用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 國際英文幼稚園 SC Lower - 活動篇
樓主: mmak
go

SC Lower - 活動篇 [複製鏈接]

Me too:

BBWarmm 2a1c

原文章由 Happy-Mom 於 07-9-12 13:29 硐表
預埋我!

Halloween Party

10月28日,星期日

YMCA tea buffet (詳細再通知大家)

Please add us :

AnnyMok 2a1c

Thanks !!

YMCA tea buffet (詳細再通知大家)

預埋我啦:

2a+1b, Thanks

karen8888

[ 本文章最後由 Karen8888 於 07-9-13 12:34 編輯 ]

原文章由 mmak 於 07-9-12 13:33 硐表
all,

我見 好多時 SC 同學 搞生日會 都係 屋苑會所 租個 fuction room + 到會食物...

價錢 會否 經濟d 呢 ??..
會所多數都有埋 children palyground ...

大家 可以考慮下 ?? ...

我覺得將軍澳中心個function room又大又正, 可惜係個度住既朋友已經搬走.  妳地有識朋友住個度呀?

將軍澳坑口新寶城會所function room

Dear all,

報價: $150/hr (Sunday)
max: 40人
*隔離房有波波池室

AnnyMok

fyeung
我係CWB間Marvelous Cafe搞過一次Christmas party, around  20pax到就每人around $120到 (only charge Adult), 我覺得食物&個地方都okey
原文章由 fyeung 於 07-9-12 18:30 硐表

Mabel Chan,

個website好多資 ...

預埋我啦:

3a+1c+1b

pangpuiyee 1a1c

mmak,

多謝報料!
我無pass架,上次係免費入去,因為有朋友係disneyland做帶我地入去,去完蒑蒑問,係咪每個星期四都去架,佢真係玩到癲左.

原文章由 mmak 於 07-9-12 21:08 硐表
fyeung & all,

唔記得報料tim ... 有 disneyland 全年証  就有 so 喇... 可惜 我地d 小朋友   返下午班喇 ... 我個"平"証 用唔到 lu...

Hong Kong Disneyland

1/9 - 23/9 呢段時間內
每位 annual pass 賓客 可以 ...

MabelChan,小熊媽咪 & AnnyMok,

多謝報料!我今日去左九展見唔到個姐姐派傳單,上兩個星期見到,今日要搵佢又見唔到:tongue:
我tmr再call下佢地問下先.

原文章由 MabelChan 於 07-9-13 16:06 硐表
fyeung
我係CWB間Marvelous Cafe搞過一次Christmas party, around  20pax到就每人around $120到 (only charge Adult), 我覺得食物&個地方都okey

我朋友個媽咪 好似 住o個處... 比較間接左d
但如果有需要 都可以 call 佢 幫手....

原文章由 小熊媽咪 於 07-9-13 13:13 硐表

我覺得將軍澳中心個function room又大又正, 可惜係個度住既朋友已經搬走.  妳地有識朋友住個度呀?

fyeung,
Please check PM!

原文章由 fyeung 於 07-9-14 22:00 硐表
MabelChan,小熊媽咪 & AnnyMok,

多謝報料!我今日去左九展見唔到個姐姐派傳單,上兩個星期見到,今日要搵佢又見唔到:tongue:
我tmr再call下佢地問下先.

Cherry_Wong,

Thank you! I received.

原文章由 Cherry_Wong 於 07-9-17 00:01 硐表
fyeung,
Please check PM!

星期六call左君豪會,又話會fax張menu比我,等左成日,都無
今日我再call佢地,等下睇一下收唔收到先.
mmak,佢地話min. $8,000包場,由2:00玩到6:00 pm
你地之前係咪咁架?

fyeung,

我地個搞手 好勁... 屈到 $5000 包場... 佢地會做 buffet 咁 形式...
大人 約 $100/位.. 小童 唔計 (應該照計, 我地屈到唔計 )
總之 埋單 夠 $5000.- 就得 ...
時間 好似係 11:00 - 3:00/4:00 p

現有 人數:34a 20c 4b = 58 人

min charge $8000 會貴左d ... 佢地有無講收幾$$ 位 ??
因那裡地方唔係太大... 如我地再加人 太多人會好迫...

如果 租會所 + 美心到會 ...點睇 ??... 我唔知價錢 ??

原文章由 fyeung 於 07-9-17 13:37 硐表
星期六call左君豪會,又話會fax張menu比我,等左成日,都無
今日我再call佢地,等下睇一下收唔收到先.
mmak,佢地話min. $8,000包場,由2:00玩到6:00 pm
你地之前係咪咁架? ...

[ 本文章最後由 mmak 於 07-9-17 15:00 編輯 ]

mmak,

原來可以咁架.
我諗住$8,000/100人,即$80/位.
大人& st.cat學生收費,2003年之後出生的小朋友唔計添.
我又再努力D問下先.

若果唔掂,我地再諗其他地方.club house就要搞多D野.

原文章由 mmak 於 07-9-17 14:57 硐表
fyeung,

我地個搞手 好勁... 屈到 $5000 包場... 佢地會做 buffet 咁 形式...
大人 約 $100/位.. 小童 唔計 (應該照計, 我地屈到唔計 )
總之 埋單 夠 $5000.- 就得 ...
時間 好似係 11:00 - 3:00/4:00 p
...

我地都想參加.

pc9 2a1c

原文章由 fyeung 於 07-9-17 18:21 硐表
mmak,

原來可以咁架.
大人& st.cat學生收費,2003年之後出生的小朋友唔計添.
我又再努力D問下先.

若果唔掂,我地再諗其他地方.club house就要搞多D野.

...

fyeung,

sorry,我記錯了... 應係 $3000/ 3500 min charge...
應做唔返依個價... 但都不至貴咁多咯... 搶咩

o個間房 好細 坐50人左右... 無table 先得喎...
當時個 manager 都要我地每位 $100 or 以上 唔肯做太平...

另, 我問左 將軍澳中心 function room 好似1間約 700 fts 可 book 2 間 打通, 舊年價錢約 $60-$70 per hrs, 幾平喎...
可叫到會 or 自己帶食物去... 那裡沒有食物供應...
有個好大的 playroom 但玩具 比較適合 較小o既小朋友...
1個月前 可 book(28/9) ... 如果大家有興趣 我可請朋友幫忙 book 房,  要早幾日 通知佢去book... 因未必有房 o架 ..

原文章由 fyeung 於 07-9-17 18:21 硐表
mmak,

原來可以咁架.
我又再努力D問下先.

...

我嚟報名, 2a1c, 唔好漏左我!

HI mmak,

Please add my name.   

Blakemom   1 a + 1 c

Thank you.

Blakemom
‹ 上一主題|下一主題