用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 2.5yrs囡囡返學喊到又嘔....又拉屎
樓主: raintingbow
go

2.5yrs囡囡返學喊到又嘔....又拉屎 [複製鏈接]

原帖由 raintingbow 於 11-8-16 12:39 發表
1st - 媽咪陪一粒鈡
2nd - 媽咪陪一粒鈡
3rd - 自己返一粒鈡(喊都聲沙沙放學)
4th - 自己返四粒鈡,一入學校就dum地一路喊一路週圍跑叫媽咪媽咪....
5th - 一換衫就喊,又扮要柯尿尿好多次,入到學校喊唔停,又嘔又拉屎. ...

我囡嗰時都喊咗一個學期, 老師話我哋走咗佢冇喊, 咁就ok啦, 同埋佢會做番學校學嘅嘢比我哋睇, 即係鐘意返學囉

我仔上年返左1年N班, 今年9月1日開學返K1, 開頭都喊左一陣, 之後就冇喊, 但因為呢幾日媽咪陪上堂, 所以會好d, 但我估計到下星期佢自己一個上堂時就會喊得厲害了
今朝喺幼稚園出面等入去時, 竟然其他小朋友全部都冇喊好正常, 真係一個都冇喊, 仲好開心, 有玩有笑.... 唉, 點解我個仔會咁架?

每個小朋友都唔同架.....
可能而家得佢一個喊, 俾人感覺適應慢d.....
但話吾定, 你個仔就係全班考第一個個喇......嘻嘻
原帖由 低調的爸爸 於 11-9-1 11:34 發表
我仔上年返左1年N班, 今年9月1日開學返K1, 開頭都喊左一陣, 之後就冇喊, 但因為呢幾日媽咪陪上堂, 所以會好d, 但我估計到下星期佢自己一個上堂時就會喊得厲害了
今朝喺幼稚園出面等入去時, 竟然其他小朋友全部都冇喊 ...

唉。我個女又係2歲半,上星期開學,點知佢一返到學校就完全失控,人地其他小朋友個個係度唱歌跳舞時,佢就係度拉枱拉櫈,完全唔聽老師嘅指示去做,直頭當正係自己個遊樂場咁,又大吵大鬧,唉!一個鐘頭要出去冷靜3次,上星期有家長陪就話啫,黎緊開始無得陪,唔知會點,唉。總之超擔心

我女女在8月中剛開始番N班,她當然有喊啦,但可能是我每次接她放學時也一定帶她去食嘢,她開始有進步了。

一定要狠心D,當睇唔到
‹ 上一主題|下一主題