用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 順德聯誼總會何日東小學 何日東小學交流會2
樓主: happymother123
go

何日東小學交流會2 [複製鏈接]

我都係幫襯添記買夏季校服, 套體育衫暫時都仲好新淨(機洗), 我無諗過去陳炳記買, 因為自己細過都係著過呢兩間校服公司, 相比之下我覺得添記好少少, 而且學校都係委託添記到校幫學生訂校服, 規格一定符合學校要求, 因我聽舊年有家長喺出面買咗條校褲, 點知個袋同學校要求嘅有出入, 結果又要買過, 又好以 happymother 講, 校服裙啲摺又要跟足學校, 如果唔係盞買過

原文章由 vickywoo121 於 07-10-25 15:52 硐表
咁得意機洗冇事, 手洗就有事,
我都未買校服, 仲諗緊向邊到買, 添記買左夏季體育衫起晒毛粒,
校服又有問題, 最後都要去陳炳記買過,
但又聽到有家長講陳炳記冬季又有問題, 所以都唔知點 ...

hi, 明天是扮嘢日...
不過都是..是是旦旦..

今日呀仔又彼那位小朋友恐嚇....
小息時...那位惡人走埋來話請呀仔食嘢...囝囝話唔食.
他竟然說: 唔食..就打你. 後來呀仔唯有食咗.

我很 .原來他都有打過呀仔..和弄過佢只手.因今日囝囝彈琴時話痛,先記起. 
聽到好心痛. 

toyrus,

唉! 聽到你咁講, 真係好心痛!

阿仔幼稚園有兩個同學仔, 行為上好以你形容果個曳仔一樣, 我真係好鬼怕, 因本身我仔係瘦猛猛果隻, 而果兩個曳仔就係大肥仔,體重足足多差唔多一倍(無誇張), 仲要一齊係全日班, 日日對足10個鐘, K2 忍唔住同老師講, 請求唔好編佢哋同埋一組, 玩就避免唔到啫, 但上堂學嘢盡量都唔想畀呢兩個小朋友影響到, 果時真係好擔心, 我仲發夢小學都同佢哋一間添, 幾恐怖呀! 後來學校有次旅行, 我見到呢兩位小朋友嘅父母, 原來係極度"縱"佢哋個仔嘅, 無論點樣蝦其他小朋友, 講埋啲肉酸嘢/俗語, 父母都唔會教返佢哋

真係叫你仔仔避開佢多啲啦, 個曳仔好以特別鐘意蝦你仔仔咁嘅? 希望遲啲佢會轉移目標, 唔好再攪你仔仔!

原文章由 TOYRUS 於 07-10-25 22:50 硐表
 今日呀仔又彼那位小朋友恐嚇....
小息時...那位惡人走埋來話請呀仔食嘢...囝囝話唔食.
他竟然說: 唔食..就打你. 後來呀仔唯有食咗.
我很 .原來他都有打過呀仔..和弄過佢只手.因今日囝囝彈琴時話痛,先記起. 
聽到好心痛. 

有冇人知道今日帶咩reader呀

有冇人知道今日要帶咩reader呀

早晨,annie

多謝你的安慰.....琴晚心囉囉嘍...都係今早在校找班主任講,雖然只用內線電話. 我已經講了小息發生的事.....她說會同那位小朋友講吓并會同訓導主任講.......我話:我有d驚喎......所以今早一早找你,無法la....

我都有叫囝囝唔駛理佢,或者去其他同學到....

今早, 我都有同其他媽咪講......她說:可能你囝囝(淋淋)哋.會特別彼人蝦嫁.要叫佢惡d......唉,如果呀仔做到當然好la.

囝囝得39磅....係話佢細唔細粒呢.

[ 本文章最後由 TOYRUS 於 07-10-26 23:22 編輯 ]

help............

那個惡人.....無得避. .    訓導主任完全無幫忙.
今日小息又走去追打呀仔. 今次囝囝話走......走到無得走.又有大叫,不過無人幫.(事實點幫呀)...

日日都不寧.....係唔係學校咁恐怖. 我讀書時末遇過.

[ 本文章最後由 TOYRUS 於 07-10-29 23:07 編輯 ]

原文章由 TOYRUS 於 07-10-29 22:02 硐表

今日小息又走去追打呀仔. 今次囝囝話走......走到無得走.又有大叫,不過無人幫.(事實點幫呀)...

日日都不寧.....係唔係學校咁恐怖 ...

我諗妳真係要直接去學校投訴好d.點可以俾果個惡小朋友再係咁落去去影響其他人

原文章由 TOYRUS 於 07-10-29 10:02 PM 硐表

日日都不寧.....係唔係學校咁恐怖 ...

點解會咁架, 不如你直接同校長講, 我見校長成日向放學時都向學校門口, 點都唔可以成日比人打, 我記得都好似唔係第一次,
上次好似比人整爛野, 今次又比人打, 就算係玩都唔可以係咁架,

你個仔讀咩班架, 幾大呀, 可唔可以再同班主任傾下呀

ths. all

annie,
你得閒再同我講啦. 

toyrus,

多謝你聽我呻

原文章由 TOYRUS 於 07-10-31 11:02 硐表
annie,
你得閒再同我講啦. 

原文章由 AnnieClarabel 於 07-10-31 14:51 硐表
toyrus,

多謝你聽我呻

唔好咁講la. 其實有人支持會好d. 因為我都有講我認識d媽咪知.同時會得到他們的意見.雖然點做都係自己決定.
吸收d經驗......現在做家長都好難.

希望你我快d掃走d唔開心事.

hi, annie
應該要放在裡面,但唔知係唔一定要,就唔清楚la.  

唔該晒

原文章由 TOYRUS 於 07-11-14 17:04 硐表
hi, annie
應該要放在裡面,但唔知係唔一定要,就唔清楚la.  

今次考試成績滿意嗎?

今次考試成績滿意嗎?

是否覺得D題目深左D??

阿仔測驗英文成績好差, 其他都可以, 我覺得英文卷出得好似好亂咁, 我唸應該明天家長會會派成績表, 有o的緊張 !

原來今次唔會派成績表要期考先派.
我問過英文老師, 佢都話份卷係有須要改善既地方.

Annie, Vickywoo121,
你地小朋友英文科成績點嗎?

原文章由 cyiuch 於 07-11-16 18:08 硐表
阿仔測驗英文成績好差, 其他都可以, 我覺得英文卷出得好似好亂咁, 我唸應該明天家長會會派成績表, 有o的緊張 !

hi all
新人報到

:恭: :喜: :發: :財:

屯門校服

原文章由 AnnieClarabel 於 07-10-25 16:54 發表
我都係幫襯添記買夏季校服, 套體育衫暫時都仲好新淨(機洗), 我無諗過去陳炳記買, 因為自己細過都係著過呢兩間校服公司, 相比之下我覺得添記好少少, 而且學校都係委託添記到校幫學生訂校服, 規格一定符合學校要求, 因 ...

新都商場地下有間校服公司,質料唔錯,不妨看看.
‹ 上一主題|下一主題