用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 沙田平安福音堂收到offer啦...
樓主: wing.2bb
go

沙田平安福音堂收到offer啦... [複製鏈接]

wing.2bb 發表於 12-11-17 04:43
回復 snoopyyip 的帖子

唔好灰心,應該好快收到信㗎喇。下星期六註冊後相信又會放啲位出嚟㗎喇。加油! ...

多謝你的鼓勵!!!個心好好多, 沒那麼覺得自己是失敗媽媽...

我個B係細B及比較內向又細膽 (雖然早半年前已帶他一起返親子班Playgroup), 不想他那麼年紀少便跑老遠, 只報了兩間幼稚園, 就因最喜歡平安堂的教育理念及老師真的有愛心, 及旁邊的真理浸會也不錯, 兩間都是基督教, 卻不夠小心考慮BB如兩間都不收, 便沒學校要再等下年報多幾間作後備才對...

回復 snoopyyip 的帖子

萬一(希望唔會)真係waiting努力啲寫求位信,再試下去邨校叩門可能會有位㗎!總之唔好對自己同小朋友失去信心呀!互勉之!

回復 cyym 的帖子

我有個朋友做幼稚園教師,佢都話沙平師資好好,老師有愛心,懂得用方法引導小朋友學習,接納小朋友,小孩子好鐘意返學,有禮貌及懂得尊重別人,相信呢樣嘢唔係間間學校都俾到你。

知唔知沙平一個星期有幾多堂英文堂呀

回復 wing.2bb 的帖子

hi wing, 多謝你既資料!!

我有2個朋友既仔女都係係沙平讀緊, 其中一位朋友是我中學既ah sir,
我見他的兩位小朋友很友善, 乖巧, 而簡介會咁啱見到兩位寶寶上堂既
片段, 他們上堂時很精靈活潑, 主動, 令我很放心了. 而且ah sir是教育界,
挑選得應該不錯了.

回復 misscoco 的帖子

恆常英文堂應該日日有只係本地老師用全英文敎,有時有主題式嘅例如海洋環保,老師會設計畫劇用全英語同小朋友講海洋保育。至於net好似一星期一堂。

回復 cyym 的帖子

多謝分享呀。越了解沙平真係越鐘意佢,亦很放心將小朋友交俾學校

咁都幾好喎!!

總之我buy囉,哈哈。

buy x 2

回覆:wing.2bb 的帖子

恭喜恭喜

ME TOO ~~~

我上個學校個網睇,點解睇唔到佢地小一派位既? 你知唔知佢地多數派邊幾間小學?

你有去佢哋個簡介會嗎?有講派一呂,沙呂,培基等等。不過幼稚園上小學係玩大抽獎所以関係唔太大。去年佢哋叩門係100%成功(邊間同有幾多就無透露)。

回復 kaitathk 的帖子

多謝多謝。

Any mama got offered too? Shall we share more info here?

我無去到簡介會啊!! 好多謝你咁詳細呀

唔好客氣,大家都係好媽媽,想為自己個小朋友選最合適嘅幼稚園。希望有更多媽媽們分享多啲資料啦,

聽完你咁詳細既講解之後, 我都對沙平多左了解

Did any mama pay the seat deposit last Saturday?
Or any mama has rejected the offer?   
‹ 上一主題|下一主題