用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 九龍禮賢學校 2011 一勇班大招集 !
樓主: Aurea
go

2011 一勇班大招集 ! [複製鏈接]

我仔都話有2個Anson,
佢無講中文堂嘅野,但就成日提Miss Au,說她很搞笑,又有很多遊戲玩,所以很喜歡上她的堂.

原帖由 ranny 於 11-9-13 10:30 發表
My son in Carson,no 7,he said 1C  have 3 Carson. I am so happy to meet you all. 同大家一樣,我個仔都欠一樣功課,不過第一個月唔計,都放心!仲有,佢話中文老師成日鬧其他小朋友,好惡呢! ...

提大家明天P.1 打疫苗針,我已同阿仔講,等他有心理準備好d.

各位好:

我囡囡也是1c班,  和大家打個照呼先.  原來今天要打針. 我都完全忘了此事. 相信現在已經打完了.

我大仔是 5年級,  今年比較緊張了, 所以很難抽時間照顧細妹. 以後都要留意下她的事.

係明天15/9 打針 , 我囡話好緊張呀!

哦. 原來是明天! 今晚做下心理輔導先.   

原帖由 Aurea 於 11-9-14 16:40 發表
係明天15/9 打針 , 我囡話好緊張呀!

hello litteeva, my girl is at 1F. his brother is aged 3 now. if later i want to enrol KRS for little brother, does he hv higher chance than the others? school staff said all applicants needs to have interview.
原帖由 littleeva 於 11-9-14 11:53 發表
各位好:

我囡囡也是1c班,  和大家打個照呼先.  原來今天要打針. 我都完全忘了此事. 相信現在已經打完了.

我大仔是 5年級,  今年比較緊張了, 所以很難抽時間照顧細妹. 以後都要留意下她的事. ...

想問下大家,
中文默書要唔要默埋普通話併音??

I want to know too.

阿仔昨天打針無喊,不過佢話有小朋友喊,有個女同學仲尖叫添!
之後Miss Choy請佢地食糖,佢就覺得無咁痛嘞.
我讚佢好勇敢,如果係我一定會喊,加埋見到其他同學喊,仲驚! 可能會叫'救命'添!
他聽完都笑了出來.

I have just asked a p2 parent and she replied 'No.'

原帖由 naritakudo 於 11-9-15 11:19 發表
想問下大家,
中文默書要唔要默埋普通話併音??

我個仔仲豬,有一日將人地本書帶返屋企~我叫佢第二日拿拿臨俾返人

我個仔又唔係咁,功課明明有帶又唔交,有帶手冊又話無,上堂一舊雲,抄手冊東一忽西一忽,問佢點解十問九唔知~一係就唔記得....

原帖由 Aurea 於 11-9-9 16:43 發表
E... 俾亞囡激C !     無啦啦欠交功課 , 個傻豬明明做咗同有帶返學校, 佢無交到呀!  我問佢, 佢答: yi..係喎... 唔知呀!

不好意思. 現在才看到你的問題.    我大仔是由禮幼升上禮小.  而妹妹就不在讀禮賢幼稚園.   至於有沒有分, 其實最重要還是小朋友的臨場表現.  幼稚園考時我記得是要in 家長的.  我覺得多少都會有些分的.  填表都要填有沒有兄姐就讀. 禮賢幼稚園是一間很有愛心的幼稚園. 小朋友會喜歡的. 預祝你仔仔考上.   

原帖由 Ronnie1213 於 11-9-14 19:02 發表
hello litteeva, my girl is at 1F. his brother is aged 3 now. if later i want to enrol KRS for little brother, does he hv higher chance than the others? school staff said all applicants needs to have i ...

原帖由 lpchan 於 11-9-16 09:25 發表
I have just asked a p2 parent and she replied 'No.'
Tks! Ipchan !

thks for yr info. hope my son will do well in interview la....
原帖由 littleeva 於 11-9-16 12:22 發表
不好意思. 現在才看到你的問題.    我大仔是由禮幼升上禮小.  而妹妹就不在讀禮賢幼稚園.   至於有沒有分, 其實最重要還是小朋友的臨場表現.  幼稚園考時我記得是要in 家長的.  我覺得多少都會有些分的.  填表都要填 ...

回覆 1# Ronnie1213 的文章

學校好似話功課可以上網睇,但我在網面找不到,大家知道在哪裡嗎?

回覆 1# ranny 的文章

我都想知,如何check,

http://homework.school.net.hk/homework/index.php?tel=23806011

學生天地=> eLearning =>網上功課糸統
原帖由 billiebb 於 11-9-17 15:47 發表
我都想知,如何check,

我囡又係話有個女同學尖叫, 跟住就喊喇.
of cos 我囡都喊啦, 佢話好多女仔都喊, 因為支針好尖好長好痛wor..

原帖由 lpchan 於 11-9-16 09:06 發表
阿仔昨天打針無喊,不過佢話有小朋友喊,有個女同學仲尖叫添!
之後Miss Choy請佢地食糖,佢就覺得無咁痛嘞.
我讚佢好勇敢,如果係我一定會喊,加埋見到其他同學喊,仲驚! 可能會叫'救命'添!
他聽完都笑了出來.:f ...

我囡就話成班一齊喊, 所以佢都一齊喊, 大家諗起都好笑!! 佢地第一次共患難!! hahaha!!

請問大家小朋友有冇開始溫習默書同測驗呢? 我個囡冇意識要溫書囉!! 開始擔心啦!!!

‹ 上一主題|下一主題