用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 和富慈善基金李宗德小學 08/09報李宗德既家長請進!!
樓主: Dicky_Ma
go

08/09報李宗德既家長請進!! [複製鏈接]

唉!! 今日收到信啦! 失敗左啦!!

原文章由 seven7 於 07-10-23 14:29 硐表

Dicky_Ma,

你今日收到信未呀?
今日都好似有甚他媽咪收信喎,
你快d睇下有冇?

原文章由 Dicky_Ma 於 07-10-23 22:39 硐表

Dicky_Ma,

唔好咁失望啦,你有冇waiting list?
過左星期六再問過啦,
有可能有人放棄學位架!

原文章由 Dicky_Ma 於 07-10-23 22:39 硐表

Dicky_Ma:
唔好咁唔開心,其實我好希望大家上嚟BK討論區嘅媽媽們的小朋友都可以入到,可以交流吓,但係.......:-| ,我都有啲失望,其實妳哋的心情,我自己都知道,真係會很失望,奈何學校選小朋友的準則大家都唔清楚,我小朋友啲同學仔,都入唔到,我自己都係好唔開心 ,我自己都希望我小朋友啲同學仔一起已報名了,到小學可以再做同學仔。

原文章由 Boliviaisrael 於 07-10-24 11:04 硐表

Dicky_Ma:
唔好咁唔開心,其實我好希望大家上嚟BK討論區嘅媽媽們的小朋友都可以入到,可以交流吓,但係.......:-| ,我都有啲失望,其實妳哋的心情,我自己都知道,真係會很失望,奈何學校選小朋友的準則大家都唔清楚,我小朋友啲同學 ...

Boliviaisrael,

係呀,我地BK mami呢排成日都係度傾,
真係好想一可以一齊入去讀,做埋同學仔添!

係呢,你小朋友的同學都唔得呀?
唔知係咪今年多左好多人報呢?
好似好多人都唔得?:-|

如果真係可以由幼稚園到小學都一齊讀,
小朋友返學時無咁驚,起碼有幾個熟人嘛!

我都好想知道學校的收生準則,
起碼第日其他小朋友報讀時,都有心理準備嘛!

原文章由 seven7 於 07-10-24 14:25 硐表

Boliviaisrael,

係呀,我地BK mami呢排成日都係度傾,
真係好想一可以一齊入去讀,做埋同學仔添!

係呢,你小朋友的同學都唔得呀?
唔知係咪今年多左好多人報呢?
好似好多人都唔得?:-|

如果真係可以由幼稚園到小學都一齊讀,
...

seven7:
係呀,我小朋友啲同學仔都入唔到,真係有啲失望,咁妳囝囝有冇朋友或同學仔入到呀,唔知當日下午有冇人in呢?

hello,

請問你地個小朋友係邊間學校度讀呀... 以我所見而又識我個仔同學仔o的名, 我諗我見到有8-9個考到... (我個仔係讀激活架, 有冇邊個又係呀???), 其實我都唔知佢地用咩方法去收生, 我最初都以為我個仔冇行, 因為佢一向都麻麻地.. 但好彩又得... 希望佢去到讀適應到啦...

考唔到入黎o的媽咪唔好唔開心住啦.. 我總覺得會有o的媽咪會考到都唔讀架... 咁你地咪又有機會囉...

[ 本文章最後由 goodbaby 於 07-10-24 16:27 編輯 ]

有時,真係好煩 ,有啲家長話李宗德麻麻哋,有話其實李宗德啲小朋友讀咗幾年,啲英文唔係好好,又話啲好似四五年班啲小朋友自己放學同啲同學仔玩到七彩,大叫,又跑嚟跑去,啲操行唔掂,話到李宗德好差,入到李宗德本來是開心事,但比人話到咁.........真係有啲心傷,我只是希望我小朋友入到一間好嘅語言環境裹長大,可以學到智識,待人處事,其實我覺得操行都很重要,希望學校唔係好似外邊啲人咁話啦!:(
今年都收咗8-9個激活學生呀!
學校都收咗159準學生
後備生都有23人

原文章由 roccomami 於 07-10-24 20:30 硐表
唔使煩,講不滿D人都係局外人,一D都唔可靠。我仔學校前學生讀李宗德好開心,初初小一會辛苦D,因為全英文。但小朋友上到小二就好習慣。我見到D學生好醒目,所以我好中意。 ...

roccomami:

Thank you!

希望大家嘅小朋友都有一個開心愉快的童年小學生活!

原文章由 Boliviaisrael 於 07-10-24 22:49 硐表

今年都收咗8-9個激活學生呀!
學校都收咗159準學生
後備生都有23人

Hi Boliviaisrael ,

你好呀!
你供勁ge!你供快就有呢d資料ge?
請問你知唔知今年有幾多人申請呢?

原文章由 Boliviaisrael 於 07-10-24 14:57 硐表

seven7:
係呀,我小朋友啲同學仔都入唔到,真係有啲失望,咁妳囝囝有冇朋友或同學仔入到呀,唔知當日下午有冇人in呢?

有呀,我仔有同學仔入到,
我係上網見到佢名先知咋!

原文章由 Boliviaisrael 於 07-10-24 19:51 硐表
有時,真係好煩 ,有啲家長話李宗德麻麻哋,有話其實李宗德啲小朋友讀咗幾年,啲英文唔係好好,又話啲好似四五年班啲小朋友自己放學同啲同學仔玩到七彩,大叫,又跑嚟跑去,啲操行唔掂,話到李宗德好差,入到李宗德本來是開心事,但比人 ...

我又唔係咁睇,其實呢d野考之前都已想清楚,
我個朋友係李宗德附近做野,
我都同佢收料,問佢李宗德的學生怎樣,
佢都話行為無問題喎!

佢又幫我問過d家長,話唔鐘意個校長!
其餘都ok喎!

原文章由 roccomami 於 07-10-24 20:30 硐表
唔使煩,講不滿D人都係局外人,一D都唔可靠。我仔學校前學生讀李宗德好開心,初初小一會辛苦D,因為全英文。但小朋友上到小二就好習慣。我見到D學生好醒目,所以我好中意。 ...

reccomami,

請問你仔仔係咪讀李宗德?
你好似咁清楚咁?
係就過定料來啦!

原文章由 roccomami 於 07-10-24 23:15 硐表
Boliviaisrael

考學校D家長好辛苦,學校收唔收都驚餐死。現在セ都唔諗,考之前都諗晒,適唔適合都要返學才知。但我會好開心同朋友講,等呀仔都感受到開心迎接小學生活   ...

原來你仔仔都係2008小一生!!!
我個仔知道李宗德收左佢,
佢開心到係咁跳,周圍打電話俾人報喜,
仲要我地即晚同佢出街去慶祝呀!

真係估唔到佢反應咁大,
希望佢入到去都係咁鐘意間學校啦!

Good morning!seven7、roccomami

原文章由 Chaney媽咪 於 07-10-24 23:20 硐表

Hi Boliviaisrael ,

你好呀!
你供勁ge!你供快就有呢d資料ge?
請問你知唔知今年有幾多人申請呢?

Hi Chaney媽咪:

我唔係咁勁呀:loveliness: ,啲資料係李宗德綱址到睇噃嚟,因已出咗收生同後備生名單,已我計吓有幾多位準學生及後備生人數,咁寫出嚟的,如果下午冇人in呢!我估有200幾人到。
‹ 上一主題|下一主題