用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 香港創價幼稚園 好好聯繫幼兒班第三組(下午)呀!!
樓主: joannemui
go

好好聯繫幼兒班第三組(下午)呀!! [複製鏈接]

Daniel as same as Hin Hin.
原帖由 cinnamonroll 於 10-10-12 12:49 發表
Hello, nice to meet you all, my son also under Group 3 PM session, Hin Hin at Moon Team!!

Yes ar.....but Hin Hin can't say his classmates' names.  Maybe they are friends already

你有無上校網睇相,Daniel坐喺鄭老師正前面,邊個係Hin Hin呀?呀仔都未識同學仔啲名。呀仔早排病咗,無返四日學,依家瘦得好可憐。
原帖由 cinnamonroll 於 10-10-13 13:14 發表
Yes ar.....but Hin Hin can't say his classmates' names.  Maybe they are friends already

Hin Hin is sitting at the same row of Daniel, at the left hand side, I ask him the name of his teamate but he say he don't know  ......oh no, is Daniel get better now?
原帖由 karen55407 於 10-10-14 07:52 發表
你有無上校網睇相,Daniel坐喺鄭老師正前面,邊個係Hin Hin呀?呀仔都未識同學仔啲名。呀仔早排病咗,無返四日學,依家瘦得好可憐。

睇咗四次醫生,食咗十二日藥,食到唔肯再食藥,最後決定唔再覆診,畀保嬰丹佢食,呢個星期先好番。
原帖由 cinnamonroll 於 10-10-14 09:36 發表
Hin Hin is sitting at the same row of Daniel, at the left hand side, I ask him the name of his teamate but he say he don't know  ......oh no, is Daniel get better now?  

詩詩          星星組     多多指教!!
Yumi       太陽組     多D聯絡, 遲d一齊玩!
Daniel     月亮組
露露          星星組     nice to meet you!!
力鳴          星星組     係咪銳詩媽咪呀? 我地應該係同一組上適應班ga, 我個仔成日講"象賓li"係佢朋友, 佢講得唔正, 唔知係邊個小朋友

原帖由 joannemui 於 10-9-17 10:32 發表
一直都唔多覺有幼兒班第三組(下午)媽咪入嚟傾!!
不如大家交流下啦!

哈哈!! 係呀!! 係銳詩媽咪!!

原帖由 suprajess 於 10-10-16 21:52 發表
Yumi       太陽組     多D聯絡, 遲d一齊玩!
露露          星星組     nice to meet you!!
力鳴          星星組     係咪銳詩媽咪呀? 我地應該係同一組上 ...

同詩詩去完澳門玩,  佢會係22/10 生日會同大家share 手信!!

原帖由 joannemui 於 10-10-18 12:50 發表
哈哈!! 係呀!! 係銳詩媽咪!!

會唔會係"晉言". 適應班同一組的男仔!!

原帖由 suprajess 於 10-10-16 21:52 發表
力鳴          星星組     係咪銳詩媽咪呀? 我地應該係同一組上 ...

回覆 1# joannemui 的文章

Have Bithday party tomorrow 29/10!

露露急性中耳炎入左院呀! 無得玩住喇!

露露急性中耳炎入左院呀!無得玩喇

咁嚴重!Daniel開學到依家病咗四次,睇咗六次醫生,請咗五日病假,瘦咗三磅。
原帖由 ally1118 於 10-10-28 17:48 發表
露露急性中耳炎入左院呀!無得玩喇重

之前仲以為露露好叻,開左學一次都無病過,點知一次勁嘅,,醫生話最近好多小朋友中耳炎,大家真係要小心D!

祝露露 早日康復!!

原帖由 ally1118 於 10-10-28 19:15 發表
之前仲以為露露好叻,開左學一次都無病過,點知一次勁嘅,流感針,肺錬求針都有同佢打,醫生話最近好多小朋友中耳炎,大家真係要小心D!

今日Party呀仔扮南瓜仔,仲派埋南瓜糖,希望各位同學鐘意喇!校車上唔見有人扮鬼扮馬,唔知有無同學仔扮呢?

詩詩只係著causal wear .  
我唔見有南瓜糖呀!! 唔通詩詩係學校食咗?  
多謝晒!!

原帖由 karen55407 於 10-10-29 18:34 發表
今日Party呀仔扮南瓜仔,仲派埋南瓜糖,希望各位同學鐘意喇!校車上唔見有人扮鬼扮馬,唔知有無同學仔扮呢?

露露好返哂喇!聽日秋季旅行佢有得玩喇!佢話最最最掛住就係詩詩喎~~~ 我想問詩詩媽咪露露同詩詩係咪真係咁friend?  你幫我問吓詩詩啦~~~~

露露媽咪,
問咗喇!!  詩詩話露露係佢好朋友!!

等我問下佢先!!
另外, 我問詩詩, 佢話露露未番嚟!
咁露露係唔係4/11 先開始上番學呀?

原帖由 ally1118 於 10-11-4 00:59 發表
露露好返哂喇!聽日秋季旅行佢有得玩喇!佢話最最最掛住就係詩詩喎~~~ 我想問詩詩媽咪露露同詩詩係咪真係咁friend?  你幫我問吓詩詩啦~~~~ ...

兩個月來,Daniel一直同感冒菌作戰,終於Daniel比感冒菌打低,抽筋入埋院,已經兩日,錯過咗旅行,醫生話明天出院,下星期先可返學。
原帖由 ally1118 於 10-10-28 19:15 發表
之前仲以為露露好叻,開左學一次都無病過,點知一次勁嘅,,醫生話最近好多小朋友中耳炎,大家真係要小心D!
‹ 上一主題|下一主題