用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 國際英文幼稚園 st cat係米靠自己谷架
樓主: elytis
go

st cat係米靠自己谷架 [複製鏈接]

JassChow 發表於 12-6-5 01:59
St cat 嘅小朋友,K2 嘅小朋友已經學到好多野!特別係每年兩次嘅設計活動,有次我個女話要帶拖鞋返學,原來 ...

K1 上 K2  學術方面同K1不同, 記得9月學寫12個生字....

在家請私家教師谷係咪小朋友一定叻我就唔知.  但我就冇請私家教師.

我有兩個小朋友, 我覺得佢地的學業表現有點視乎小朋友的本身資質, 性格.

我大仔幼稚園時冇在外學過英文, 只係K3上了一年公文數, 但係佢的中英數都好好, oral English是相對弱少少, 但校內成績幾好, 考直資私校的成績亦好好!

到囡囡時我俾佢上英文小組班, K3亦有上公文數. 比較哥哥, 她學術上是冇哥哥咁叻. 校內成績和考小學的結果亦不及哥哥. 所以我傾向相信天資, 再加後天適當的陪養. 但不是"谷".

retriever  在家是否說英語呢?!  發表於 13-9-9 13:06

回覆:st cat係米靠自己谷架

聽講st cat在k2才開始寫字。似乎中數比起km/kv弱,st cat學生的學術是否多出外自己谷?尤其是在k1,k2時,thanks.

回覆:st cat係米靠自己谷架

St Cat是漫漫浸的,学生的解难能力很高!
教的東西十分適合小朋友的程度,而且非常有質素。它不谷,但卻学到很多知識。不會要求学生做很多艰深功課,看起來,不及别的幼稚園贏在起跑線,但冇人知道,贏在起跑線的学生,会否蠃到最後、笑到最後!

引用:St+Cat是漫漫浸的,学生的解难能力很高!

原帖由 Dwarfs28 於 13-07-26 發表
教的東西十分適合小朋友的程度,而且非常有質素。它不谷,但卻学 ...
同意!

教的東西十分適合小朋友的程度,而且非常有質素。它不谷,但卻学 ...
同意

我鍾意你最尾嘅重點

回覆:breadbb 的帖子

Thx

對呀!學語文不是幾早寫多幾多個字,而是教得其法,。

‹ 上一主題|下一主題