用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 根德園幼稚園 :) 07-08 K1C (Kent Rd) 家長 Part II 繼續傾 (:
樓主: chingchingb.ma
go

:) 07-08 K1C (Kent Rd) 家長 Part II 繼續傾 (: [複製鏈接]

Jeffrey did his "Show and Tell" today. As expected, teacher said his voice is too soft.

即日已有results,好快wor!

原帖由 Kangaroo 於 08-9-29 22:12 發表
Jeffrey did his "Show and Tell" today. As expected, teacher said his voice is too soft.

係啦! 咁快就有呢! parco話到佢講....講到而家都未到佢講呀???

原帖由 chingchingb.ma 於 08-9-29 22:30 發表
即日已有results,好快wor!

嘩~!好型呀, 好叻仔呀..ngo ngo! 而家每次都玩三個鐘, ngo ngo會唔會好tried? 係咪都係返星期日呀? 我都真係好想join, 但d時間唔容許呢!! 真係要諗諗睇吓抽唔抽到時間比parco學先得.

原帖由 sunphoto88 於 08-9-30 00:24 發表
Dear graceshumwy
It was very very tried day. Ngo and us played 3 hrs Rugby (outdoor football on morning then went to Hung Hom for lunch. and back to home at 5pm. Ngo started to his Kite hw. I was very ...

sunphoto,
Ngo Ngo好利害呀, 我覺得男仔玩多d運動好架, 人都會堅強d

亞仔終於都話老師叫佢地填書套張咭喇, 仲有要做埋last page既個人資料, 貼埋生活照添喎, 你地使唔使做呀?

阿女都有咁講,所以尋日同佢做左等今日交law!不過前晚阿女放學已自行將家長讚賞貼紙貼哂落張咭,激c!

原帖由 siufo 於 08-10-2 09:09 發表
亞仔終於都話老師叫佢地填書套張咭喇, 仲有要做埋last page既個人資料, 貼埋生活照添喎, 你地使唔使做呀?

早幾日問亞囡,佢答我乜都唔使做,冇心裝載!!

噚日攞本書出嚟睇,我見tick晒,佢睇睇下話呢頁要做,嗰頁又要做,攪到我臨急臨忙仲要走去幫佢曬張相貼最後嗰頁,激C!!!

唉....,有個颱風嚟緊 ,麻煩大家check email。

Done together with Jeffrey and submitted today.

Jeffrey 最近講多學校比我聽.今日佢話有個叫言德心的小妹妹做paper激親陣Ms Leung.咁Ms Leung 好大聲話"激死我咩".嚇到小妹妹喊.跟住Ms Wu入見到,就話"做乜咁凄良"(我以為Ms Wu 會去災慰佢,點知亞仔話:Ms Wu 講完就去做自己野!都幾好笑).

各位有冇興趣參加幼稚園每日一篇,我打算幫仔仔參加.

http://www.hk-123.com/kindergarten/

你地d小朋友有冇話要
做本書其中一頁係打手指模印的,詩樺星期二一等我放工番來,就係咁話要用ink來印手指!

Kangaroo,多謝你的提議!但好以都幾貴喎,我囝囝的小學是免費的,由十月做到六、七月,但現在幼稚園只係做五個月就完了,我也看過網頁,,有幾類練習,但我恐怕詩樺只能做到閱讀文章那部份,其他寫字練習就似乎仍未做到啦!

原帖由 Kangaroo 於 08-10-2 22:10 發表

http://www.hk-123.com/kindergarten/

冇喎.明天問仔先

原帖由 boygirl 於 08-10-2 22:39 發表
你地d小朋友有冇話要
做本書其中一頁係打手指模印的,詩樺星期二一等我放工番來,就係咁話要用ink來印手指!

我念都要陪住做,我冇教仔仔上網.

原帖由 boygirl 於 08-10-2 22:46 發表
Kangaroo,多謝你的提議!但好以都幾貴喎,我囝囝的小學是免費的,由十月做到六、七月,但現在幼稚園只係做五個月就完了,我也看過網頁,,有幾類練習,但我恐怕詩樺只能做到閱讀文章那部份,其他寫字練習就似乎仍未做到啦!

...

原帖由 Kangaroo 於 08-10-2 22:10 發表

我唸亞仔只會坐定定睇完閱讀文章就走開.  此閱讀文章幾好喎, 有埋普通話.

原帖由 boygirl 於 08-10-2 22:39 發表
你地d小朋友有冇話要

亞仔無話要做.  明天再問吓先.

星期一派左通告show & Tell 做的主題"秋天".  要找一天同亞仔去吓效多玩及影相比佢present
‹ 上一主題|下一主題