用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 學鋼琴收費 - 學費3級跳 (突然貴咗) ...
樓主: xxsasaxx
go

學鋼琴收費 - 學費3級跳 (突然貴咗) [複製鏈接]

Re: 學鋼琴收費 - 3級 45min學費

該用戶已被刪除

Re: 學綱琴收費 - 3級 45min學費

ming2 寫道:
newfather

$700/4堂/45mins,初級,價錢唔算貴...算係一般琴行0既價錢...不過問題係四歲0既小朋友要佢學45mins一堂,佢有冇咁0既耐性同專注力可以坐到45mins呢?!

如果唔計專注力, 初級 $175/45min 喎, 真是唔貴嗎

我問過一d上門 miss, 佢地都只是 $120/45min 喎  

醒目開學勳章

hi,

my son is learning Grade 4 and his exam is on coming sept or oct. the piano lesson is $1100 for 4 lesson. so, i think yr price is acceptable. if u feel yr teacher is ok, u can keep learning. if not, u can change as soon as possible!!

yuk hei mun.   
我叫旭薯!我好乖乖,所以daddy,mummy and 哥哥好錫我......

如果你覺得個老師係ok既,呢個價錢都算合理正常,我個女學初級時老師已經收$750/45分鐘,佢係讀音樂系畢業,有經驗。最初都覺得貴架,但學耐左呀女又好鍾意個老師,同老師又好夾,咁就無謂轉啦,比起琴行都係貴少少者,有d琴行都收$680啦。

值唔值睇你信唔信個老師啦!
newfather 寫道:
[quote]
ming2 寫道:
newfather

$700/4堂/45mins,初級,價錢唔算貴...算係一般琴行0既價錢...不過問題係四歲0既小朋友要佢學45mins一堂,佢有冇咁0既耐性同專注力可以坐到45mins呢?!

如果唔計專注力, 初級 $175/45min 喎, 真是唔貴嗎

我問過一d上門 miss, 佢地都只是 $120/45min 喎   [/quote]

newfather 寫道:
[quote]
ming2 寫道:
newfather

我問過一d上門 miss, 佢地都只是 $120/45min 喎   [/quote]

我仔初級唔只$120/45min.~但我覺得值~係超值~
因為老師教得好好~仲成日自己加時~
如果老師教得唔好~就算$50/60min~我都嫌貴~

簽名被屏蔽

簽名被屏蔽

ming2:
可唔可以pm埋俾我
thx

簽名被屏蔽

我想搵將軍澳區,去老師到學
thx

我個仔初級,45min,月費都係$750。
我都唔覺得貴,同大琴行差唔多je。我唔知人地的學歷同經驗,所以我唔講人地。我個仔的先生係音樂碩士,十幾年教學經驗,佢識得將d深ge野化繁為簡,由淺入深,如果冇咁上下修為,點識咁樣做?呢d唔係望住本書,見一個音符彈一個音的先生可以做得到囉。

而且,我從琴老師度認識第果有兩個仔女的家長,佢地兄妹性格完全唔同,個琴老師又會因應學生唔同的性格實施唔同的教學,簡直係tailor made。

我會咁諗,我比$750呢個price唔係買緊4 lessons,而係買緊呢個老師過去呢幾十年所接受的教育,經驗同個人修養,咁你話呢個價值貴唔貴呀?

簽名被屏蔽

講得好!

我覺得搵老師學琴, 唔應該諗得咁商業化, 家長學生除了尊重老師外, 亦應有個良好的學習心態. 我自己都有學琴, 老師的學費可能係大家唔會discuss的天文數字, 不過我覺得唔應該凈係從錢看, 老師對學生付出更多的係心機. 呢樣係我從不同老師學習得返來的經驗.

VKwan 寫道:

我會咁諗,我比$750呢個price唔係買緊4 lessons,而係買緊呢個老師過去呢幾十年所接受的教育,經驗同個人修養,咁你話呢個價值貴唔貴呀?

我女個老師喺坑口地鐵站d私人屋苑教,
她教左廿幾年,有演奏級數,3級收760/45mins.
可pm我介紹給你們.
該用戶已被刪除

該用戶已被刪除

簽名被屏蔽

講得好   

非常同意你既講法。

VKwan 寫道:
我個仔初級,45min,月費都係$750。
我都唔覺得貴,同大琴行差唔多je。我唔知人地的學歷同經驗,所以我唔講人地。我個仔的先生係音樂碩士,十幾年教學經驗,佢識得將d深ge野化繁為簡,由淺入深,如果冇咁上下修為,點識咁樣做?呢d唔係望住本書,見一個音符彈一個音的先生可以做得到囉。

而且,我從琴老師度認識第果有兩個仔女的家長,佢地兄妹性格完全唔同,個琴老師又會因應學生唔同的性格實施唔同的教學,簡直係tailor made。

‹ 上一主題|下一主題