用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 教材閱讀 有冇人用過APPLE TREE
樓主: eniale
go

有冇人用過APPLE TREE [複製鏈接]

我覺得 apple tree 真係加得太多啦.

今日行過書局, 見到 RXbXX 牌子既讀書筆, 枝筆只係賣 ~200蚊, 五本書一個 package, 只係賣180, 特價後 145.  所以如果要買40本書加一枝筆都只係 145 x 8 + 200 = 1360.  你可以話 apple tree 枝筆好d......佢地有國語又多d野....

但係一枝多d memory 既筆 + 加d國語/日語既原素, 駛唔駛加多成 2千幾蚊?  我覺得 apple tree 上年既價 -- 1380 或 1980 已經可以賺好多....而家佢一加去到 3xxx, 真係食水幾深!
我時刻都記掛著我那未能來到世上的bb, 他永遠在我心裡某個角落.

原文章由 baby.love 於 08-3-29 00:39 發表

你果套都唔知係唔係假野黎既,邊到有可能平咁多!!而且你有冇光碟,小朋友學野係要有連貫性先有用嫁,冇左d光碟得d書有咩用呀!!人地d CD ROM有好野玩嫁,又有字典!!你枝筆有冇保養嫁,到時如果真係壞左你都唔知去左邊啦, ...

我想壞左支筆買番幾枝都唔駛多2000 咁貴

我最近都有買左一套, 我都唔知佢加左價......

不過囝囝都鐘意睇.

原文章由 Eclipse_2006 於 08-3-29 09:23 發表

今日行過書局, 見到 RXbXX 牌子既讀書筆, 枝筆只係賣 ~200蚊, 五本書一個 package, 只係賣180, 特價後 145.  所以如果要買40本書加一枝筆都只係 145 x 8 + 200 = 1360.  你可以 ...

原文章由 Eclipse_2006 於 08-3-29 09:23 發表

今日行過書局, 見到 RXbXX 牌子既讀書筆, 枝筆只係賣 ~200蚊, 五本書一個 package, 只係賣180, 特價後 145.  所以如果要買40本書加一枝筆都只係 145 x 8 + 200 = 1360.  你可以 ...

咁你都講得幾啱,apple tree 實在加價得太誇張喇,咦~你講嗰套啲內容啱唔啱兩歲小朋友睇呀?

我原先都想買, 但係真係唔係好順氣, 枝筆只是加了MB 數便要加成千幾, 2千元, 真係好貴.

剛剛買了TOYRUS買了LEAPPAD, 希望都有用

原文章由 gg2000 於 08-4-4 14:42 發表

咁你都講得幾啱,apple tree 實在加價得太誇張喇,咦~你講嗰套啲內容啱唔啱兩歲小朋友睇呀?

原文章由 yynicole 於 08-4-5 01:33 發表
我原先都想買, 但係真係唔係好順氣, 枝筆只是加了MB 數便要加成千幾, 2千元, 真係好貴.

剛剛買了TOYRUS買了LEAPPAD, 希望都有用

呢套係學abc,phonics,單字 or 係story嚟嫁

我最近係深圳見到好十幾本書d內容同套apple tree好似,叫做伊索寓言,係外語教學與研究出版社出版架,我見係賣16元有書同cd-rom,可以睇同唔知係vcd定cd-rom,總之有影像,我覺得d內容係一樣架,不過個日帶住兩個仔女,真係無時間睇得耐,但係價錢差好遠。我諗住下個禮拜都會去睇下。

原文章由 free3wingye 於 08-4-5 21:43 發表

個人覺得所有教材最值錢嘅唔係佢d配件,如書or筆or光碟而係套教材制作的人設計左成個配套,如何使用先可以得到最好的成效?
呢樣都係值得媽咩們三思嘅,價錢相差咁遠會唔會有人魚目混珠呢?
免得到時得不償失 ...
我有兩個小魔怪--大哥哥基基7/7/2006出生,重3.4kg妹妹詩詩剛剛31/5/2007年出世了.重3kg

其實有沒有類似的教材比較經濟一d ! ?????

原文章由 mimitam 於 08-4-8 01:16 發表
我最近係深圳見到好十幾本書d內容同套apple tree好似,叫做伊索寓言,係外語教學與研究出版社出版架,我見係賣16元有書同cd-rom,可以睇同唔知係vcd定cd-rom,總之有影像,我覺得d內容係一樣架,不過個日帶住兩個仔女,真係無時間 ...

你係咪喺書城睇到嫁?我上星期喺書城見過一套"洪恩教育嘅点即說"其實我都覺得套嘢幾好,首先係學單字,再深啲去到童話故事,成套都係$9xx,但我就係擔心一樣嘢~支筆保養問題,因我當時淨係問過價錢同埋試過啲聲,就唔記得問保養問題,而且我又覺得支筆成$4xx好似貴咗啲,所以當時冇買到,諗住睇下香港有冇其他選擇先

原文章由 hinshunma 於 08-4-8 09:11 發表
其實有沒有類似的教材比較經濟一d ! ?????

我都搵緊呀,不過有人講過反斗城有差唔多嘅,但我又未得閒去睇,不如我哋大家真係搵到嘅,再喺到報料通知大家啦

唔好意思 ! 我想問吓 apple tree , 如果3month 的小朋友, 會係点樣去開始用同學外語呢 ?  因為我現在都plan 緊買d咩比bb學會係全面d.   有諗過用 baby can lead and read 但全套要成HKD 2 萬幾.. 本人覺得好貴.
Joey :-D

我睇個d就無筆,我自己就唔鍾意用筆,我怕小朋友慣左本書有聲,咁d無聲書咪唔睇,因為我標姊個仔就係咁呀, 我怕我個仔女都係咁。
個套係有cd-rom連書,有好多本。我係去少年宮書城見到架,都擺正係外面,好容易睇到,好近詢問處個位。

原文章由 gg2000 於 08-4-8 14:20 發表

你係咪喺書城睇到嫁?我上星期喺書城見過一套"洪恩教育嘅点即說"其實我都覺得套嘢幾好,首先係學單字,再深啲去到童話故事,成套都係$9xx,但我就係擔心一樣嘢~支筆保養問題,因我當時淨係問過價錢同埋試過啲聲,就唔記得 ...

[ 本文章最後由 mimitam 於 08-4-13 00:53 編輯 ]
我有兩個小魔怪--大哥哥基基7/7/2006出生,重3.4kg妹妹詩詩剛剛31/5/2007年出世了.重3kg

啱啱8/4買左套apple tree,原本見好多bk媽咪
話唔抵都有d心大心細,但我收到貨之後個臭b對套教材好感興趣,重開心過我暫時都好主動去學,好彩姐

你意思係唔抵買?
KARENBB :-)  :-)  :-) 日日開開心心

‹ 上一主題|下一主題