用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有無人讀黃埔威廉N班呀
樓主: william2011
go

有無人讀黃埔威廉N班呀 [複製鏈接]

昨日一位媽媽問我威廉好的定黃埔迦南好,我都不是太清楚!呵呵,各位可否告之一二!!

回復 oolong817 的帖子

可能要打番有關部門問一下才清楚!!

引用:Quote:原帖由+kbac+於+13-06-18+發表我只係

引用:昨日一位媽媽問我威廉好的定黃埔迦南好,我

原帖由 william2011 於 13-06-19 發表
昨日一位媽媽問我威廉好的定黃埔迦南好,我都不是太清楚!呵呵,各位可否告之一二!!
...
我有迦南offer我會揀威廉,因為2間差唔多,但威廉K1-K3有學卷

引用:Quote:原帖由+wing214+於+13-06-19+發表唔

原帖由 kbac 於 13-06-19 發表
係啦!點唔好法?但playgroup係佢自己老師教返定係外判出去㗎?
其實外唔外判我真係唔清楚,背景:我仔仔8個月大開始讀黃埔little learners(keep住一星期一堂至現在),間中到紅磡、土瓜灣、九龍塘、跑馬地周圍試堂,約試過十多間,
直至威廉取錄仔仔,為咗佢適應學校,就讀佢playgroup,playgroup歷時1小時,頭15分鐘叫各小朋友自己玩小樂器(冇人講嘢,只say hello),點名,之後唱幾隻歌,於細小房間圍圈行下,之後又去第二個房間,剩下20分鐘劃簡單勞作,差唔多每次都係白紙碟+臘筆自己劃(其實幾冇趣味, 水彩都冇),
個人感想:老師印度人,唔係net,我d英文發音應該好過佢,playgroup小朋友年齡相差大,1歲至3歲幾都有,各小朋友欠缺interaction,上課近一半時間都係浪費嘅,其他所有playgroup都有圖卡、教材、訓練小肌肉等等,佢個playgroup齋talk,好似唔駛備課咁,畫畫好求其,d勞作我覺得冇趣味,仔仔都冇興趣玩,其他playgroup佢畫到唔俾我捉住佢隻手,玩到污糟晒為止,$250一堂都唔算平呢,
不過呢d都唔代表間學校唔好嘅,亦只係我個人感覺,可能我見得多其他playgroup,多咗比較啦,anyway我會考其他K1留後備,呢間學校最好仍然係近屋企,工人姐姐湊返學唔駛過馬路,安全贏晒

回覆:Luluyen906 的帖子

其他Playgroup勞作,至於威廉就太差喇

回覆:william2011 的帖子

不如Add facebook 丫,各位同學仔,我開個group

回覆:有無人讀黃埔威廉N班呀

我有個好朋友個仔之前響度讀N班,幾好架喎,我朋友以為佢係普通村校,咁之後幫仔仔轉左去啟思,比較下先發覺原來威廉係好野黎架,仔仔響個度學識超多英及中生字,仲要係冇乜壓力及工課之下學識,我朋友都話好想知佢地係點教既!

引用:Quote:原帖由+kbac+於+13-06-19+發表係啦!

引用:不如Add+facebook+丫,各位同學仔,我開個g

引用:我有個好朋友個仔之前響度讀N班,幾好架喎

回復 wing214 的帖子

只有報讀8月適應班哦

回復 wing214 的帖子

ADD ME TOO!

呵呵,多謝大家的分析,多左好多對此間學校的認識!!

我都係報適應班,冇讀佢既pg。聽落pg又真係差,希望同N班冇關啦。聽朋友講間學校算幾好(以吾係講開既名校,而又有學卷計)。印巴老師我都有D concern,希望吾係個仔個班啦,我凝住係多數教K1至K3的國際班多D

回覆:william2011 的帖子

See u all tomorrow

回覆:有無人讀黃埔威廉N班呀

請問N班半日制幾錢?有冇分中英文班同國際班? 你地有冇報過德寶?

回覆:小gra 的帖子

係咪冇pn班?

回復 小gra 的帖子

3600多一個月,因還沒有定,學校話!!

回復 小gra 的帖子

有PN兩歲班
‹ 上一主題|下一主題