用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 九龍塘學校(小學部) 【KTS】2010年9月 P5 ge 靚媽請入黎
樓主: 小桃兒
go

【KTS】2010年9月 P5 ge 靚媽請入黎 [複製鏈接]

L01, hb, 南丫島魚排釣魚小朋友真係玩到好high...睇返D vedio我笑唔停..尤其hb釣魚時...我好擔心妳成條石班飛落我塊面到...妳知D魚好重好大條啦...哈哈哈~
我影咗D相...妳上facebook睇啦..
hb, 妳有無facebook?

原帖由 Cassey 於 10-10-6 16:03 發表
rn, 我都去....
老實講, 我未見過張通告紙...
集合, 解散同行程, 我乜都唔知...剩係知道要去囉..
亞囡都有去過...拔...好鬼耐之前...相信佢都唔記得lu..
尋日先返嚟...都未回魂...

...

kec

睇你甘講都知幾開心..可惜MISS 左添..
幾時得閒會去整餅呀..大細女都好想呀..
得閒問返上次你屋企附近果家..有無新款?

秋高氣爽...幾時又會搞返個BBQ 大派對玩下呀?
RA...去左邊樹呀?

魚排釣魚 ====> 好好玩啊!! 我地無試過呀, miss 咗添

原帖由 Cassey 於 10-10-11 15:50 發表
L01, hb, 南丫島魚排釣魚小朋友真係玩到好high...睇返D vedio我笑唔停..尤其hb釣魚時...我好擔心妳成條石班飛落我塊面到...妳知D魚好重好大條啦...哈哈哈~

...

Cassey,

亞囡玩得好開心。D魚好重,單靠她們可能釣不上,她釣了3條都不同種類的魚。她釣了幾次墨魚都無收穫。這次是她第一次有鈎fishing。我有facebook,快D add 我。

原帖由 Cassey 於 10-10-11 15:50 發表

...

好好玩啊! 可惜不能參加

By the way, GEW 5 已 upload

原帖由 happybean 於 10-10-12 00:53 發表
Cassey,

亞囡玩得好開心。D魚好重,單靠她們可能釣不上,她釣了3條都不同種類的魚。她釣了幾次墨魚都無收穫。這次是她第一次有鈎fishing。我有facebook,快D add 我。

...

rn,

我哋上船前都好想搵到妳...但見唔到..
唔怕啦...下次再玩啦...玩乜都好...小朋友好易滿足...
妳有我facebook..上去睇下啦..
整餅好呀...一於去問下先...妳哋邊個星期無咁忙??
另外亞囡未試過摘strawberry/荔枝, 拔蘿蔔之類....有無興趣一齊玩? BBQ 無問題, 夾下時間啦..

原帖由 rubyngan 於 10-10-11 19:21 發表
kec

睇你甘講都知幾開心..可惜MISS 左添..
幾時得閒會去整餅呀..大細女都好想呀..
得閒問返上次你屋企附近果家..有無新款?

ttmm,

亞囡都係第一次...好彩我黐住L01行...咪我都會miss咗..
其實魚排困住D魚...D魚又好鬼肚餓...呢頭落魚餌...嗰頭就咬住唔放...好易釣...嚴格嚟講係餵魚囉...因為釣完就放返落去...但小朋友好滿足...覺得自己釣到大魚...嘻嘻嘻~

原帖由 tungtung-mama 於 10-10-11 22:02 發表
魚排釣魚 ====> 好好玩啊!! 我地無試過呀, miss 咗添

hb, add 咗 la~~

原帖由 happybean 於 10-10-12 00:53 發表
Cassey,

...

唔怕...實有機會玩..

原帖由 CyrusMom 於 10-10-12 21:45 發表
好好玩啊! 可惜不能參加

By the way, GEW 5 已 upload

kc, rn

是否一出碼頭附近就有船家"騮"去魚排釣魚?幾$位? 遲d都想試吓

摘蘿白,花,strawbeery 之類都好好玩,時間夾就可以一齊去,可以帶埋阿囡添。

原帖由 Cassey 於 10-10-12 23:45 發表
ttmm,

亞囡都係第一次...好彩我黐住L01行...咪我都會miss咗..
其實魚排困住D魚...D魚又好鬼肚餓...呢頭落魚餌...嗰頭就咬住唔放...好易釣...嚴格嚟講係餵魚囉...因為釣完就放返落去...但小朋友好滿足...覺得自己釣 ...

ttmm,

響索罟灣碼頭嗰邊天虹海鮮酒家對開..
有個木搭攤位...大人$40, 小朋友$30...包玩兩粒鐘
坐快艇出去約3-5分鐘...
上到魚排導賞免費..
釣魚就另收費...
去開行山順路去埋魚排都無防...
只係為咗去個魚排就唔水突登跑去....
上面唔係太多玩意提供..

聽L01講拔蘿蔔都幾有趣...試夾下時間一齊玩

原帖由 tungtung-mama 於 10-10-13 09:50 發表
kc, rn

是否一出碼頭附近就有船家"騮"去魚排釣魚?幾$位? 遲d都想試吓

摘蘿白,花,strawbeery 之類都好好玩,時間夾就可以一齊去,可以帶埋阿囡添。

KC,

燒左隻CD叫呀仔星期一帶返學校交Cassey, 但阿仔為人漏氣, 試過我交帶佢交人0既野, 足兩個月仍在書包,要我親自到校才解決 可叫KC提下佢囉

原帖由 Cassey 於 10-10-13 23:09 發表
ttmm,

有個木搭攤位...大人$40, 小朋友$30...包玩兩粒鐘
上到魚排導賞免費..
釣魚就另收費...
只係為咗去個魚排就唔水 ...

kec, hb

見你地講到咁好玩, 搞到我心思思想去南丫島一轉添...

原帖由 Cassey 於 10-10-13 23:09 發表
ttmm,

上到魚排導賞免費..
釣魚就另收費...

kc,

多謝你的资料,如果我们去Lamma的話,一定要試吓,真係好似好好玩,是一个好经验啊

ttmm,

上到魚排導賞免費..
釣魚就另收費...

中工3 已 upload

cm,

Thanks.

原帖由 CyrusMom 於 10-10-18 22:00 發表
中工3 已 upload

點解台柱都失晒踪

下星期轉涼,大家保重身體!

osmm,

係fb 見到他們

原帖由 oscarmama 於 10-10-23 15:52 發表
點解台柱都失晒踪

下星期轉涼,大家保重身體!

OIC  我好少上fb

原帖由 美菜子 於 10-10-23 23:43 發表
osmm,

係fb 見到他們
‹ 上一主題|下一主題