用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
樓主: 曦彤媽媽
go

2010-11 P2 齊齊傾 [複製鏈接]

回覆 1# raikkonen 的文章

我地最後都冇參加, 因為5想住d時間

昨天派發的飯單才知道第四次評估後, 之後學校放早, 不需在學用餐??? 請問以往學校是否這樣安排??? 咁奇怪下午不需上課 ???? 是否將當天所上的課堂壓縮在早上, 下午可以早點放學????
[img] http://tac.families.com/ezb/932337.png[img]
[img] http://tac.families.com/ezb/932338.png[img]
教養孩童, 使他走當行的道, 就是到老他也不偏離.

醒目開學勳章

出咗考試範圍喇, 好彩都唔算好多. 今個星期開始要溫習. 大家加油呀...

OK, + oil

原帖由 raikkonen 於 11-5-30 12:00 發表
出咗考試範圍喇, 好彩都唔算好多. 今個星期開始要溫習. 大家加油呀...

回覆 1# Linki 的文章

考埋今次試就升三年級, 真係話咁快又過了一年
.....

係吖! 吵吵鬧鬧又 1 年..............

原帖由 aliceykm1 於 11-5-31 12:24 發表
考埋今次試就升三年級, 真係話咁快又過了一年
.....

醒目開學勳章

努力埋呢2個星期, 就可以舒服晒. 咁又一年, 出年佢地仲要考多個TSA試. e+仲諗緊比唔比佢補習.

醒目開學勳章

昨日派果張通告, 令我諗起上年我女一年班都係考完評估四之後, 都係好多日唔洗番學. 基本上係等放暑假.

原帖由 paltiBB 於 11-5-17 09:58 發表
昨天派發的飯單才知道第四次評估後, 之後學校放早, 不需在學用餐??? 請問以往學校是否這樣安排??? 咁奇怪下午不需上課 ???? 是否將當天所上的課堂壓縮在早上, 下午可以早點放學???? ...

小兒去年小一開學時, 學校有$10幫同學照學生相, 請問小二或以上年級有無呢個服務???  要不要在暑假時同亞仔在外面影學生相以備小二時用??? 謝 !
[img] http://tac.families.com/ezb/932337.png[img]
[img] http://tac.families.com/ezb/932338.png[img]
教養孩童, 使他走當行的道, 就是到老他也不偏離.

醒目開學勳章

今年學校都有$10影相, 等9月先, 唔洗急.

原帖由 paltiBB 於 11-6-2 12:56 發表
小兒去年小一開學時, 學校有$10幫同學照學生相, 請問小二或以上年級有無呢個服務???  要不要在暑假時同亞仔在外面影學生相以備小二時用??? 謝 !

醒目開學勳章

辛苦咗2個星期, 終於考完試喇.

冇錯, 不過又等派試卷

原帖由 raikkonen 於 11-6-14 10:12 發表
辛苦咗2個星期, 終於考完試喇.

醒目開學勳章

今次我反而輕鬆咗, 哈哈因為我知我女係唔會讀到d班. 只要同上次評估成績參唔多, 我都好滿意. 其實讀唔到都好. 讀d班好似係會好多功課做嫁. 我女一多功課佢就完全係冇心機做功課.

原帖由 Linki 於 11-6-14 18:08 發表
冇錯, 不過又等派試卷

已經派咗大部份試卷, ok, 連亞囡最驚ga英文都pass, 安樂晒...............
係吖, D班乜都多d ga la
我從來都5想亞囡讀D班, 佢升去D班ga話, 我會立即叫老師俾番佢去C班, 佢去D班未即係=我同爸爸死

原帖由 raikkonen 於 11-6-15 10:31 發表
今次我反而輕鬆咗, 哈哈因為我知我女係唔會讀到d班. 只要同上次評估成績參唔多, 我都好滿意. 其實讀唔到都好. 讀d班好似係會好多功課做嫁. 我女一多功課佢就完全係冇心機做功課.

...

醒目開學勳章

之前我都希望我女能夠升到d班. 之從2年級開始咗之後, 佢一多功課做, 佢就做得好差. 老實講, 2年級真係唔算多, 你話如果升上3年班, 仲要讀d班, 我就真係大獲.

不過今日派淨一科數學咋, 大部份d分數同上次參唔到, 但係中文就退步咗好多. 原來好多錯字.

原帖由 Linki 於 11-6-15 13:46 發表
已經派咗大部份試卷, ok, 連亞囡最驚ga英文都pass, 安樂晒...............
我從來都5想亞囡讀D班, 佢升去D班ga話, 我會立即叫老師俾番佢去C班, 佢去D班未即係=我同爸爸死

...

反而數學, 聖經就未派

原帖由 raikkonen 於 11-6-15 14:07 發表
之前我都希望我女能夠升到d班. 之從2年級開始咗之後, 佢一多功課做, 佢就做得好差. 老實講, 2年級真係唔算多, 你話如果升上3年班, 仲要讀d班, 我就真係大獲.

不過今日派淨一科數學咋, 大部份d分數同上次參唔到, 但 ...

醒目開學勳章

我地個女好大機會下年同班喎.

原帖由 Linki 於 11-6-15 13:46 發表

...

好吖

原帖由 raikkonen 於 11-6-16 11:10 發表
我地個女好大機會下年同班喎.

原帖由 Linki 於 11-6-16 20:42 發表
好吖

hi, 真的很久沒有和大家傾傾呀! 今次阿女d成績都ok, 中文差d, 因為佢話有一篇閱讀理解唔識, 只答對一題, 扣左好多分. 今次得7x分.
仲爭數學未知, 真係有d緊張.
我估我同大家既想法都一樣, 照阿女依家d成績, 佢下年應該會讀到d班, 不過真係有d矛盾, 讀到d班, 作為阿媽都會開心, 但又知道d班咩野都多d, 唔知阿女頂唔頂得住, 希望佢keep住唔好做最top, 又唔好做最差, 已經ok喇! 我估我自己都要勤力d呀!

醒目開學勳章

真係好耐冇同你傾啦! 呀女讀唔讀到d班都係其次, 最緊要係佢嘅學習態度. 我女係懶人一號黎. 要等佢改埋學習態度真係一項難事. 到時等你話比我地知d班係唔係真係好多功課喇! 我都覺得, 雖然呀女今次讀唔到d班, 為有下次努力d喇.

原帖由 曦彤媽媽 於 11-6-17 10:03 發表

hi, 真的很久沒有和大家傾傾呀! 今次阿女d成績都ok, 中文差d, 因為佢話有一篇閱讀理解唔識, 只答對一題, 扣左好多分. 今次得7x分.
仲爭數學未知, 真係有d緊張.
我估我同大家既想法都一樣, 照阿女依家d成績, 佢下年 ...

‹ 上一主題|下一主題