用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 急!新手媽媽!我囡囡11年12月出生,但無報n班,吾知道 ...
樓主: JessicaCshan
go

急!新手媽媽!我囡囡11年12月出生,但無報n班,吾知道原來要上年報,點算?直接報k1? [複製鏈接]

回覆:急!新手媽媽!我囡囡11年12月出生,但無報n班,吾知道原來要上年報,點算?直接報k1

試下將軍澳德寶吧

引用:試下將軍澳德寶吧 +

原帖由 BethMum 於 13-03-12 發表
試下將軍澳德寶吧
報左啦!比華利同德寶边間好?比華利星期四in

easybring  比華利口碑好d  發表於 13-3-12 15:50

引用:Quote:JessicaCshan+發表於+13-3-10+13:16+

原帖由 萬能太 於 13-03-12 發表
其實真係好難講,有人覺得早d入學會好d,又有人覺得好可憐,如果屋企有人湊到b又教到,唔讀n都冇咩所謂,但 ...
我報左迦南,朗思,明慧(playgroup幫手交form),york(playgroup幫手交form), 比華利,德寶!方方,啟思,樂基,學之園叫我六月再打去!大家仲有咩介绍?觀塘線,北角都可以架

回覆:JessicaCshan 的帖子

另外迦南playgroup有位,收左,一星期返兩日,講明返夠四個月上n班吾洗面試,半年有證書!好吾好比錢

回覆:急!新手媽媽!我囡囡11年12月出生,但無報n班,吾知道原來要上年報,點算?直接報k1

我都係同你一樣,仲要係12月尾,所以都有d頭痛!!

回覆:Mistletoe 的帖子

你報左邊幾間?我仲要錯過左報名時間,現在都系報waiting list!你決定做大b定細b?

引用:我都係同你一樣,仲要係12月尾,所以都有d

原帖由 Mistletoe 於 13-03-12 發表
我都係同你一樣,仲要係12月尾,所以都有d頭痛!!
你報左邊幾間?我仲要錯過左報名時間,現在都系報waiting list!你決定做大b定細b?

JessicaCshan 發表於 13-3-12 12:53
報左啦!比華利同德寶边間好?比華利星期四in
hm ... 都係嗰向句, in咗收咗先諗揀邊間啦!  尤其而家 limited choices.

引用:急!新手媽媽!我囡囡11年12月出生,但無報

原帖由 JessicaCshan 於 13-03-08 發表
急!新手媽媽!我囡囡11年12月出生,但無報n班,吾知道原來要上年報,點算?直接報k1?

...
咁你真係太唔update了,仲要細B,如果真係想讀Nursery 唯有試下等9月, call 學校,睇下有沒有人退學吧(因返了幾星期學病而退學)

引用:Quote:原帖由+Mistletoe+於+13-03-12+發表

原帖由 JessicaCshan 於 13-03-13 發表

...
報曬,邊間收讀邊間,今年不要再miss deadline 了。

回復 hinhing 的帖子

點解呢?

2間都唔係九龍塘,啓思係青衣,方方係海濱!
其實我老公鍾意啓思多啲,不過下星期睇埋佢開放日先決定!

回覆:hinhing 的帖子

12月細b,今日in比華利衰左,老師约下个月再in!點樣先可以教好小朋友,佢成日發皮氣,吾聽人講,軟硬都試過!唉

JessicaCshan 發表於 13-3-14 23:39
12月細b,今日in比華利衰左,老師约下个月再in!點樣先可以教好小朋友,佢成日發皮氣,吾聽人講,軟硬都試過 ...
睇你張講嘅,你雖然m左先前報名嘅但都報左好多,比我仲多…我囝都係11年11月b,暫只in左兩間,得waiting…

回覆:急!新手媽媽!我囡囡11年12月出生,但無報n班,吾知道原來要上年報,點算?直接報k1?

十一,十二月做超大最好。

引用:Quote:JessicaCshan+發表於+13-3-14+23:39+

原帖由 Chirley 於 13-03-15 發表
睇你張講嘅,你雖然m左先前報名嘅但都報左好多,比我仲多…我囝都係11年11月b,暫只in左兩間,得waiting…
...
如果真系無學校收佢地,你14/15報n班 or k1?我諗住兩樣都報哂!因為我囡囡表現太差,本身屋企肯做,去面試都吾做,掛住自己玩,吾理任何人

引用:十一,十二月做超大最好。 +

原帖由 bigheadchiu 於 13-03-15 發表
十一,十二月做超大最好。
好多人講見名幼有優勢!

引用:Quote:原帖由+Chirley+於+13-03-15+發表睇

原帖由 JessicaCshan 於 13-03-15 發表
如果真系無學校收佢地,你14/15報n班 or k1?我諗住兩樣都報哂!因為我囡囡表現太差,本身屋企肯做,去面試 ...
我個女係6月b, 上年年尾 in 嗰啲學校全部唔收,又係唔睬人,現在好好多,過幾個月已經差好遠。努力!

我阿三都係dec, 2011出世, 預做超大b, 如果有人照顧, 唔使太介意遲一年讀N班, 不過同龍年b爭P1大抽獎, 競爭大好多, 所以到時預去in私校做backup

仲要阿三上面係兩個讀女校既家姐, 大抽獎好渺忙

JessicaCshan 發表於 13-3-15 09:08
如果真系無學校收佢地,你14/15報n班 or k1?我諗住兩樣都報哂!因為我囡囡表現太差,本身屋企肯做,去面試 ...

我今年唔會報N班啦~~~主力K班算, 因為我唔想又N又K, 自己都亂,
同埋好好彩我已經有間york 既offer, 但我想試埋其他幾間幼稚園...
同埋你囡囡係咪一直只係屋企教野? 有無出過去?
因為我同老公都成日帶阿囝周圍去街, 同其他小朋友玩,
所以佢係in時都好彩唔會唔理人, warm up得都算快...
對症下藥, 對你囡囡應該有幫助, 仲有時間, 佢會進步的, 放心~~~
‹ 上一主題|下一主題