用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
樓主: 981212
go

祟真小學 家長 ? [複製鏈接]

Re: 祟真小學家長 - 請進入分享

我淨係知國際班行IB及本地2種課程(一齊),要讀既野比主流班多,中學可讀主流或到外升學,但沒太多外藉學生(金色頭髮果D )日本人,回流人士較多,仲有無其他家長補充

有無人座街媬母車架,時間會否可遲些上車 :wink:  

我仲未收到通知喎! (家長會)

me too !!

mayc 寫道:
我仲未收到通知喎! (家長會)

下仲未收到????(小一簡介會)

請問仲有無人收到這星期五晚家長會的通知?
我仍未收到喎?

祟真同浸信會沙田圍呂明才小學又點揀呢? 有無人可以比意見?  

仲有: 可否告知祟真小學blog的資料呢,我也收不到任何通告阿! :

收PM
mayc 寫道:
請問仲有無人收到這星期五晚家長會的通知?
我仍未收到喎?

Hello Mama,
I am very interested in TT for my daughter who will study P1 in 2008.  Would appreciate if anyone of you can share your experencies and information to me:
1) When to apply?  Do I need to make a Portfoilio for my daughter?  Any idea on how to make it?

2) I heard about that children can stay at the school to do homework or other activities everyday, and there is school bus leaving at around 5pm.  Right?

3) How much is the school fee and school bus fee?

4) Any comments on TT is welcome, such as their languages learning, quantity of homeworks, other activities, etc.

Thanks a lot!

KMHH

MsTang 寫道:
KMHH,
我仔仔係度讀緊k2, 2008年會留係度讀P.1

1) 妳可以在學校網此取申請表. 唔聽講要做Portfoilio.
    學校唔太難考.
2) 放學係3時半. 之後可以有課外活動,
    也可以留係度做功課, 追唔上有補底.樣樣都要比

3) 校車要看你遠定近, 唔同價錢.
18號你去吾去呀?你會否考慮聖瑪加利?

sycindy 寫道:
祟真同浸信會沙田圍呂明才小學又點揀呢? 有無人可以比意見?  
呂小好勁獲

Dear all:
今早打電話去問,佢話這個星期五的家長會是給自己幼稚園升上小學部的家長的,佢話遲d會有給其他家長的,叫我得閒留意下學校網頁的最新消息喎!

下有吾同架咩,大家都係升小一???點解

又改D麥呀?我問過下D老師佢話祟真小學吾淺架,一半活動,一半傳統,功課都吾少吾好比佢多活動坤左 你仲考吾考其他學校?

要睇番有幾多人入左祟中先可定斷,我07一定在祟小讀架啦!需有統一派位,但不會考慮

醒目開學勳章

請問祟小多唔多雜費?貴唔貴呢 ?
thanks!
‹ 上一主題|下一主題