用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 九龍禮賢學校 九龍禮賢07 - K1
樓主: violin
go

九龍禮賢07 - K1 [複製鏈接]

原文章由 tpmak 於 08-5-22 13:29 發表
Hello, 大家好!
唔好意思, 打擾你地, 唔知你地知唔知以下
- 如果選了升禮小, 仲可以繼續大lucky draw 派位?
唔該晒!

係可以的. 我所以揀禮幼, 就係咁既原因, 2手準備, lucky draw唔理想, 可以去禮小, 雖然不是100%可以直升, 但機會大dd.
教養孩童,使他走當行的道, 就是到老, 他也不偏離!

今日落大雨, 佢地實冇得玩水啦!
教養孩童,使他走當行的道, 就是到老, 他也不偏離!

原文章由 Smilesun 於 08-5-21 08:57 發表
BerthaLam, suetlam:
我下年會申請半職,想多d時間同埋心力照顧晴晴,會有幾日可以free下午出來,所以我幫晴晴申請轉讀上午班,昨日收到林老師通知,晴晴下年會讀低愛班...我估0晴晴會好唔捨得倩如同埋凱蕎,我都唔捨得呀.. ...
i 7u,

Smilesun,
/!
近 日很忘,所以沒有回覆,晴晴轉讀上午班倩如都唔捨得呀.
暑假希望有机會出嚟一齊玩吓,因我兩夫婦都要返shift,所以時間難夾啲,希望可以啦!

BerthaLam
Bertha Lam 8-)

咁就好, 多個安全網! 不過我都心大心細, 安排個女將來考邊間小學, 又怕冇時間同個女陪跑, 又怕讀私校, 皮費重. 我份人真係好婆仔.
原文章由 gracelam 於 08-6-13 12:16 發表

係可以的. 我所以揀禮幼, 就係咁既原因, 2手準備, lucky draw唔理想, 可以去禮小, 雖然不是100%可以直升, 但機會大dd.

bertha
倩如真係對晴晴好好呀...
真係希望佢地可以一直做朋友!

暑假出來玩啦...我可以就你架,我大部份時間都放假架,最緊要你方便...

please check pm

收到啦...多謝你
真的多謝你...

原文章由 dreamvillage 於 08-6-2 23:16 發表
給Smilesun

你未能出席都為你可惜,我相信你們兩夫妻身為老師是好難來參加類此的活動,永遠都係撞期又不能請假,你想要的東西我為你預備好了,請等待佢出現在你的眼前吧~

小天使 ...

不用客氣~一早知道你們身兼兩職辛苦嫁啦~舉手之勞~

我禽晚睇左阿囡天鵝湖音樂劇,好攪笑.........

我尋日都睇左,班小朋友只係係度轉轉轉,又ar頭、又舉手...真係幾好笑!我個女星期一返黎,拿住個獎,佢話人人都有獎,真係開心。

原文章由 suetlam 於 08-7-8 13:32 發表
我禽晚睇左阿囡天鵝湖音樂劇,好攪笑.........

係呀,好攪笑...仲有個個都好靚呀...
有一個囡仔跳得好好...

唔知其他班係唔係都有跳呢?

hello,
收到通知, 個女讀下午低望班! 希望個女適應,
想請教大家比小朋友咩帶回學校做茶點?
原文章由 gracelam 於 08-6-13 12:16 發表

我個囡同你個囡做同學仔呀!

我平時都係比餅乾仔做茶點

希望你個囡快d適應啦!

原文章由 tpmak 於 7/15/08 11:04 AM 發表
hello,
收到通知, 個女讀下午低望班! 希望個女適應,
想請教大家比小朋友咩帶回學校做茶點?

好野, 我多了一個consultant!
昨天個女現校觀課日, 睇到佢同d同學玩得好開心
希望9月返禮賢, 佢好似你講, 好快ok!
原文章由 suetlam 於 08-7-15 13:27 發表
我個囡同你個囡做同學仔呀!

我平時都係比餅乾仔做茶點

希望你個囡快d適應啦!

放心啦! 小朋友適應力好強!

原文章由 tpmak 於 7/17/08 11:26 AM 發表
好野, 我多了一個consultant!
昨天個女現校觀課日, 睇到佢同d同學玩得好開心
希望9月返禮賢, 佢好似你講, 好快ok!
‹ 上一主題|下一主題