用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 呢間教育機構好無良, 專扼家長血汗錢, 各位家長請小心~~ ...
樓主: snowball
go

呢間教育機構好無良, 專扼家長血汗錢, 各位家長請小心~~ [複製鏈接]

各位緊記, 所有以北大冠名既比賽都唔好參加呀, 係搵苯架

原帖由 Syim 於 09-5-19 12:50 發表
mouth:" /> mouth:" /> mouth:" />

咁都得,無良機構﹗推上d先得
****未經本人許可, 不得轉載****

其實呢間中心已經有好多人知道佢d劣行, 但係都會照buy佢地course, 上年我都上過去個centre同完位Mr. W傾完之後都發覺佢入面好亂, 完全無系統, 而且d course都唔平, 所以都無上當.  不過, 我見到好多名幼稚園的學生在上堂.  講真, 佢地上堂的地方真係好差.  師資我就唔知啦.  不過我就唔會比自己的小朋友在這些惡劣的環境下學習.

呢d學校個良心都唔知去咗邊...現時經濟已經唔好, 好多家長都係自己慳慳埋埋咁去俾d小朋友去學野, 但有好多呢d無良既中心, 真係要告發佢地....如果可以既話, 最好係呢度公開佢地個名....

總之佢地就好識捉住d無知家長要比賽要獎狀既心態啦..舊年我見佢地個朗誦,不知所謂,都無同仔報,不過見佢地真係幾好生意喎....

就係因為咁, 就更加要話比所有家長知佢地D衰野, 唔想呢間野再去呃家長D血汗錢!  相信佢地好快有報應

原帖由 Sindy 於 09-5-19 18:35 發表
總之佢地就好識捉住d無知家長要比賽要獎狀既心態啦..舊年我見佢地個朗誦,不知所謂,都無同仔報,不過見佢地真係幾好生意喎....

佢地叫Learning Key!

原帖由 小豆豬 於 09-5-19 17:36 發表
呢d學校個良心都唔知去咗邊...現時經濟已經唔好, 好多家長都係自己慳慳埋埋咁去俾d小朋友去學野, 但有好多呢d無良既中心, 真係要告發佢地....如果可以既話, 最好係呢度公開佢地個名....   ...

hi marky, i have very bad experience with this 北大, too.  pls read this thread:
http://forum.edu-kingdom.com/viewthread.php?tid=2124688&extra=page%3D5

希望其他家長唔好上檔.  我覺得呢間野污辱左"北大"個名!   

原帖由 marky 於 09-5-19 14:19 發表
snowball:
seems it's a bad center, pls pm me the website too, thanx.

原帖由 snowball 於 09-5-19 21:33 發表
就係因為咁, 就更加要話比所有家長知佢地D衰野, 唔想呢間野再去呃家長D血汗錢!  相信佢地好快有報應

bad list 佢啦
pls pm me the website

醒目開學勳章

snowball,

I also want to have alert on this camp. Could you please pm me the website please?

Thanks  a lot !!

原帖由 snowball 於 09-5-19 13:30 發表
參o加左呢個“北大香港兒童奧林匹克運動會2009”真係一肚氣!
第一係安排失當, 咁多小朋友參加o既活動只得6個人做o野, 其中得3個由兼職擔任既計時員 (所以每場比賽只有3位小朋友落場), W Sir 一身兼多職, 自己做埋司 ...
Best wish,
(\~~/)           天下間沒有不受教的孩子,
(='.'=)           只有不懂教的父母。
(") (")~~O Derdad

would you please PM me the website so that I can share with my friends and ask them to award of it. you know, summer is approaching..many friends would like to look for summer courses for their kid, I want to stop them to enrol this institution.
Thanks.

Have pm you their name, website and address, please check

原帖由 didikoko 於 09-5-20 09:03 發表
would you please PM me the website so that I can share with my friends and ask them to award of it. you know, summer is approaching..many friends would like to look for summer courses for their kid, I ...

Hi Derdad,

Have pm you the info., please check!

原帖由 Derdad 於 09-5-20 01:38 發表
snowball,

I also want to have alert on this camp. Could you please pm me the website please?

Thanks  a lot !!

Hi Good_Daddy,

Please check pm

原帖由 Good_Daddy 於 09-5-20 00:56 發表

bad list 佢啦
pls pm me the website

原帖由 snowball 於 09-5-18 23:13 發表
我昨我同囝囝參加左名為 “北大香港兒童奧林匹克運動會2009” o既比賽, 主辦機構不但安排混亂, 而且仲比我認識到呢間教育機構果兩位負責人(W Sir) 同Miss T 人性醜惡o既一面 , 所謂為人師表, 完來全部都係假, ...

:;pppp:

你就好彩啦! 不過唔少人都比佢地扼左唔少$$

原帖由 海澄媽 於 09-5-20 00:59 發表

我收過佢地0的傳單,都有諗過去報名﹗好彩未報﹗thanks!!
‹ 上一主題|下一主題