用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 保良局陳守仁小學 08年小一的家長請進~~
樓主: 婥蔚媽咪
go

08年小一的家長請進~~ [複製鏈接]

相要一打呀,咁我影夠打半lu,唔知邊度有平呢~~依家影相都好貴下~~我都會choose粉紅做底色~~
好想同你地一班呀,大家有照應ma~~

回覆 #275 TINGMUM 的文章

我都希望如此!!!:loveliness:
K & J

回覆 #275 TINGMUM 的文章

我都希望如此!!!:loveliness:
K & J

第二套校服想去金洋買...可以比較下d質地...我還未影相,買鞋,攞書包,買飯壺,table mat,真的要的起心肝完成先得....

FInally, I bought a small size Hello Kitty red school bag for my thin daughter...finshed one of the tasks

I bought it from the ToysRus, great discount..from $239 -> 179...

原文章由 little-pig 於 08-8-7 00:59 發表
FInally, I bought a small size Hello Kitty red school bag for my thin daughter...finshed one of the tasks

I bought it from the ToysRus, great discount..from $239 -> 179...

我都係買左hello kitty書包for 我女呀,但我冇咁平,起千色店買,2百頭~~又買左個美勞袋,運動鞋(台灣牌子,好輕身,2百幾蚊)~~應該買齊野la掛~~
今個week去埋學生相,一切準備好~~(想搵平d既,我樓下要成$25蚊半打)

醒目開學勳章

我買左書包,白皮鞋同運動鞋,其他咩都未預備,真係好懶呢!
今個星期要的起心肝買校服同影學生相,我諗住去寶林或者金洋,因為其他地方唔識去呀!
為左keep住學習的好奇心和新鮮感,我都係忍住唔同阿女預習新書,將新書放埋一邊,淨係任得佢睇番k3舊書同自己d課外書,不過阿女都係忍唔住偷睇GS,可能幼稚園無呢類書,佢覺得好得意

妳地就好啦...紅色女仔書包咁多款揀...我重未收信叫攞書包....剛剛同阿仔剪完髮...之後先帶佢影相....現在去到邊都會問阿仔D中英文路牌,招牌,餐牌點讀...等佢冇咁容易忙記...

我都覺得男仔好難買到紅色書包。
原文章由 MaryBloom 於 08-8-7 16:40 發表
妳地就好啦...紅色女仔書包咁多款揀...我重未收信叫攞書包....剛剛同阿仔剪完髮...之後先帶佢影相....現在去到邊都會問阿仔D中英文路牌,招牌,餐牌點讀...等佢冇咁容易忙記... ...

請問有冇人知道訂閱Daily 7 newspaper是否可以通過TSL會平d?

上年陳守仁沒有Daily 7 newspaper 訂, 但係唔知今年會唔會有!上年我就有訂明報既英語街,都唔錯嫁!
原文章由 MaryBloom 於 08-8-7 23:15 發表
請問有冇人知道訂閱Daily 7 newspaper是否可以通過TSL會平d?

男仔紅色書包唯有spi 最適合, 但貴。

不過如果第日阿仔入到tsl, 貴一貴都扺啦

我也訂了spi 給仔仔....
K & J

回覆 #4 IcyHui 的文章

我看過daily 7website...我個仔對d內容好有興趣...專講世界各地d新聞和發現...尤其是太空和恐龍嗰part....如果tsl冇...我就自己訂...

男仔紅色書包唯有spi莫屬......

原文章由 MaryBloom 於 08-8-8 09:12 發表
我看過daily 7website...我個仔對d內容好有興趣...專講世界各地d新聞和發現...尤其是太空和恐龍嗰part....如果tsl冇...我就自己訂...

男仔紅色書包唯有spi莫屬...... ...

Daily 7 :
I started subscribing since P2.  Not sure whether subscription thru TSL is at a discount or not.
Actually you can try to call up Daily 7 and ask if you can get a special px cos of TSL.

Red schoolbag for boys :
Another alternative is Seven, but even more expensive.  However, it is more durable, nicer looking, and lighter ==> worthwhile.

回覆 #2 MaryBloom 的文章

我之前都有留意Daily 7呢份報紙,啲插圖和內容確係好吸引小朋友既。不如你等開學,等學校派一連串既通告睇吓有無得訂!

回覆 #1 Bluestar 的文章

終於收到信有書包啦....
關於Daily 7...佢有school subscription rate...但唔知$$$...anyway...我自己訂咗先lu.....

今日會影相,買鞋和攞書包.......

回覆 #1 MaryBloom 的文章

我都係訂3個月先啫....

昨天,終於做咗d嘢....係步'升'買咗鞋..阿仔下一次換鞋要學識用鞋帶...因佢要著魔術貼嗰款最大嗰隻...金輪d恤衫和褲d quality ok....可以帶個校章比佢車...但昨天試極都唔啱...size太大或just right都不適合...去永安買埋飲壺叫ZOJIRUSHI 牌...保暖8小時....去SPI攞埋書包...估不到阿仔要大碼..因細碼腰帶拉到最盡都扣到好實...
xx美影學生相係唔係貴?...$45 for 8張....
‹ 上一主題|下一主題