用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖保祿幼兒園 收到SPN 聖保祿幼兒園面試消息的媽咪請到這裡報喜 ...
樓主: queenie_law3
go

收到SPN 聖保祿幼兒園面試消息的媽咪請到這裡報喜 [複製鏈接]

回覆 #6 smilefish 的文章

我今天打了電話給醫生, 佢話可以交form給他填而不用見小朋友, 因為我女兒是在他診所做regular check up. 你可以試問醫生.

我家姐今日收到信la.  個郵chop好濛, 不過好似係 April 28. 佢個係仔, 天主教徒. 我家姐仲諗住唔得tim, 失望左成晚ar , 心情好似坐過山車咁

唔知天主教徒係咪今日先收信呢? 各位未收信既家長, 仲有機會呀!!!

係呢, 請問有無囝囝收到interview信呀? 好似so far全部都係囡囡wor??

chachalai
你家姐囝囝都得左啦, 恭喜哂呀. 佢邊日interview 呀.
我想問呢, 其實你上黎係唔係幫你家姐睇消息, or 你都有小朋友今年考spn 呀.

你家姐今日先見到封信, 咁可能有d 家長今日仲有信架, 大家仲有希望, add oil.

四隻貓,
其實你的問題真係無人答到你, 不過點都要試架啦, right? 總之一到收生日子你記得唔好miss 左 個時間囉application form, 點都要交左form 先會有機會架嘛.

相呢, 就係個人生活照, 最好係室外全身相啦.
影得你小朋友夠哂活潑開心就最好.

try your best

[ 本文章最後由 bobochin 於 08-4-29 13:26 編輯 ]

bobochin,

Have sent you 2 PMs regarding the dortor's certificate.  Please check PM.

Duster

原文章由 bobochin 於 08-4-29 13:19 發表
chachalai
你家姐囝囝都得左啦, 恭喜哂呀. 佢邊日interview 呀.
我想問呢, 其實你上黎係唔係幫你家姐睇消息, or 你都有小朋友今年考spn 呀.

你家姐今日先見到封信, 咁可能有d 家長今日仲有信架, 大家仲有希望, add  ...

May 6 ar.

我個女都有apply, 不過佢係細女, 所以機會好微.

原文章由 bobochin 於 08-4-29 13:19 發表
chachalai

你家姐今日先見到封信, 咁可能有d 家長今日仲有信架, 大家仲有希望, add  ...

Duster

thx your pm, I got it.
我今日填果張入園資料, 好驚填得唔好呀, 當年你填成點架, 寫好多野, or 好簡短架. 好多野問你呀, sorry.

chachalai
哦! 你囡囡幾月出世架, 如果十月可以 try 多一年bor. 你自己係唔係天主教徒黎呀. 希望都今日返到home 都見到信啦.

chachalai,你家姐住邊? 希望我仲有機會啦

pls. check pm. good luck!

原文章由 happysin 於 08-4-29 13:32 發表
chachalai,你家姐住邊? 希望我仲有機會啦

bobochin, 唔洗咁緊張wor, 實掂wor

我地唔係教徒ar. anyways, 唔得我地咪出年再戰SPK etc.

原文章由 bobochin 於 08-4-29 13:30 發表
Duster

thx your pm, I got it.
我今日填果張入園資料, 好驚填得唔好呀, 當年你填成點架, 寫好多野, or 好簡短架. 好多野問你呀, sorry.

chachalai
哦! 你囡囡幾月出世架, 如果十月可以 try 多一年bor. 你自己係唔 ...

Are your kids (shortlisted for interview) Catholic & Siblings ?

Just out of curiosity, are the kids shortlisted (i) Catholic ; or (ii) siblings ?

我今日都收唔到信呀.....有d失望...
其實我一家都係教友.....
但係就無一間天主教幼兒園收我個囡

我住港島區但仲未收到信, 我個係06年8月既細女, 睇黎都無望lu.

my daughter also received the interview letter, anyone know about the rundown of interview in previous year?

rundown of interview

bbpekkle

我copy 左之前某家長留言, 希望幫到你.

Dear all:
     今早參加了面試,首先係讓小朋友在waiting area 玩玩具,媽媽便在接待處先做登記.然後等叫名.
     面試的課室有三至四組小朋友個別見主任,她們都很友善,先和小朋友打招乎,觀察小朋友玩,其後便問家長関於小朋友的起居和習慣,个人覺得她們今次要見主要是家長,孩子表現反而是其次,而且主任同我傾的都是孩子入學以後的種種.
      所以俾我印象好似多數in得都有机会,臨走時她還說多數沒有問題,最有趣叫我等六月的信和到時再決定註冊與否.  
     希望幫到大家

各位收到interview信的家長:

Congratulations again , 預祝各位家長順利通過interview, 小朋友係SPN有個愉快既童年!!!

各位未收到interview信的家長:

唔好唔開心啦! 賽翁失馬, 焉知非福! SPN無疑是係一間好好既幼兒園, 但HK仲有好多其他好既幼兒/稚園子架ma, 雖然我地小朋友無被修女/校長揀中, 但係其實我地做家長既, 已經做左我地既本份(取表, 填表, 揀相, 遞表, 仲有不停"收風" ), 唔好怪自己,唔好怪學校, 亦唔好怪自己既小朋友...

我地小朋友而家先得個一兩歲, 我地仲有好漫長既路要行, 記住 - 謀事在人, 成事在天, 放鬆心情, 樂觀面對結果吧!

我地繼續努力!

can't agree more and let's try SPK this Nov......

原文章由 chachalai 於 08-4-30 10:56 發表
各位收到interview信的家長:

Congratulations again , 預祝各位家長順利通過interview, 小朋友係SPN有個愉快既童年!!!

各位未收到interview信的家長:

唔好唔開心啦! 賽翁失馬, 焉知非福! SPN無疑是係一 ...

點都好啦, 無論結果係點, 睇左十幾日既我(閒人), 已經覺得你地有一段難得既情宜.
學寫blog, 學影相, 學做體貼的爸爸.
----------------------------------------
http://hk.myblog.yahoo.com/hknl32
http://www.flickr.com/photos/hknl32
----------------------------------------

bobochin,

mant thanks.  

原文章由 bobochin 於 08-4-30 08:30 發表
bbpekkle

我copy 左之前某家長留言, 希望幫到你.

Dear all:
     今早參加了面試,首先係讓小朋友在waiting area 玩玩具,媽媽便在接待處先做登記.然後等叫名.
     面試的課室有三至四組小朋友個別見主任,她們都很 ...

Last year, my daughter (Birthday 02-2005) didn't have
chance for SPN interview.
But, she is going to study in SPK in the coming Sep,2008.
So, don't worry.
good luck
Janessa ma.
‹ 上一主題|下一主題