用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 請推介荃灣海濱溜冰教練
樓主: happymi
go

請推介荃灣海濱溜冰教練 [複製鏈接]

原文章由 madam@madam 於 07-11-28 13:30 發表
Holongmama,lovetsungtsung:

我都無咩 info喎, 你想要d咩資料....你有無打比佢問吓呀....我只係知亞 joe 係男教練..廿幾歲...係8級花式溜冰教練仲係香港花溜冰認可裁判 ...之前我個仔上堂佢請假..原來佢去咗擔任做 ...

咪就係問 joe ga mobile phone lor, 緊係唔會問佢結婚未 or 有 girl fd 未 la 不過, 估唔到佢咁勁

[email=madam@madam]madam@madam[/email],

Could u pm the teacher's detail to me?  Do u know if he
could teach the 3 yrs old kid?

Thanks a lot!!

原文章由 madam@madam 於 07-11-28 13:30 發表
Holongmama,lovetsungtsung:

我都無咩 info喎, 你想要d咩資料....你有無打比佢問吓呀....我只係知亞 joe 係男教練..廿幾歲...係8級花式溜冰教練仲係香港花溜冰認可裁判 ...之前我個仔上堂佢請假..原來佢去咗擔任做 ...

回覆 #1 maya'smama 的文章

HI,, 3歲應該無問題啦..要睇吓小朋友反應....
我比佢個電話E-MAIL 比你..你問吓亞JOE教練意見, 佢應該幫到你......

原文章由 glory 於 07-11-28 12:09 發表
Holongmama,

阿仔自行收生落空, 好大機會讀返禮賢..
我住係青衣區同埋阿仔返下晝, 所以唔同校車
我朋友個仔都係讀高勇班以前係海濱溜冰, 依家好似無學, 唔知同唔同一人呢
...

glory,
你朋友個仔係咪都叫朗朗呀?

Thank you! [email=madam@madam]madam@madam[/email], Here's my e-mail! Thanks for the info!!

[email protected]

原文章由 madam@madam 於 07-11-28 16:30 發表
HI,, 3歲應該無問題啦..要睇吓小朋友反應....
我比佢個電話E-MAIL 比你..你問吓亞JOE教練意見, 佢應該幫到你......

原文章由 lovetsungtsung 於 07-11-28 13:52 發表

hlm
sat 上午璁璁返 pg, 唔得ar, sat 下午得無?

ltt,
朗朗星期六下午要學畫畫,不過我朋友叫我自己帶佢去溜冰場玩幾次,睇吓佢係咪真係夠膽玩先好同佢報上堂喎!如果唔係佢落到場硬晒軑咁唔郁咪盞嘥錢.....

holongmama,
朋友仔叫禧禧
<自己帶佢去溜冰場玩幾次>如果你都懂的話可以陪佢一齊試接觸下冰面, 因街外人去玩都好抵, 三十幾蚊包埋鞋, 又或者同教練傾逐次計, 連上五堂就應該抵d

原文章由 HOLONGMAMA 於 07-11-29 09:49 發表

ltt,
朗朗星期六下午要學畫畫,不過我朋友叫我自己帶佢去溜冰場玩幾次,睇吓佢係咪真係夠膽玩先好同佢報上堂喎!如果唔係佢落到場硬晒軑咁唔郁咪盞嘥錢..... ...

原文章由 HOLONGMAMA 於 07-11-29 09:49 發表

ltt,
朗朗星期六下午要學畫畫,不過我朋友叫我自己帶佢去溜冰場玩幾次,睇吓佢係咪真係夠膽玩先好同佢報上堂喎!如果唔係佢落到場硬晒軑咁唔郁咪盞嘥錢..... ...

hlm
唔緊要 la, 因禽晚間畫廊 cfm 左我, sat pm 有位, so, tt sat pm 都學唔到住, 如果佢無興趣畫畫, 先再諗學溜冰 . 另 long long 未試過溜冰咩? 咁你真係要俾佢試下先, tt 溜過, 好攪笑, 又要驚, 又要玩

原文章由 glory 於 07-11-29 09:53 發表
holongmama,
朋友仔叫禧禧
如果你都懂的話可以陪佢一齊試接觸下冰面, 因街外人去玩都好抵, 三十幾蚊包埋鞋, 又或者同教練傾逐次計, 連上五堂就應該抵d

...

我同老公拍拖時經常拖住手仔去溜冰架!
不過冇玩咁耐都唔知識唔識.......

原文章由 lovetsungtsung 於 07-11-29 12:30 發表

hlm
唔緊要 la, 因禽晚間畫廊 cfm 左我, sat pm 有位, so, tt sat pm 都學唔到住, 如果佢無興趣畫畫, 先再諗學溜冰 . 另 long long 未試過溜冰咩? 咁你真係要俾佢試下先, tt 溜過, 好攪笑, 又要 ...

ltt,
又估唔到璁璁咁大膽玩喎!勁呀~
我未同佢玩過呀!但次次經過又一城佢都話好想玩,之前佢細個驚危險嘛!等我都搵日同佢玩吓先

一於搵日帶朗朗去玩下先, 我估你都識既話佢一定好喜歡, 阿仔以前成日想我都溜埋一份, 但自問無膽怕跌
原文章由 HOLONGMAMA 於 07-11-30 09:54 發表

我同老公拍拖時經常拖住手仔去溜冰架!
不過冇玩咁耐都唔知識唔識.......

原文章由 glory 於 07-11-30 10:33 發表
一於搵日帶朗朗去玩下先, 我估你都識既話佢一定好喜歡, 阿仔以前成日想我都溜埋一份, 但自問無膽怕跌

昨天帶咗朗朗去又一城溜冰,佢好鐘意呀!玩足兩個鐘頭,佢完全唔識死,啱啱行得穩就話要同我玩捉e 因,但佢唔識溜只係識用腳不停咁行,所以隻腳好快攰,通常行4-5個圈就要抖一抖,雖然都跌過幾次,但佢一d都唔驚,因為daddy次次都捉起佢,趺完仲攞d冰嚟玩,試過唔拖佢自己行咗半過場,不過又一城真係好貴,一家三口玩咗2個鐘要成$200,我諗下次要同佢去海濱玩,真係抵好多.........

[email=madam@madam]madam@madam[/email]

我個仔都想學溜冰, 煩請可否 pm joe 的電話給我.
or email 給我, my email : [email protected]

Thank you

原文章由 madam@madam 於 07-11-24 02:23 發表
有個教練....叫亞joe.....佢都教得幾好...我個小朋友都係果度學梗...進度都好快......睇吓幫唔幫到你....!!!

原文章由 jeffhei** 於 07-12-3 10:52 發表
madam@madam

我個仔都想學溜冰, 煩請可否 pm joe 的電話給我.
or email 給我, my email : [email protected]

Thank you

我已比咗私人信息你啦...

我個仔尋日完咗5堂啦....已經再續咗5堂啦...佢教得幾好....所以繼續比佢學.....

madam...

收到你的 pm.
thank you.

原文章由 madam@madam 於 07-12-3 15:49 發表

我已比咗私人信息你啦...

我個仔尋日完咗5堂啦....已經再續咗5堂啦...佢教得幾好....所以繼續比佢學.....

madam...

原文章由 glory 於 07-11-29 09:53 發表
holongmama,
朋友仔叫禧禧
如果你都懂的話可以陪佢一齊試接觸下冰面, 因街外人去玩都好抵, 三十幾蚊包埋鞋, 又或者同教練傾逐次計, 連上五堂就應該抵d

...

glory,
你囝囝個教練係咪亞Joe 呀?點解你個價錢便d嘅, 5佰幾蚊2人班......

holongmama,
聽見朗朗鍾意玩就好, 一定可以好快上手..
weekday二人班就$525(阿仔曾經上過), 私人班就$625(依家上緊), 會唔會係weekend唔同價錢呢
阿仔個教練唔係阿joe...

原文章由 HOLONGMAMA 於 07-12-3 23:55 發表

glory,
你囝囝個教練係咪亞Joe 呀?點解你個價錢便d嘅, 5佰幾蚊2人班......

我曾帶仔仔去又一城學團體班,但他很怕,唔肯落冰面,最後要我落冰面陪,好貴(學費+我入場費).
後來去了西九龍中心學親子班,他終於肯玩,而且學得幾開心.
學完一個course現在繼續兩母子學半私人.
但我覺得西九的場唔好,相比又一城差很遠.個場人又雜d,冰的質數也不好,可濕,又凹凸不平.加上我家去西九不方便.
想請問海濱的場如何?不計大小,想問雜不雜?冰面是否ok?
想問找教練是聯絡溜冰場還是自己找?

原文章由 heilok 於 07-12-28 09:23 發表
我曾帶仔仔去又一城學團體班,但他很怕,唔肯落冰面,最後要我落冰面陪,好貴(學費+我入場費).
後來去了西九龍中心學親子班,他終於肯玩,而且學得幾開心.
學完一個course現在繼續兩母子學半私人.
但我覺得西九的場唔好,相 ...

hi....

你好呀...我個仔依家係海濱學梗第二個course la.....比小小意見你..

海濱溜冰場同西九差唔多大...個場都係舊咖.......但溜冰教學算唔錯喇....因為海濱主要係教學及練習場地...唔會有太多街客入去玩...我覺得小朋友練習時會比較好d...同埋上完堂又可以係果度任玩...又唔駛另外比錢...好似又一城咁...場係大..但都係用d筒圍住一小部份比小朋友學..計起黎仲細過其它場....而且太多人係果度玩溜冰...會危險d........:

原文章由 madam@madam 於 07-12-30 02:05 發表

hi....

你好呀...我個仔依家係海濱學梗第二個course la.....比小小意見你..

海濱溜冰場同西九差唔多大...個場都係舊咖.......但溜冰教學算唔錯喇....因為海濱主要係教學及練習場地...唔會有太多街客入去玩...我 ...

補充....

我唸海濱冰面ok既....我都陪個仔溜過...冰面應該無咩問題既....場地唔算雜...全部都係小朋友友多...整體感覺ok喇...

海濱本身都有註場教練係度....唔駛自己搵咖....

‹ 上一主題|下一主題