於+14-12-04+發表咁我

原帖由 kittyland06 於 14-12-04 發表
李嘉欣早兩年成日同個仔去 vic Playgroup, 有冇去 in 我就唔知, 陳慧琳都係同仔仔去 vic playgroup

...
上playgroup可能在playgroup in

micmic37 發表於 14-12-4 09:40

佢仔女 ...

Agree! 我覺得佢想低調樸實, 港人子女讀學卷學校係港人福利, 唔係窮人福利, 香港大把家長自己選擇私校放棄學卷je。
我欣賞劉華, 佢自己都係讀得書又勤力工作o既人, 佢揀創價代表佢都buy學校理念。
‹ 上一主題|下一主題