用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖若望英文書院 2010年度入讀 K1 的家長?
樓主: YukoGlico
go

2010年度入讀 K1 的家長? [複製鏈接]

學校叫我寄信去申請?!

我是打28910088問,對方問我係哪一區,又再給我36984141,九龍城分區电話。
當時是一位女士回答,我忘了問貴姓?我說明當初我註冊時的校長現在已更換了,因我也與新校長見過面,新校長講不出Nursery的主要教學課程,又話未決定係邊個campus?最重要嘅係校長未註冊(我問教署是否真的未註冊,那位女士居然說要問教師註冊組)......我覺得與當初的選擇不符,可否要求退回留位費。對方說,留位費是學費一部分,教育條例並沒有強制學校退費與否,你自己同學校要求,如果唔得再同我哋講啦!
我便打电話到學校查詢,對方話請你把學生姓名,準考証編號及要求寄信嚟學校,我哋負責同事會處理,仲提我記得寫聯絡電話......我星期四18/3已寄出了,對方好客氣喎,無話唔得。
你可以再試吓,我覺得校長是帶領整所學校教育的質素,最重要係我交留位費嘅時侯,無人通知我會換校長嘛,所以現在要求退費是合理的,教署話唔得再同佢講。

我都覺得有道理, 當初我要的是他們在教學方面的經驗, 話說都有二三十年啦!忽然間換了一些沒經驗的人, 難道你還要我去讀嗎?

等我去問吓先~~

星期一問他們時, 他們說有關同事會回覆我,等了幾天,還是等不到...唉!

2手校服

有冇人要2手校服。  本人有17碼校褸1件, 22及24碼冬天校裙各1條,18及20碼冬天藍色恤衫各1件,26碼運動風褸1件及1條夏天校服裙(粉紅色大碼)。有意請PM我。
‹ 上一主題|下一主題