用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 香港創價幼稚園 創價 2009-K1 大召集
樓主: kimmiechiu
go

創價 2009-K1 大召集 [複製鏈接]

carfoon HALEY

珈珈都係整潔獎 - Cleanliness, 這個都是工人姐姐功勞.
恭喜你carfoon , 閱讀大獎比你攞到, 平時你同呀女讀好多書呢.

原帖由 carfoon 於 10-1-30 00:41 發表
幾好喎~ 做友誼小姐~!

樂澄就攞左個整潔獎 - Cleanliness, 同埋閱整潔獎 - Cleanliness~ 我覺得老師觀察得好準架, 因為樂澄真係幾潔癖的人, 有咩亂左都要整返好, 好"姿整";
佢話有幾位小朋友同佢企一排領獎同影相架, 同 ...

natalielin:

買時鐘幾好呀, hehe 個日我有買左幾本書.

原帖由 natalielin 於 10-1-31 01:28 發表

haley都係用返大女d書,不過有d唔同左就要買囉!
小樹苗個d,我買左2本咋,因為daddy唔比買,佢話屋企好多書喇,睇晒先再買啦,同埋買左2個時鐘,諗住得閒就教佢地睇時鐘囉! ...

carfoon:

錦田去過2次, 地方大又好玩, 這季節有stawberry tim.

原帖由 carfoon 於 10-1-31 23:52 發表
其實之前見樂澄d朋友仔有去過錦田俱樂部玩, 好似好好玩, 不過由於參加唔到, 我都好想帶佢去玩下架~ 有大草地, 餵動物, 摘水果蔬菜, BBQ 之類, 幾適合親子的~

大家如果真的有興趣, 我地可以出邀請俾其他同學仔啊~

...

樂澄又幾叻, 學校發生事情可以詳細講比你聽.

原帖由 carfoon 於 10-1-30 00:36 發表
christine,

今日我遲左少少到學校, 見唔到妳tim.....我大約 9:15am 開始, 傾到差不多 9:50am, 之後在大堂買左一堆書, 好開心~

係呀, 係冬天活動呀, 有一日食火鍋, 佢話自己食左一粒魚旦, 同埋一棵生菜, 好好味喎~  ...

錦田鄉村俱樂部真係好玩架...好啱呢個年齡既小朋友...PUSH PUSH

原帖由 natalielin 於 10-1-31 01:29 發表

好呀,好想同佢地去郊外玩呀,你有冇去過邊個好玩,多野玩呀?

我都估到個個都有獎...不過小朋友收到又真係特別開心既~~

原帖由 chrisitne 於 10-2-1 13:25 發表
carfoon HALEY

珈珈都係整潔獎 - Cleanliness, 這個都是工人姐姐功勞.
恭喜你carfoon , 閱讀大獎比你攞到, 平時你同呀女讀好多書呢.

樂澄係一時時架, 有d雞毛蒜皮的事就會講, 但好似"虎拳六式"佢就反而唔係幾記得咁..... 佢無 Haley 咁好記性啊~!

原帖由 chrisitne 於 10-2-1 13:36 發表
樂澄又幾叻, 學校發生事情可以詳細講比你聽.

christine,
原來妳去過2次了, 咁妳最熟路, 有什麼活動值得玩架? 在園內食咩好呢?

好啊~ 如果最近有 stawberry 摘, 真係值得去啊~ 聽講如果 stawberry 當做時, 好好味架~!

dear all,

如果真係去玩, 大家 prefer 什麼日子呢? CNY holiday, 定係星期六/日啊?

原帖由 chrisitne 於 10-2-1 13:34 發表
carfoon:

錦田去過2次, 地方大又好玩, 這季節有stawberry tim.

好呀!!如果CNY我只能夠15 or 16, 因為要返工請唔到假呀!!
如果星期日下午我地都ok…
個度只有BBQ任食
大人$88, 小童$68, 高度限制大約95CM, 上次一然摘界唔收錢hehe~~

原帖由 carfoon 於 10-2-1 14:30 發表
christine,
原來妳去過2次了, 咁妳最熟路, 有什麼活動值得玩架? 在園內食咩好呢?

好啊~ 如果最近有 stawberry 摘, 真係值得去啊~ 聽講如果 stawberry 當做時, 好好味架~!

dear all,

如果真係去玩, 大家 prefer  ...

小朋友最鍾意周圍走, 玩電單車仔, 魚仔, 做手工, 放風箏.
食物方面: bbq,
山水豆腐花

錦田鄉村俱樂部
http://yl.com.hk/ktcc/

錦田鄉村俱樂部,吃喝玩樂新場地,除有大型
錦田鄉村俱樂部,位於有不少百年歷史舊建築物的錦田水頭村,佔地廣達一百萬平方呎,環境優美、景緻開揚。由一班熱心於自然環境保護、戶外康樂活動、親密子女關係的年青人組成。成立目的為香港的學校、團體、有興趣人仕提供健康活康資訊及資源。
俱樂部二期工程現已完成,備有全港最大全天侯天幕燒烤場,同一時間俱樂部可供2000人使用。不用日晒雨淋!!
全新吃喝玩樂新場地,除有大型燒烤場、籃球場、釣魚塘、排球、羽毛球、荷花池、綠洲茶坐、兒童樂園、苗圃工作坊、有機農場、射箭場、養蜂場、兔仔樂園、戰爭遊戲場地、單車徑、麻雀、野外射箭場外,
仲可以帶埋你心愛寵物一齊玩,應有盡有。
大型燒烤場可供2000人同時使用或可選擇於鄧公祠享用特式正宗圍村盆菜。
入場費全免、歡迎私人或團體參觀
開放時間:見 位置圖
地址 : 新界錦田水尾村 230號
(於西鐵錦上路站轉乘的士於數分鐘內到達或於元朗雞地乘601小巴直達)

● 場內設施
  • 大型有蓋燒烤場,同時提供2000人使用 - 全天候安心玩樂
  • 釣魚塘 - 佔地四萬多平方呎,各式淡水魚,付設魚具
  • 全港最大型荷花池 - 季節性
  • 康體坊 - 藍球、排球、小型網球、羽毛球、放風箏
  • 射箭場 - 專業教練教導
  • 兒童樂場
  • 野外戰爭遊戲場地 - 佔地四十多萬平方呎,多個不同戰區,設備齊全 - www.wargameunion.hk
  • 綠洲茶座 - 耍樂麻雀、卡啦OK、休憩處、單車租借
  • 兔子樂園 – 飼養過百小兔
  • 寵物活動區 - 可以帶心愛寵物一齊玩
  • 小羊天地 - 飼養本地黑草羊
  • 養蜂場 - 提供新鮮純正蜂蜜、花粉、蜂皇漿等。即場免費試飲試食
  • 有機農莊 - 遊客可即時購買新鮮本地蔬菜,享受有機種植之益處
  • 大型草地 - 識合各類大型團體活動
  • 塘蚤池 - 巨型塘蚤皇 (三十多斤)
  • 傷殘人仕洗手間
  • 大型停車場 - 免費停泊私家車及旅遊巴,大量車位
場、籃球場、釣魚塘、排球、羽毛球、荷花池、綠洲茶坐、兒童樂園、苗圃工作坊、有機農場、射箭場、養蜂場、兔仔樂園、戰爭遊戲場地、單車徑、麻雀、野外射箭場外,
仲可以帶埋你心愛寵物一齊玩,應有盡有。
大型燒烤場可供2000人同時使用或可選擇於鄧公祠享用特式正宗圍村盆菜。
入場費全免、歡迎私人或團體參觀
開放時間:見 位置圖
地址 : 新界錦田水尾村 230號
(於西鐵錦上路站轉乘的士於數分鐘內到達或於元朗雞地乘601小巴直達)

一然已經95cm啦, 比珈珈高大.
春節會帶珈珈去旅行, 星期日我會free 的.

原帖由 oneyin 於 10-2-2 10:52 發表
好呀!!如果CNY我只能夠15 or 16號, 因為要返工請唔到假呀!!
個度只有BBQ任食
大人$88, 小童$68, 高度限制大約95CM, 上次一然摘界唔收錢hehe~~

...

"虎拳六式" 在學校Homepage 有得睇了, 好得意! 樂樂只打到三成, 但已經好好笑!
我們都有興趣出來玩, 但新年可能太忙了! 星期六或日好似好d!

christine,
妳的資料好詳盡啊~ many thanks!
聽講附近有個士多啤梨園, 我會check下到時有無士多啤梨摘先~

星期日我都ok的, 不過2月的星期日, 我只有 28/2 ok, 否則就要到3月中了~因為我地3月頭會去旅行;

如果大家都決定好日期&地點, 我們再出邀請俾其他同學仔吧~!

原帖由 chrisitne 於 10-2-2 15:28 發表
小朋友最鍾意周圍走, 玩電單車仔, 魚仔, 做手工, 放風箏.
食物方面: bbq,
山水豆腐花

錦田鄉村俱樂部

錦田鄉村俱樂部,吃喝玩樂新場地,除有大型
錦田鄉村俱樂部,位於有不少百年歷史舊建築物 ...

係啊, 我都睇到網頁有示範睇了~ 老師都做得好可愛啊!

原帖由 bolam02 於 10-2-3 13:29 發表
"虎拳六式" 在學校Homepage 有得睇了, 好得意! 樂樂只打到三成, 但已經好好笑!
我們都有興趣出來玩, 但新年可能太忙了! 星期六或日好似好d!

醒目開學勳章

既然大家sun都ok,不如揀定一個日子,如果大家ok就留個名呀,如果有咩要加個list,請加埋入去呀!

錦田鄉村俱樂部

日期:待定 (星期日)

login.............幾多人參加(a=大人,c=小朋友,b=baby)
1.natalielin..............2a2c

醒目開學勳章

原帖由 oneyin 於 10-2-2 10:52 發表
好呀!!如果CNY我只能夠15 or 16號, 因為要返工請唔到假呀!!
個度只有BBQ任食

...

95cm........呵呵,唔知開唔開心好,haley有排都唔使比錢,因為學校1月度時得85cm咋

醒目開學勳章

原帖由 carfoon 於 10-2-3 23:46 發表
christine,
妳的資料好詳盡啊~ many thanks!
聽講附近有個士多啤梨園, 我會check下到時有無士多啤梨摘先~

星期日我都ok的, 不過2月的星期日, 我只有 28/2 ok, 否則就要到3月中了~因為我地3月頭會去旅行;

如果大家 ...

好呀,我地定左日子就發咭比d同學仔呀,好想快d去呀!

士多啤利應該係12-4月"當做",不過唔知哩度係咪?

good~ 咁大家報名先啦 ;

錦田鄉村俱樂部

日期:待定 (星期日) ---> 不如列出幾個日子俾大家選擇,等夾定一個大家都ok的日期後, 再出邀請卡俾班中的同學仔啦~

日期 : 21/2 , 28/2 ,7/3, 14/3 , 21/3 , 28/3 ( all Sunday )

login.............幾多人參加(a=大人,c=小朋友,b=baby)
1.natalielin..............2a2c
2.carfoon.....2A1C( 28/2,7/3,14/3,21/3,28/3 ok )

回覆 1# carfoon 的文章

日期 : 21/2 , 28/2 ,7/3, 14/3 , 21/3 , 28/3 ( all Sunday )

2.carfoon.....2A1C( 28/2,7/3,14/3,21/3,28/3 ok )
3.yantochan..........3a1c1b(any sunday)

3.yantochan..........3a1c1b(any sunday)
4. Christine ............ 2a2c

原帖由 yantochan 於 10-2-5 02:25 發表

3.yanto ...
‹ 上一主題|下一主題