用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 九龍塘宣道小學 小一新生做了音樂測試未?
樓主: moungchu
go

小一新生做了音樂測試未? [複製鏈接]

Queenielam88 發表於 12-7-16 08:37
係呀,呢個都係我一直以來的疑問,究竟鋼琴係咪應該十月考完二級就停左佢,專心學學校分配的敲擊樂.其實各位 ...
琴同敲擊同步進行完全冇問題,尤其是tuned percussion,嚴格來說,鋼琴也是敲擊樂器

Queenielam88  明白!謝謝回答 ;)  發表於 12-7-16 09:53

回覆:小一新生做了音樂測試未?

mama1010 發表於 12-7-18 11:07
我回條填左轉架喇,不過想睇下有冇人從敲撃轉出來!希望大家小朋友最後都可以揀到喜歡的樂器!

...
我知道有小朋友想轉入長笛,但因被揀學長笛的人數係好多的,所以該小朋友只可放在waiting list!如果你想轉走我諗應該成功機會都好高,但我就真係唔知被揀入敲擊樂的小朋友人數會有幾多喇,因除我家小朋友外,我真係冇乜見到喇,係呢你點解咁想你個小朋友學敲擊呀?

咦,點解好似無人被選學小提琴嘅?

回覆:shirleyysy 的帖子

小提琴唔駛學校派都肯定大把學生學緊啦

My son was assigned violin but he doesn't like it.  We switched to another instrument.  According to the teacher, there is a long queue waiting for violin.

我未可以報英文國語住,因學校剛打來話我知會再開小提琴班,但未知時間,要等星期一先知

‹ 上一主題|下一主題