用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有冇華富救世軍幼兒園的家長, 做個朋友(PART II) ...
樓主: cathygarfield
go

有冇華富救世軍幼兒園的家長, 做個朋友(PART II) [複製鏈接]

冬日勳章

你們好!我是新來的家長, 我家在西營盤,有冇任何保母車會途經7號差館附近?

謝謝幫忙!!

原帖由 cathygarfield 於 07-7-3 02:52 PM 發表
我地D回覆吾知去左邊?

原帖由 cathygarfield 於 09-4-29 14:12 發表
乜我無講要搬咩 ..吾好意思下... 係呀, 租約期約滿加上炒左高層, 咪吾使咁大地方囉..不過都係搬過對面座大廈, 樓下就係時裝批發..知吾知邊呀, 答中有獎.

...

車你明知我唔識你個頭架啦!我一定無獎啦!
我知, 係深水埗

原帖由 大隻仔 於 09-4-29 17:26 發表
香工呀

香港仔工業大廈 ?
香島道工廠大廈 ?
香港島工貿大廈 ?
香..............

原帖由 chanyvonne 於 09-4-29 17:57 發表
你們好!我是新來的家長, 我家在西營盤,有冇任何保母車會途經7號差館附近?

謝謝幫忙!!

我相信有的,因為連小西灣都有啦! 你問下學校最清楚啦!

原帖由 大隻仔 於 09-4-29 17:26 發表
香工呀

好喇, 比個創意獎你喇 . 香工好出名架.有好多靚衫買架, 專做批發, 但都有d做零售,  就吾係真係好平, 比出面平少少, 不過多選擇, 如果想執平野, 就逢星期六下午, 通常會"特批".

原帖由 Mei 於 09-4-29 21:55 發表

香港仔工業大廈 ?
香島道工廠大廈 ?
香港島工貿大廈 ?
香..............

原帖由 cathygarfield 於 09-4-29 23:47 發表
好喇, 比個創意獎你喇 . 香工好出名架.有好多靚衫買架, 專做批發, 但都有d做零售,  就吾係真係好平, 比出面平少少, 不過多選擇, 如果想執平野, 就逢星期六下午, 通常會"特批".

...

不如搵個星期六下午,你帶隊同我地去執平野丫.
我好認真架!!!

你想邊個星期六. 我最快要5月23號果個星期六喎. 不過, 我驚d衫未必0岩你喎. . 同埋, 係好迫架, 因勁多人呀..

原帖由 Mei 於 09-4-30 10:23 發表

不如搵個星期六下午,你帶隊同我地去執平野丫.
我好認真架!!!

原帖由 cathygarfield 於 09-4-30 12:52 發表
你想邊個星期六. 我最快要5月23號果個星期六喎. 不過, 我驚d衫未必0岩你喎. . 同埋, 係好迫架, 因勁多人呀..

我唸住6月中之後啦, 因為過左考試麻, 不過勁多人, 咁就要唸過先啦, 因為豬流感喎
但係點解唔岩我呀?係唔係太老病唔岩我呢d後生女呢?
唉, 今日放工要開會呀, 無8:00都唔洗走呀, 已經叫定同事幫我叫下午茶啦, 慘無人道呀!!!

哦, 我以為你想即刻添 ,六月, 好呀, 不過要6月23日, 其他星期六吾使返工呀.  d衫緊0岩你喇. 你咁後生. 係吾知係著吾著得落遮 .
做乜又開會呀. 同邊個呀. 又食下午茶, 你又話減肥,  又食, 睇住又肥幾磅呀. 下午茶, 好肥架. .

原帖由 Mei 於 09-4-30 13:07 發表

我唸住6月中之後啦, 因為過左考試麻, 不過勁多人, 咁就要唸過先啦, 因為豬流感喎
但係點解唔岩我呀?係唔係太老病唔岩我呢d後生女呢?
唉, 今日放工要開會呀, 無8:00都唔洗走呀, 已經 ...

原帖由 cathygarfield 於 09-4-30 13:30 發表
哦, 我以為你想即刻添 ,六月, 好呀, 不過要6月23日, 其他星期六吾使返工呀.  d衫緊0岩你喇. 你咁後生. 係吾知係著吾著得落遮 .
做乜又開會呀. 同邊個呀. 又食下午茶, 你又話減肥, ...

唉, 頭先開會開到8:45PM, 係全世界一齊開呀!返到屋企都9點幾, 成10點先食晚飯, 你話有咩辦法唔食TEA丫, 都係一路開會一路食炸!因為出年有大單(鑊)野, 睇怕呢D會都要開多一年呀!開完之後仲要有好多FOLLOW UP 呀!!!

乜開到咁夜呀..辛苦羅
why出年的"獲"野, 會而家知道, 乜吾係"獲"野已經是過去式咩 . 吾明添

原帖由 Mei 於 09-4-30 23:41 發表

唉, 頭先開會開到8:45PM, 係全世界一齊開呀!返到屋企都9點幾, 成10點先食晚飯, 你話有咩辦法唔食TEA丫, 都係一路開會一路食炸!因為出年有大單(鑊)野, 睇怕呢D會都要開多一年呀!開完之後仲要有好多FOLLOW UP 呀!!!:n ...

原帖由 cathygarfield 於 09-5-2 23:40 發表
乜開到咁夜呀..辛苦羅
why出年的"獲"野, 會而家知道, 乜吾係"獲"野已經是過去式咩 . 吾明添

係突然收到通知,有D XXX的人員, 話出年要來到訪5天, 不過只會到訪前5日通知你的確實日期, 你就要攞晒D文件(4年內)比佢睇, 而D文件用的字眼又要投其所好, 所以要整餅咁整過晒D野囉!
而且佢地留起度的時間, 會突然間係你開緊SHOW時衝入黎(預先唔同你講聲), 睇你做SHOW!(你明唔明我講緊咩呢, 因為唔想講得太白, 唔係太方便啦!)
你3寶過度剛剛09年頭先招呼過佢地姐麻, 你唔知咩!

大隻仔~
我已經聽聞你去CAMP又要出CAMP的情況啦, 真掃興呀!
不過係呢D時候, 都係安全D好, 希望大家都健健康康啦!!!

冬日勳章

after checked, they said no , do anyone knows where I can find the contact of 保母車 from 西營盤 to the school?

Thanks!

原帖由 Mei 於 09-4-29 09:56 PM 發表

我相信有的,因為連小西灣都有啦! 你問下學校最清楚啦!

我緊係明你講咩喇..咁你又真係幾辛苦喎..咁呢個餅都幾難整 . 馬騮有咩, 不過佢地吾知喇..

原帖由 Mei 於 09-5-3 22:04 發表

係突然收到通知,有D XXX的人員, 話出年要來到訪5天, 不過只會到訪前5日通知你的確實日期, 你就要攞晒D文件(4年內)比佢睇, 而D文件用的字眼又要投其所好, 所以要整餅咁整過晒D野囉!
而且佢地留 ...

mei,
有無去吉之島呀, 小童衫平喎, 男/女仔t-shirt $50/2件, 質地幾好, 又多款.裙, 褲仔都好似$49.9/件. 我買左2件T比女, 一件巴西波衫($59.9/件)比呀仔. 你得閒~~~~~~~~~去睇下喇.

原帖由 cathygarfield 於 09-5-4 13:35 發表
mei,
有無去吉之島呀, 小童衫平喎, 男/女仔t-shirt $50/2件, 質地幾好, 又多款.裙, 褲仔都好似$49.9/件. 我買左2件T比女, 一件巴西波衫($59.9/件)比呀仔. 你得閒~~~~~~~~~去睇下喇. ...

無呀, 尋日亞女係mega box 有個表演(仲有Rachel同柏樞), 完左見老遠黎到, 柏樞同曦曦都未試過溜冰就同佢地玩左一個鐘啦.  Rachel係識溜的, 但我一個就要照顧兩個細同柏樞爸, 因為佢地3個都未溜過, 今早起身隻手簡直唔屬於自己咁, 痛到丫.........

點解最近好少見大隻仔係度浦???

咪喺度囉

原帖由 Mei 於 09-5-4 17:41 發表
點解最近好少見大隻仔係度浦???
‹ 上一主題|下一主題