用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 06-07 李宗德小一 "分享區"
樓主: 家熹媽咪
go

06-07 李宗德小一 "分享區" [複製鏈接]

Re: 06-07 李宗德小一 "分享區"

家熹媽咪,

我怕又講錯嘢嘛,上次俾人鬧到隻dog咁,見過鬼仲唔怕黑咩    不過都係d鼓勵佢嘅說話啫,咪又係叫佢寫多幾封叩門信咁囉~~

oscarmami 寫道:
唉!!我已經 send 咗兩封信比學校  
第二次仲同校長傾過,佢話E+真係冇位喇,
仲話今年收男生多過女生,所以後補都係女仔會多啲,
   我個仔連waiting都冇   
我唸出年機會都好微     

咁學校都唔係唔想收,不過係未有位啫,如你有誠意keep著contact 學校,相信有位都可能比你嘅!係男係女都唔係太緊要啫,多都係多一個男仔。唔好咁啦!加油!     

freema 寫道:
請問Joseph Lee 多唔多外籍學生??英語程度??

睇翻個取錄名單,都有4、5個小朋友嘅名唔多似中國人喎!

我唸出年機會都好微     

都係果句啦!未到正式註冊果日都未知結果嘅!有好多人仲係十五、十六,未決定架!

我唸出年機會都好微     

都未必既 , 我知有好多留左位都唔打算讀 , 所以你唔好咁擔心啦 !
朱家有個小豬B,人人叫佢做家熹!
【醒世文】- 頭四句父母不親誰是親  不重父母重何人  你若重他十六兩  後代兒孫還一斤 千兩黃金萬兩銀  有錢難買父娘身  在堂父母百年稀  生時不孝死後悲

hviy 寫道:
家熹媽咪,

我怕又講錯嘢嘛,上次俾人鬧到隻dog咁,見過鬼仲唔怕黑咩    不過都係d鼓勵佢嘅說話啫,咪又係叫佢寫多幾封叩門信咁囉~~

哈 ~~~ 驚咩呀 ! 打字既野 , 打者冇心 , 睇者有意 , 你知自己唔係咁諗就得啦 ! BK 邊個媽咪冇比人插過丫 ! 我年中都唔知比人插幾多獲啦 !     
【醒世文】- 頭四句父母不親誰是親  不重父母重何人  你若重他十六兩  後代兒孫還一斤 千兩黃金萬兩銀  有錢難買父娘身  在堂父母百年稀  生時不孝死後悲

APPLE媽 寫道:
[quote]
freema 寫道:
請問Joseph Lee 多唔多外籍學生??英語程度??

睇翻個取錄名單,都有4、5個小朋友嘅名唔多似中國人喎! [/quote]

係呀 ! 希望唔會又有人出事啦 !

出事?

睇翻個取錄名單,都有4、5個小朋友嘅名唔多似中國人喎! [/quote]

係呀 ! 希望唔會又有人出事啦 ![/quote]

我仔仔現在都讀緊英藝, 個Miss Poon比人投訴咁多次, 都可以繼續任教呀?  咁請問知唔知佢現在任教邊班呀?
煒良媽咪 寫道:
[quote]
Sammi_Mami 寫道:
我個女以前係英藝讀NCB & LKB(a.m),唔知你個仔係米讀呢班? 之前NCB班主任Miss Wong好好人,又細心又有愛心重好有責任感, 因她有病遲學一段時間,後來代替她的就是Miss Poon 佢一半都比唔上Miss Wong.

你女女個名(sammi)我都有係煒良口中聽過, 原來佢地由NC開始已同班啦 你所講有關Miss Poon 既事我都有同感. 雖然我係working mummy, 但我會係平日放假時去接煒良放學, 每次見到Miss Poon, 佢既表情都係笑容欠奉, 睇落去完全唔似一個幼師. 另外我每次係家長會時同佢傾談有關煒良既事情時, 我都
覺得佢所講既全部都係表面說話, 你可想像得到佢有幾細心 佢亦試過大矇到將煒良既功課同其他人換轉 我係係家長會同其他家長傾談時至知原來Miss Poon已被家長投訴多次.
好彩依家UK唔係佢教, 但佢依然係度繼續任教 :tongue: [/quote]

我仔仔現在都讀緊英藝, 個Miss Poon比人投訴咁多次, 都可以繼續任教呀?  咁請問知唔知佢現在任教邊班呀?
煒良媽咪 寫道:
[quote]
Sammi_Mami 寫道:
我個女以前係英藝讀NCB & LKB(a.m),唔知你個仔係米讀呢班? 之前NCB班主任Miss Wong好好人,又細心又有愛心重好有責任感, 因她有病遲學一段時間,後來代替她的就是Miss Poon 佢一半都比唔上Miss Wong.

你女女個名(sammi)我都有係煒良口中聽過, 原來佢地由NC開始已同班啦 你所講有關Miss Poon 既事我都有同感. 雖然我係working mummy, 但我會係平日放假時去接煒良放學, 每次見到Miss Poon, 佢既表情都係笑容欠奉, 睇落去完全唔似一個幼師. 另外我每次係家長會時同佢傾談有關煒良既事情時, 我都
覺得佢所講既全部都係表面說話, 你可想像得到佢有幾細心 佢亦試過大矇到將煒良既功課同其他人換轉 我係係家長會同其他家長傾談時至知原來Miss Poon已被家長投訴多次.
好彩依家UK唔係佢教, 但佢依然係度繼續任教 :tongue: [/quote]

littlepenguin :
請問您囝囝現在讀邊班呀, Miss Poon 現在好似教 NC & 跟校車 !

我囝囝現在讀LKA, 好彩唔係佢教果班, 不過我囝囝有坐校車, 你的小朋友係讀邊班呀?

家熹媽咪,

仲記唔記得溜冰班?我問過教練,佢話如果家熹係比較大胆d嘅話呢,應該同佢操2堂私人班就得架啦,但e+得3個人係半私人班要$625,如果多一個就$450價錢差好遠喎,使唔使俾教練個電話俾你問吓點追班先呢?如果俾學校group就有可能會7-8人    點睇??

littlepenguin 寫道:
我囝囝現在讀LKA, 好彩唔係佢教果班, 不過我囝囝有坐校車, 你的小朋友係讀邊班呀?

littlepenguin:
我囡囡讀UKA !

醒目開學勳章

如果溜冰班差一個小朋友的話,我可不可以join埋呀。但我可能不符合你們的要求,我個女沒夠4歲,不過我們帶她去玩過幾次,她現在可以不用架,自己行,但就行o的比較慢個鍾。

Hi koko,

好喎!    夠4隻脚    唔使驚喎,雖然阿囡學過,但佢好c 咋 :tongue: 問過miss話如果小朋友夠胆,補2堂都ok架啦,

醒目開學勳章

好喎! 好喎!      
家熹媽咪:幾時一齊補?     

不過呢排好似唔多覺家熹媽咪同Apple媽上嚟吹水喎   

hviy、家熹媽咪、koko,

彤彤聽曰就係最後一堂溜冰啦!不過佢都未識自己行喎!進度係咪好慢呢?會唔會koko個女仲叻過佢架!   

真係好心急想快啲一齊學溜冰呵 係噃,家熹媽咪呢排係咪好忙呢?

阿囡同佢個同學相比都係屬好c嗰d咋 :tongue: 唔知家熹有無自己玩過? 如果佢同koko一樣可以自己行到唔跌,都可以4個一齊開番初班,同miss講唔使由推櫈仔開始.其實我都無乜所謂,都係當興趣班俾阿囡玩玩下之嘛~~
我pm咗俾家熹媽咪架啦,驚佢無睇呢個topic....不過睇嚟佢應該好忙   
‹ 上一主題|下一主題