用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 請問瑪利諾神父小學和仁立.你們會選那間? ...
樓主: video_ming
go

請問瑪利諾神父小學和仁立.你們會選那間? [複製鏈接]

video_ming,

Yes, u're right.

原帖由 video_ming 於 09-6-13 20:07 發表
CRABTREE
    是的.你是否?
禁止在戶名,頭像相片,自定義頭銜,個人簽名,使用帶有 商業/個人/團體 廣告或宣傳推介成份之字句/圖片/超連結

Crabtree
希望大家都能考到理想學校.
原帖由 Crabtree 於 09-6-14 00:03 發表
video_ming,

Yes, u're right.

J63
我今天收到瑪利諾神父面試信.你有沒有呀?
原帖由 j63 於 09-6-13 21:20 發表
video-ming,

請問您是派位派到瑪利諾神父,定係叩門呢?咁你今日in邊間呀?因為我有叩門瑪小,所以想知係咪已經有面試,如果係我可能唔駛等!無機會!謝謝!

j63 ...

我都收到呀!唔該晒!唔知有無希望呢?聽講唔係個個都有機會面試,學校會揀過先見,希望機會會大D啦,因為我只係叩呢間學校門。祝好運!

原帖由 video_ming 於 09-6-16 19:51 發表
J63
我今天收到瑪利諾神父面試信.你有沒有呀?

J63
只要有得IN ,能有希望.祝大家都找到理想學校.
你為何會選這間學校?何否分享?

原帖由 j63 於 09-6-16 22:34 發表
我都收到呀!唔該晒!唔知有無希望呢?聽講唔係個個都有機會面試,學校會揀過先見,希望機會會大D啦,因為我只係叩呢間學校門。祝好運!

我覺得呢間學校校風唔錯,D學生比較純品,試過同D學生傾,覺得佢地非常天真友善,表現得十分開心,令我覺得此校應該可以快樂咁學習,覺得佢地好鐘意學校,又有中學,仲好近屋企,方便照顧,各方便都幾平均,我個囝又係可以坐定定,專注力比較強既小朋友,相信都幾合適呢間學校,所以選擇佢。我都無去派比我果間學校注冊!

Me too.  I got the letter and will have interview on Fri.  When will u have interview?
禁止在戶名,頭像相片,自定義頭銜,個人簽名,使用帶有 商業/個人/團體 廣告或宣傳推介成份之字句/圖片/超連結

星期五早上,唔知會in乜0野呢?

原帖由 Crabtree 於 09-6-17 14:22 發表
Me too.  I got the letter and will have interview on Fri.  When will u have interview?

Crabtree,

妳唔打算讀德雅?
不過能入到仁立的確是件可喜的事.
祝你女女順順利利!

我心情好緊張 唔知會問什麼問題(瑪利諾神父)

Crabtree
我仁立都有2nd in,好開心.
原帖由 Crabtree 於 09-6-17 14:22 發表

好似話只係傾下偈,無乜0野考,唔知真唔真!

希望順利.
原帖由 j63 於 09-6-17 21:15 發表

羊咩囝,

其實我心儀係津校, 但派位唔好, 所以選德雅. 不過其實德雅真的不錯, 無論係師資, 愛心, 英文程度, 以及有中學backup, 但係學費的確係一個因素! 所以我叩的津校, 一定要有中學backup, 否則我不會考慮! 我怕幾年後的升中又再煩過!

原帖由 羊咩囝 於 09-6-17 16:27 發表

Crabtree,

妳唔打算讀德雅?
不過能入到仁立的確是件可喜的事.
祝你女女順順利利!

video_ming,

唔知有幾多個可以2nd interview?

原帖由 video_ming 於 09-6-17 20:28 發表
Crabtree

Crabtree
我都好想知道呀.
希望大家都成功.
原帖由 Crabtree 於 09-6-18 00:50 發表
video_ming,

唔知有幾多個可以2nd interview?

video_ming
你幾時收到電話有得in仁立? 我囡囡都想in仁立, 我睇到封信話因為豬流感17號果日面試會取消, 學校會睇家長交來的個人檔案作考慮, 20號前會有電話通知, 見你梗快收到電話, 甘即係我囡囡已落選

原帖由 video_ming 於 09-6-17 20:28 發表
Crabtree

sundaymami
如果你沒有收到第一次電話叫面試.我估計你應該是落選.不用傷心.再努力.
原帖由 sundaymami 於 09-6-18 22:14 發表
video_ming
你幾時收到電話有得in仁立? 我囡囡都想in仁立, 我睇到封信話因為豬流感17號果日面試會取消, 學校會睇家長交來的個人檔案作考慮, 20號前會有電話通知, 見你梗快收到電話, 甘即係我囡囡已落選

...

j63
你小朋友面試表現好唔好呀.我小朋友ok.希望大家都成功.

原帖由 j63 於 09-6-17 21:15 發表

我都ok呀,真係無0野考,只係傾下偈,不過又估唔到會有咁多人面試喎,得十幾個位,睇怕都……唔敢諗咁多,希望在人間!祝好運!
如果仁立又收,瑪小又收,咁你點揀呀?
‹ 上一主題|下一主題