用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 Deleted
樓主: hopeful123
go

Deleted   [複製鏈接]

引用:唔該各位提供!我個仔無讀n班/.\我而家下午

原帖由 wutik 於 15-12-03 發表
唔該各位提供!
我個仔無讀n班/.我而家下午班都完全唔mind
我想講田家炳都仲收緊生,有興趣可以打電話去試下,but pm only

回覆 hopeful123 的帖子

哈,我唔係講呢間唔好呀,有你介紹都覺得唔錯,我驚我之前無報唔輪到我咋,我就係想搵呢啲,有口卑,唔會無愛心,最緊要讀得開心因為我頭先講嗰間我舊年去過一次,老師態度唔好,有少少黑面

GohBMum 發表於 15-12-3 16:56
世佛會文殊都應該會收掛...遲下大把人放位啦。。
希望啦,我都幾鐘意架呢間

Suki_Chai 發表於 15-12-3 16:56
我想講田家炳都仲收緊生,有興趣可以打電話去試下,but pm only
係??呢間唔係算出名好好架咩(我之前無乜做功課,但最近留意得多先發覺呢間),仲收人?多謝你同我講,我試下!

wutik 發表於 15-12-3 17:13
係??呢間唔係算出名好好架咩(我之前無乜做功課,但最近留意得多先發覺呢間),仲收人?多謝你同我講,我試下 ...
如果半日班計,這間算幾好

另外想問平安褔音堂幾時出結果?

引用:Quote:Suki_Chai+發表於+15-12-3+16:56+我

係??呢間唔係算出名好好架咩(我之前無乜做功課,但最近留意得多先發覺呢間),仲收人?多謝你同我講,我試下 ...
呢間我有鄰居讀緊,佢話都係比較學術,幾多功課(親子),之前聽過老公講仲收緊生

回覆:青衣卓思

今日突然有個鄰居同我講,佢個小朋友由卓思轉左去讀平安福音堂...

引用:今日突然有個鄰居同我講,佢個小朋友由卓思

原帖由 Suki_Chai 於 15-12-03 發表
今日突然有個鄰居同我講,佢個小朋友由卓思轉左去讀平安福音堂...
有冇問到點解呀?

回覆:candykenneth 的帖子

平安我收到offer la.

回覆:EVASHINE 的帖子

平安我去參觀過幾次,上年我已經開始留意,有街坊二個小朋友都係度讀,老師很有愛心,小朋友讀得開心,有書本有功課,都唔算淺,但無卓思咁谷!

引用:Quote:原帖由+Suki_Chai+於+15-12-03+發表

原帖由 EVASHINE 於 15-12-03 發表
有冇問到點解呀?
佢話卓思太多功課,同埋d功課好深,so far,我同佢唔係太深入咁傾,因為只係喺Lift撞到傾左幾句
不過聽完就算啦,始終我覺得小朋友讀過真係唔岩先再諗轉唔轉囉

引用:Quote:原帖由+EVASHINE+於+15-12-03+發表有

佢話卓思太多功課,同埋d功課好深,so far,我同佢唔係太深入咁傾,因為只係喺Lift撞到傾左幾句
不過聽完就 ...
卓思出名好谷,所以interview份form第一題已問你贊唔贊成有壓力底下學習喇。。

回覆 Suki_Chai 的帖子

同埋我又想問下田家炳唔係出左offer咩?咁都應該有人係waiting架
你話仲收緊人意思係而家仲接受新申請??

引用:Quote:原帖由+Suki_Chai+於+15-12-03+發表

原帖由 GohBMum 於 15-12-03 發表
卓思出名好谷,所以interview份form第一題已問你贊唔贊成有壓力底下學習喇。。

...
我填唔贊成,同埋有條問題揀學校條件!我揀開心學習同注重品德!冇揀銜接小一課程!

引用:Quote:原帖由+EVASHINE+於+15-12-03+發表有

不過聽完就 ...
咁又係,每個小朋友適應力都唔同!我都怕卓思太谷同課程太深!但我問朋友,佢囡讀卓思k1,佢話小朋友返得好開心,同暫時都唔覺課程深!

引用:Quote:原帖由+GohBMum+於+15-12-03+發表卓

我填唔贊成,同埋有條問題揀學校條件!我揀開心學習同注重品德!冇揀銜接小一課程!

...
除小一銜接,我諗個個家長都咁揀。。hahaha...

引用:回覆+Suki_Chai+的帖子 同埋我又想問下田

回覆 Suki_Chai 的帖子

同埋我又想問下田家炳唔係出左offer咩?咁都應該有人係waiting架
我淨係聽我老公講仲收緊生咋,但我真係唔肯定,或者你上佢個網睇下?
其實我當初就過左佢本身interview既日子再去報既,果時佢都仲俾我個女in...

咁又係,每個小朋友適應力都唔同!我都怕卓思太谷同課程太深!但我問朋友,佢囡讀卓思k1,佢話小朋友返得好 ...
所以我都係果句,每個人適應能力唔同,試下唔得再諗囉

引用:Quote:原帖由+EVASHINE+於+15-12-03+發表我

原帖由 GohBMum 於 15-12-03 發表
除小一銜接,我諗個個家長都咁揀。。hahaha...
壓力果條我都揀左唔贊成,老公仲問我係咪因為呢條問題唔收😂佢話畢竟卓思本身就係喺壓力下谷佢讀😂

Suki_Chai 發表於 15-12-3 23:26
壓力果條我都揀左唔贊成,老公仲問我係咪因為呢條問題唔收😂佢話畢竟卓思本身就係喺壓力下谷佢讀 ...
都會有影響呀,佢出名谷,你唔要谷即大家理念唔同嘛
‹ 上一主題|下一主題