用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 05-06年升讀小三的家長, 請進入>>
樓主: siulisa
go

05-06年升讀小三的家長, 請進入>> [複製鏈接]

Re: 05-06年升讀小三的家長, 請進入>>

fion414
你仔仔好醒目   連生肖都唔准講呀   [quote]
fion414 寫道:
joanneka,
我個仔會話:我唔會同人講妳幾多歲,因為我知年齡係女人秘密!
[quote]

fion414,
剛剛買了智破奇案,囡囡應承話用紙眼鏡時拉開些!咁我先去買.
上兩次去玩具反斗城倉,兩次都係星卡優先購物日,第一日早上,係多D嘢賣架!多平嘢,但很多人,排隊俾錢都成粒鐘,D人買到好似唔駛$$,其實好多玩具真係唔係咁平!真係平的一早俾人搶晒,(上上次去買到平games,都係11 時(11時半先開)去到排隊入,入到去,一見啱就立刻入袋,之後行開些慢慢揀!).
星卡貴賓優先購物日
2006 年 3月 8 日(星期三)  
早上 11 時半至下午 5 時 (「星卡」貴賓優先 )
下午 5 時至晚上 9 時 (歡迎所有顧客)
第三,四日唔駛去,D架空晒(呢句朋友講),得小貓三,四隻!

siulisa,
間圖書館,普通啦!整成半年有多,以為整到好似皇宮咁靚,圖書方面又唔見得多了.
科學書的話,新雅-玩轉實驗系列,唔錯架!
我囝囝都好鐘意科學架,記得囝囝k.2時佢一個人係房,用電字積木,砌了部收音機出嚟,還識轉台.

今日去商務見部份習作有8折和85折.

siulisa,

我地放棄左去軍校啦.
老公話驚呢2個月爆發禽流感
亞仔好失望
你們要將一切的憂慮卸給神,
因為祂顧念你們
彼前 5:7

Re: 05-06年升讀小三的家長, 請進J(新年快樂, 小朋友身體健康, 學業進步)

弊在成績退步佐, 都吾知關吾關成日掛住睇書事
joanneka 寫道:
siulisa, fion414, raccoon_dog

你地d小朋友好犀利, 可以睇甘多課外書, 亞女都係間中借幾本圖書睇乍  

都岩咼, 解釋比亞仔聽, 或者出年先去過
jazzmama 寫道:
siulisa,

我地放棄左去軍校啦.
亞仔好失望

raccoon_dog
吾該曬
嘩, 妳囝囝好叻叻 [quote]
raccoon_dog 寫道:
siulisa,
科學書的話,新雅-玩轉實驗系列,唔錯架!
我囝囝都好鐘意科學架,記得囝囝k.2時佢一個人係房,用電字積木,砌了部收音機出

raccoon_dog,
Thanks!咁我要一早去look look, 最主要都係想買lego!

[quote]
fion414,
剛剛買了智破奇案,囡囡應承話用紙眼鏡時拉開些!咁我先去買.
上兩次去玩具反斗城倉,兩次都係星卡優先購物日,第一日早上,係多D

Re: 05-06年升讀小三的家長, 請進J(新年快樂, 小朋友身體健康, 學業進步)

fion414

下....咁都得.
比我實丙佢....   

mandy
fion414 寫道:
siulisa,
我問佢:咁媽咪靚唔靚?, 佢以前會話媽咪最靚, 今次佢居然話:妳都成三十幾歲人啦!點同d十八二二比,更係後生女靚啦~~~比佢吹到啤啤聲!    

mansonwai,

我老公聽到仲話個仔講得好岩, 其實應該丙隻衰老
[quote]
mansonwai 寫道:
fion414

下....咁都得.
比我實丙佢....   

mandy[quote]

raccoon_dog
我係圖書館找吾到 "新雅-玩轉實驗系列" 的書, 可否比埋作者名等詳細d的書名呀吾該

fion414 寫道:
magmagyau,

妳有車牌好叻! 我就唔敢開車

我隻仔d同學講老師....添呀
fion414 寫道:
早晨!siulisa,
我個仔最近見到雜誌d女明星, 佢會話邊個樣靚, 邊個身材好!
[quote]
siulisa 寫道:
亞仔真係開始大過喇, 昨天同佢補堂, 我話行路喇, 省返d車費, 佢話行路都得, 但省返的車費要比佢儲喎
[/quote]

siulisa,
不可缺少的水(編著:維鑫)
光的神奇力量(編著:維鑫)
到處都是空氣(編著:維鑫)

謝謝
siulisa,
不可缺少的水(編著:維鑫)
光的神奇力量(編著:維鑫)
到處都是空氣(編著:維鑫)

依家d小朋友真早熟[quote]
magmagyau 寫道:
我隻仔d同學講老師....添呀 [quote]

jazzmama,
叫亞仔唔好失望, 其實我都想比個仔去軍校, 我見永安都有開黃埔軍校團, 不如下次有機會一齊去!
jazzmama 寫道:
siulisa,

我地放棄左去軍校啦.
亞仔好失望
‹ 上一主題|下一主題