用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖母無玷聖心幼稚園 07-08 大圍聖心K2 家長請進
樓主: MARSTEN
go

07-08 大圍聖心K2 家長請進 [複製鏈接]

原文章由 MARSTEN 於 07-7-17 23:35 發表
今日找相真係好funny,點解唔分k1,2,3區至少搵得無咁辛苦,睇左成個hr only 3pics

十分有同感!我找到4張,我仔仔升k2大象組,而暑期班是珍珠冰,多多指教!

Hi tiffany_wong23 & micmicpig

我囝囝都係升綿羊組,暑期班係楊桃冰;之前係咪檸檬組呀?

原文章由 ctf1029 於 07-7-20 16:29 發表
Hi tiffany_wong23 & micmicpig

我囝囝都係升綿羊組,暑期班係楊桃冰;之前係咪檸檬組呀?

我仔仔之前係提子組!

星期三個日,
老公搵左成粒鍾先找到兩張相!
老公見到有人曬成百幾蚊!
十月二日先有得取相,
駛唔駛曬甘耐呀?
我叫葉比比,英文名叫Tristin Ip!IMG]http://i206.photobucket.com/albums/bb147/tiffay23/baby/IMG_2608.jpg[/IMG]

原文章由 tiffany_wong23 於 07-7-20 17:42 發表

我仔仔之前係提子組!

星期三個日,
老公搵左成粒鍾先找到兩張相!
老公見到有人曬成百幾蚊!
十月二日先有得取相,
駛唔駛曬甘耐呀?

可能係k3畢業生,要買dvd $100/pc又多相呢

貼了好多相,每張相都有幾個小朋友一齊,真係好難搵,我都係搵到3張相,好少.

why重未收到學校 d信既??係咪無得番早一星期俾佢地適應呢?重想幫仔仔買隻新杯同杯袋tim

原文章由 MARSTEN 於 07-8-17 09:39 發表
why重未收到學校 d信既??係咪無得番早一星期俾佢地適應呢?重想幫仔仔買隻新杯同杯袋timhttp://shiehcho22.myweb.hinet.net/msn/bearcat/bc%20(12).gif

o下, 學校會有信寄比我o地咩, k2都有適應期的嗎????我都想知.

bk搬o左D TOPIC 去新地方, 今日先無意中發現到D TOPIC係呢到.

原文章由 arnoldmami 於 07-8-20 13:50 發表

o下, 學校會有信寄比我o地咩, k2都有適應期的嗎????我都想知.

bk搬o左D TOPIC 去新地方, 今日先無意中發現到D TOPIC係呢到.

我都唔知有無架,不過我問過修女,開學前有無一日買校服,佢話有既!?都唔知點攪~隻杯又爛左,杯袋又殘哂

我打電話到學校問, 老師說升k2並沒有預備班, 9月3日開學, 但會提早放學, 如想買o野, 請寫便條放在信封交老師便可, 當然要連埋錢啦, 問放學時間, 又答吾到我, 只是說通告有講, 由於囝囝轉了上午班, 時間我又吾知, 老師給了我司機主管的電話confirm上落車時間. 學校都吾知點攪, 無溝通, 我好似mag都吾知. 真麻煩.

原文章由 MARSTEN 於 07-8-22 11:42 發表

我都唔知有無架,不過我問過修女,開學前有無一日買校服,佢話有既!?http://a5556.myweb.hinet.net/msn/h_word/hw%20(2).gif都唔知點攪~隻杯又爛左,杯袋又殘哂http://a5556.myweb.hinet.net/msn/h_word/hw%20( ...

原文章由 arnoldmami 於 07-8-22 14:08 硐表
我打電話到學校問, 老師說升k2並沒有預備班, 9月3日開學, 但會提早放學, 如想買o野, 請寫便條放在信封交老師便可, 當然要連埋錢啦, 問放學時間, 又答吾到我, 只是說通告有講, 由於囝囝轉了上午班, 時間我又吾知, 老 ...

唔係下嗎?!如果搭校車既小朋友要買野就一定入信封加錢做呢個動作架啦!如果買校服就可能要親身去者,放學時間張通告已寫得好清楚,咁都要問,唔怪得老師叫你睇通告.我諗冇學校有預備班俾k2舊生.
乜你而家至知學校同校車一向都冇咩聯絡?!由day1第一日返學已經要自己自覺地問校車司機/姨姨d時間架啦!佢地個張電話listd 電話由佢地俾我地第一日開始已經唔岩,我諗如果你照打,好可能要打幾次至contact到你架校車

[ 本文章最後由 laiki 於 07-8-26 02:08 編輯 ]

學期尾時, 學校派了very very多通告, 有d工人不知放在那裡, 自己又吾記得, 所以先打電話問一問confirm一下, 呢個禁簡單的問題, 無想過老師答吾到.

原文章由 laiki 於 07-8-26 01:59 硐表

唔係下嗎?!如果搭校車既小朋友要買野就一定入信封加錢做呢個動作架啦!如果買校服就可能要親身去者,放學時間張通告已寫得好清楚,咁都要問,唔怪得老師叫你睇通告.我諗冇學校有預備班俾k2舊生.
乜你而家至知學校同校 ...

我想問吓有無由香蕉組上黎既小朋友呀?
[img align=right]http://photo5.56.com/albums/userpics/datad/94/32/9416821%7C94325915945715c0a11f90.gif[/img]

arnold是由香蕉組上黎, 不過他轉了上午班升白兔組, 有什麼可幫到你呢?

原文章由 ~~貓貓豬~~ 於 07-8-30 21:20 硐表
我想問吓有無由香蕉組上黎既小朋友呀?

arnold中文名係?咁你之前識唔識香蕉組梁老師同2位黃老師呀?而家白兔組係邊個教呢?小朋友上學開心嗎?
原文章由 arnoldmami 於 07-9-1 13:23 硐表
arnold是由香蕉組上黎, 不過他轉了上午班升白兔組, 有什麼可幫到你呢?
[img align=right]http://photo5.56.com/albums/userpics/datad/94/32/9416821%7C94325915945715c0a11f90.gif[/img]

我認識黃老師, 兩位黃老師都幾好人ga, 而梁老師就不太清楚, 她應該是取代之前的溤老師, 白兔組是那位老師教暫時未知, 我囝囝好喜歡返學, 上學好開心, 你是否遇上什麼問題呢?? 講lai知o下啦!!

原文章由 ~~貓貓豬~~ 於 07-9-2 10:13 硐表
arnold中文名係?咁你之前識唔識香蕉組梁老師同2位黃老師呀?而家白兔組係邊個教呢?小朋友上學開心嗎?  

你地有冇買就校服呀?我係上個學期尾買,發覺d質地唔同左,以前個種係洗完唔熨都唔係好"巢",新呢d就好"巢"同厚d,仲要一熨落個校徽度就luck色!

你地有冇買就校服呀?我係上個學期尾買,發覺d質地唔同左,以前個種係洗完唔熨都唔係好"巢",新呢d就好"巢"同厚d,仲要一熨落個校徽度就luck色!

昨天剛買了一對新波鞋給囝囝, 校服尚未買, 未知質地如何, 如果質地差禁多, 便應該向學校反映一下.吾知其他人的校服又如何呢?

原文章由 laiki 於 07-9-4 16:05 硐表

原文章由 arnoldmami 於 07-9-4 17:40 硐表
昨天剛買了一對新波鞋給囝囝, 校服尚未買, 未知質地如何, 如果質地差禁多, 便應該向學校反映一下.吾知其他人的校服又如何呢?

我諗講都冇咩用啦!d校服件件都luck色,同埋又唔係佢地做既,不過係第一次熨到luck色,btw你地d校服有冇熨架?

我囝囝的校服每日都熨, 如果熨會luck色便會很麻煩.

原文章由 laiki 於 07-9-5 01:05 硐表

我諗講都冇咩用啦!d校服件件都luck色,同埋又唔係佢地做既,不過係第一次熨到luck色,btw你地d校服有冇熨架?
‹ 上一主題|下一主題