用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 香港創價幼稚園 創價 2008-K1升K2家長, 我地過o黎繼續傾計啦! ...
樓主: 天藍
go

創價 2008-K1升K2家長, 我地過o黎繼續傾計啦! [複製鏈接]

原帖由 jk923 於 09-10-6 18:50 發表

顈穎手冊有no.

巧研手冊未有number wor ??

原帖由 icwlam 於 09-10-6 13:30 發表
各位唔好意思呀, 這陣子很忙所以身為repeat K2 媽媽都沒有幫手解答妳們的問題...

有關""親子閱讀計劃" ... 不過我對official answer 都不是太清楚,  因為去年哥哥係平均一星期交一份(多過official requirement) 所 ...

all mama,
老師尋晚打咗電話俾我,解釋得好清楚,再睇返以前通告(家長會果日派的),意思同你們講嘅一樣.

{原來(30/9)我話MISS 通告果日嘅通告就係張閱讀報告 -- HA HA !! ,不過我視為功課紙lor~~}

最好最少each month one report, the book named with your kid's name and class must be attached with the report, the book will be returned by end of each month, if needed the book returned earlier, pls raise your request on the 手冊, once teacher read the message, the book will be returned in the next day to your kid.

要自己影印定d空白report.

如果交得reading report 多嘅, 到學期尾會有嘉許.
小朋友要識得講圖書d 內容.

think all is clear now.

jk923,

穎穎已有no., 但昊藍未有?! 今晚我再check下
睇有無先, 如唔係再打電話返學校問下老師~
Thanks!!!

原帖由 chy1015 於 09-10-6 20:02 發表

巧研手冊未有number wor ??

原帖由 天藍 於 09-10-7 11:32 發表
jk923,

穎穎已有no., 但昊藍未有?! 今晚我再check下
睇有無先, 如唔係再打電話返學校問下老師~
Thanks!!!

尋晚見到手冊有number lar :)

reminder :
星期五(9 oct) 記得帶環保袋,學校會派返k1的兒童學習檔案.

reminder :
16 oct 前記得交完成網上問卷的回條.

muichujamie,

我真係無有關交通的填色比賽紙wor

網上問卷的回條?咩野黎架?
交通安全填色比賽係早兩個weeks前派架... deadline 係10月9日。

原帖由 chy1015 於 09-10-7 13:22 發表
reminder :
16 oct 前記得交完成網上問卷的回條.

原帖由 muichujamie 於 09-10-7 13:51 發表
網上問卷的回條?咩野黎架?
交通安全填色比賽係早兩個weeks前派架... deadline 係10月9日。

我真係無填色比賽紙wor,可能老師見泳喬平時填色ok,先派俾佢 ? 巧研仲未填得ok 所以無 ??
但應該唔會咁唔公平架 ??

其他mama,你地有無呀 ??

網上問卷回條 -- 學校派咗兩次架lar, 幾時派就唔記得lak, 係中文大學的,網址 sips.fed.cuhk.edu.hk

第一次派呢張紙時,未給登入系統代號wor,第二次派果張紙就有此代號lak.

要有代號才可登入架,我2 oct 完成問卷,今日交咗回條lak.

16 oct 前要完成問卷, 20 oct 前交回條返學校.

原來我無你email address, 唔介意的話請pm我 or sms 於我電話上, thanks !

網上問卷回條 & 交通安全填色紙 --- 我兩樣都無喎????

I have PM you  la! Pls check!
網上問卷回條....真係無呀! 見到無見過!
我估呢D都唔係全部學生有,可能係抽籤掛!

原帖由 chy1015 於 09-10-7 14:16 發表

我真係無填色比賽紙wor,可能老師見泳喬平時填色ok,先派俾佢 ? 巧研仲未填得ok 所以無 ??
但應該唔會咁唔公平架 ??

其他mama,你地有無呀 ??

網上問卷回條 -- 學校派咗兩次架lar, 幾時派就唔記得lak, 係中文大學的 ...

網上問卷回條我交左lu.  但冇收過交通安全填色紙 law.

原帖由 muichujamie 於 09-10-7 16:38 發表

原帖由 Chickee 於 09-10-7 14:36 發表
網上問卷回條 & 交通安全填色紙 --- 我兩樣都無喎????

同你一樣,兩樣都無wor!

原帖由 muichujamie 於 09-10-7 16:38 發表

我e 咗俾你,(因為我唔識post d attachment right here lor, 所以要你email add) remind 吓你有無見過 ?

我e果張係第一次派未有登入系統代號.
有登入代號果張已交咗.

原帖由 chy1015 於 09-9-30 13:48 發表

我係下午班第三組媽咪,應該係28日食了月餅&水果, 燈籠就仍然在學校(唔知大家係咪無燈籠return 呀?)

好開心 巧研終於肯講下學校d 野lu, 話有個新同學蔡澤茹,同佢好friend,仲講咗好幾個同學名tim 架, 但我 ...

原來月光光歌詞在主題學習報告上有架.

請問環保袋係唔係有通告 ? 因為我無見過.
另外,交通填色比賽我都無喎.
網上問卷我有,已交.

原帖由 chy1015 於 09-10-7 13:19 發表
reminder :
星期五(9 oct) 記得帶環保袋,學校會派返k1的兒童學習檔案.

請問有無下午班第2組叫 "miu miu"(拼音)的小朋友家長呢 ?

chy1015 / all,

我昨晚再check仔仔手冊已見有no. 啦~
網上問卷早前已做, 回條已交了回校。
早前見通告說會派兒童學習檔案, 但
要帶環保袋回校, oh~好彩你提下唔
係唔記得。
交通填色比賽我都無收到??? 唔知係
咪個個同學仔都有, 定係個別呢???

原帖由 chy1015 於 09-10-7 12:20 發表

尋晚見到手冊有number lar :)

網上問卷 - 有收過不過未填

交通填色比賽 - heading 註明 for 幼低和幼高, 我記得好似有見過哥哥和細佬都有 (因為在form 上有crop 名), 不過最後只找到哥哥果張, 所以我100% 肯定到底焯熹有無...   不過我又懶得查証所以不了了之..
‹ 上一主題|下一主題