用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 REJECTED 重災區+打氣區, Never give up!!
樓主: antonyada
go

REJECTED 重災區+打氣區, Never give up!! [複製鏈接]

我今天都收到2封,相信明天還會繼續來。

好彩係呢樹有班家長陪吓我! 已收到3封 reject letters,就快全軍覆沒

回復 322# WhiteBerry 的帖子

my case is same as you .. no school offer letter to my son !!

回覆 322# WhiteBerry 的文章

仲有我!2nd in letter怎寫未見過,更加唔使講accept letter

今日信箱又空空,離全軍覆沒不遠矣!

哈哈, 我都有同個仔講, 無學校收你, 不如上去少林寺學武功, 唔讀得都打得呀, 點知個衰仔話, 唔使啦, 我大個去街邊唱下歌, 都搵到錢呀, 媽咪.................佢真係超級精奇

今日   好唔开心 ,又一间冇着。 我得一间2 IN  .3间 REJE  .3间冇消息。。觉得压力好的,其实我本身的心态 OK嘅,不过 同的家长倾解之后 ,(人地 1间2 间的 去)  就好似 差人一等的感觉。   又要安慰阿仔,佢都问我有冇2  IN. 最衰 系 C6  ,乜都唔理。问都唔问一句。。

好一首 "七言油詩"

一早諗住佢唔掂
d搬去隔離先
我講緊係41果邊
起碼有間maryknoll
果區租金貴到癲
間屋得480 square feet
夾硬住在5口子
為左個女咩都試
雖然抽中唔容易
多個希望都好d
家長唔好氣餒住
唔好指責小孩子
easy easy let it be!

放鬆d, 聽歌先
http://www.youtube.com/watch?v=kEogJacjLTE

原帖由 ngkwongtak 於 11-11-2 03:09 發表
其實天意沒有弄人, 只係我地自己被動才覺得被弄姐.  今次本人採取主動, 反守為攻!!!

今朝我一早去開信箱, 收到封dbs封信, 我唔敢開, 我返上樓同吳枝道講, 如果DBS收你, 你讀唔讀?  佢答我: "肯定唔讀!", 我問佢點解 ...

HAHAHAA,真係笑死了。

回復 2# ngkwongtak 的帖子

ngkwongtak
本來心情好麻麻, 但係睇完你果編甘精彩o既文章之後, 忍唔住笑左出來, 你真係精彩過d明星楝篤笑

DBS係銀行,TSL係金行,哈哈哈!

依, 我相信我個仔可以同你個仔成為好朋友, 佢一樣係唔怕醜, 多野講, 係又講,唔係又講, 係人都唔驚, 又古靈精怪(簡稱: 古怪), 係街上見到警察都主動走埋去亂講野... D路人甲乙丙隨口讚吓佢,佢又以為自己真係好叻.... 結果, 佢亞媽我咪要never give up 羅~~

原帖由 無氣同你講 於 11-11-1 21:12 發表

我就唔同啦, 我個仔成日比人讚, 佢又唔怕醜,又多野講,又古靈精怪,D人讚到佢以為自己好勁, 好啦, 我而家直情話佢知, 你睇下, 其他小朋友有幾多OFFER, 你先得一間, 果間仲要係因為IN我唔係IN你, 打擊下佢, 等佢唔好以為 ...

原帖由 invitation 於 11-11-2 03:25 發表
依, 我相信我個仔可以同你個仔成為好朋友, 佢一樣係唔怕醜, 多野講, 係又講,唔係又講, 係人都唔驚, 又古靈精怪(簡稱: 古怪), 係街上見到警察都主動走埋去亂講野... D路人甲乙丙隨口讚吓佢,佢又以為自己真係好叻....  ...

嘩,話時話,可能真係好朋友,HAHHAA

笑c我

真係多謝吳廣得, 大家都要never give up

多謝吳廣得

若你下一屆仲有一個細
不如叫做"吳話得"

你都算夠朋友
在我們於谷底時
鼓勵吓大家

never give up~~~

原帖由 invitation 於 11-11-2 11:52 發表
笑c我

真係多謝吳廣得, 大家都要never give up

吳廣得, you are one in a million!! Thanks
‹ 上一主題|下一主題