用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 九龍塘學校(小學部) 【KTS】2009年9月 P4 ge 靚媽請入黎
樓主: 小桃兒
go

【KTS】2009年9月 P4 ge 靚媽請入黎 [複製鏈接]

TTMM,

LONG TIME NO SEE

! 我仲未睇個syllabus, 乜都唔知添  

原帖由 sac.wen 於 10-5-24 21:13 發表
謝謝小桃 >@<

另外, 點解成語範圍為P.12-28...  又會剩番兩頁唔考咁得意既 ?

Yes, long time no see.

你地真好, 我一作出愛的呼喚, 你同小桃, hs and rn 就出現

原帖由 sac.wen 於 10-5-24 21:15 發表
TTMM,

LONG TIME NO SEE

hs,

係羨慕死人... 我都好想去 ====> x 3

日本之旅真
原帖由 tungtung-mama 於 10-5-24 21:11 發表
hs,

係羨慕死人... 我都好想去 ====> x 2

是否去北海道? 我一直好想去, 但冇水mouth:" />mouth:" />

Thanks 小桃,

我尋日都係叫阿仔問清楚老師....唔知係佢問定係老師話佢地知呢

原帖由 小桃兒 於 10-5-24 20:29 發表
溫馨提示 ~

中文考試範圍應是單元十二1
學校通告誤寫成2,不要讀錯啊!    

hs,

日本之旅真係羨慕死人... 我都好想去 ====> x 4
等阿女大D, 一家4口去又好貴

原帖由 CyrusMom 於 10-5-24 22:14 發表
hs,

日本之旅真

SW,

好似年年都係咁, 留返D唔考

原帖由 sac.wen 於 10-5-24 21:13 發表
謝謝小桃 >@<

另外, 點解成語範圍為P.12-28...  又會剩番兩頁唔考咁得意既 ?

失雲...失雲....

你改錯名..."雲"即水也.....所以你失"水"

原帖由 sac.wen 於 10-5-24 17:17 發表
HS,

日本之旅真係羨慕死人... 我都好想去, 但... 八字唔夾 (五行欠水 ) :cry:

你去日本邊度呀 ? 講黎聽聽幸下都好~

...

sw,

我意思係 fast pass 要買定, 唔係去到按機取票, 好像 disneyland 咁咩?

原帖由 sac.wen 於 10-5-24 16:52 發表
mc,

我地自由行呀, 有屋企人響果面... 之前仲租定部大車管送管接, 否則兩個一齊玩慶洽洽 (發燒)真係唔知點算...

其實起程前我已經去定醫生度執平安藥, 怕倒瀉抽起支"退燒水" 就出事... 因為阿細唔識吞藥丸, 臨時衝 ...

MP,

原來如此.. thx ^^

原帖由 cheungmp 於 10-5-24 22:31 發表
SW,

好似年年都係咁, 留返D唔考

mc,

fast pass 是另外付費的. 購買後, 你可以在各項指定遊戲出示fast pass 然後排快隊~ (不像迪迪尼入場後可以免費逐項遊戲提取快票)

原帖由 美菜子 於 10-5-24 23:15 發表
sw,

我意思係 fast pass 要買定, 唔係去到按機取票, 好像 disneyland 咁咩?

cm,

冇呀..我八日都留係東京咋......最主要係食同玩...買只佔少少(因為yen太貴喇...香港咩都平過日本啦..我買野目標淨係去gap outlet同呀仔掃童裝咋).............

只要唔係瘋狂買野..淨食,玩同交通費就唔係好誇張啫.......一年一次....豪比佢囉....

cm,你冇計喇...你個budget豪哂比你個仔吖嘛..咁你兩公婆咪可以係暑假過吓二人世界囉...都好溫馨架...

原帖由 CyrusMom 於 10-5-24 22:14 發表
hs,

日本之旅真

mp,

等囡囡大d先啦....我諗你飛到去見到d靚靚女仔野..真係買到破產都似..啱架喇...儲多兩年錢,然後一次過去"放血"啦.....

原帖由 cheungmp 於 10-5-24 22:29 發表
hs,

日本之旅真係羨慕死人... 我都好想去 ====> x 4
等阿女大D, 一家4口去又好貴

ttmm,

我近排密切留意緊yen價呀..我日日mark住..睇下邊日跌得勁就換定d旁身....鬼知個價由第一日睇ge 831到噚日862..........................有升冇跌................唉.................

日元真係好貴哦......點解日本經濟咁差....yen價都仲咁強................................

北海道條line我暫時未有興趣去呀..因為冬天去我又怕凍..夏天去我又唔特別中意睇風景...所以..都係...食住同玩住先啦..哈哈....

原帖由 tungtung-mama 於 10-5-24 21:11 發表
hs,

日本之旅真係羨慕死人... 我都好想去 ====> x 2

是否去北海道? 我一直好想去, 但冇水mouth:" />mouth:" />

係喎...噚日呀仔話已經將電腦份工課save左係學校個student file度.............................不過我都冇教過佢save file.....唔知佢係咪真係成功save左呢...........有d擔心.....................

hs,
唔係交手指咩??

你唔水擔心啦, 我諗佢地電腦已經醒過我地....今次個 Project, 我都冇幫過阿仔, 有D我都唔識整

原帖由 Huisys 於 10-5-25 09:56 發表
係喎...噚日呀仔話已經將電腦份工課save左係學校個student file度.............................不過我都冇教過佢save file.....唔知佢係咪真係成功save左呢...........有d擔心.....................mouth:" /> ...

各位靓女;

大家睇下有無興趣?

黃金海岸夏日樂滿營
http://www.sino.com/edm/20100524_HOTEL/index_c.html

好耐冇見喇L01,

你最近係咪都咁忙咁夜收工呀???
成日睇你個樣咁"弱不禁風"..但workload又成日都咁重.......真係好"鄧"你辛苦.........

幾時攞大假抖抖呀???

原帖由 Leona01 於 10-5-25 15:05 發表
各位靓女;

大家睇下有無興趣?

黃金海岸夏日樂滿營
http://www.sino.com/edm/20100524_HOTEL/index_c.html

各位靚媽,

我想問下小朋友返學係返到幾號呢??7月8號定9號呀??

小朋友返到7月8號, 7月9號 is the day for the parents to get the school report.

原帖由 Huisys 於 10-5-26 14:31 發表
各位靚媽,

我想問下小朋友返學係返到幾號呢??7月8號定9號呀??
‹ 上一主題|下一主題