用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 教材閱讀 用梗ENGLISH TIME 既媽咪一齊分享下
樓主: ivylai530
go

用梗ENGLISH TIME 既媽咪一齊分享下 [複製鏈接]

hello everyone,

long long time no see, cos im being lazy
i book the class on the 15 July, hope can get some idea n get back on track la, dont want to waste the material !!!
is anyone going too? hope can see you guys here, c u

原文章由 CAP 於 08-5-3 11:12 發表
hi winnie335506,

你有無上果個教材應用工作坊呀 ? 我無上呀, 唔知有無用呢 ?

hihi !!! 我都打算報今次呢個呀, 到時睇下有無機會相認先!!!

原文章由 sin_928 於 08-6-6 15:07 發表
hello everyone,

long long time no see, cos im being lazy
i book the class on the 15 July, hope can get some idea n get back on track la, dont want to waste the material !!!
is anyone going  ...

great .............hope to see you there!!!

原文章由 ivylai530 於 08-6-7 10:28 發表
hihi !!! 我都打算報今次呢個呀, 到時睇下有無機會相認先!!!

本人用了這套教材有一年兩個月,買的時候覺得服務很好有教育顧問跟進及有12堂PLAYGROUD,原來係個騙局!!!! 半年來沒有收到教育顧問電話,打去投訴無人回覆,再打去都話叫人回覆,要話叫公司負責人來同我講,先叫個人立刻同我對話,他說同我換個教育顧問!! 至於PLAYGROUD一肚火,無嘢玩,有一日落好大雨,我遲咗20分鐘才到達,上到去我和剛剛到的一位家長才知道

amis1573
吓 !! 可唔可以透露係邊位顧問咁可惡呀?? 我都用左9個月喇, 好彩個顧問都好好, 有問題佢都好快覆到我, 之前要換DVD佢好快就跟進左喇, 但PLAYGROUP我亞女就未開始上呀, 因為要bb OVER 18個月先可以報嘛!!! 但見到你既POST, 都有小小擔心呀!!!!
咁你而家用成點呀??? 我地有幾位mama都打算去7月既工作坊呀, 不如一齊去啦, 順便可以到時問問有無咩方法幫到你嘛, 唔好咁勞氣啦, 咁貴買套教材, 咁既服務又真係過份, 但無謂因為一個不負責任既顧問, 而嘥左你D錢嘛!!!!

HI HI , 大家呢排用成點呀?? 呢排靜左好多呀!!! 就快又到8月bb展喇, 大家會唔會去呢?? 我要去買玩具比彤彤呀, 睇嚟到時又要同人迫喇!!!!
轉下眼, 就用左10個月喇, 雖然中途因為表妹出世, 彤彤停左一個月有多, 但總括嚟講, 佢既進度都理想咖, 見佢每次睇dvd時會唱歌跳舞(雖然我唔知佢唱咩 ) , 又會自己攞書書咁, 又聽得明一d簡單既指令, 我都覺得好開心呀 !!! 你地呢?
我已經BOOK左15/7既工作坊喇, 大家係度傾左咁耐計, 記得如果到時有去, 一定要相認返呀 ,好期待呀 !!! (相認記號: me: 5尺6/7高, 肥媽嚟咖(今日開始減喇 ), 長曲髮, 同4眼肥DADDY一齊去咖!!!!! )

我囝囝己睇左11個月多, 雖然仲未識講野, 但而家我同囝囝講睇simon好唔好呀, 囝囝都會笑住咁, 仲把玩緊既玩具即刻放低, 即刻坐低睇.

而家都有自己拎書出黎睇, 仲會對住本書講野.

請問一下你們覺得english time 那套百科好嗎? bb 有興趣嗎?我打算只買百科,因想留錢上english playgroup

謝謝!!

hi!!! 你好呀!!! 想問下你BB而家幾大呀? 我BB而家16個月喇!!套百科暫時都係我地兩個陪佢睇多, 我個人覺得就幾好, 因為佢好吸引我同daddy睇, 仲知道左好多平時唔知既知識, 內容亦都好全面, BB就對water機有興趣多D, 始終會發聲嘛!!!

小苯豬,
你囝囝咁捨得放底D玩具呀, 我亞女排D公仔係safa一齊睇咖!!!

你地BB有無破壞D poster 同咬書角呀, 我比我個牛王妹激死, babypack果幾本書仔比佢咬欄曬D角, 叫住佢唔好, 佢成日一趁我見唔到又偷偷地咬呀!仲成日鬼咁肉緊搵野畫D poster!!!   果日8號風球窗邊滲水, 攪到地下一灘水, 差D跣死呀, 仲整到有兩張poster濕曬欄埋呀!!!!
睇怕我好快真係要自己買返set poster呀!! 唔知et第時會唔會好似dwe咁有壞包換呢?

原文章由 kiki1016 於 08-7-3 11:50 發表
請問一下你們覺得english time 那套百科好嗎? bb 有興趣嗎?我打算只買百科,因想留錢上english playgroup

謝謝!!

[ 本文章最後由 ivylai530 於 08-7-4 23:10 編輯 ]

你囡囡好cute wor, 排哂D公仔係safa一齊睇 ga

我個囡係食書狂, D硬皮書比佢食到"披"哂口, 故事書更加唔洗講, 唔係比佢"渣"到皺哂, 就係比佢撕爛左, 唔知換過D書要幾錢呢 ? 我都好期待有壞包換.

原文章由 ivylai530 於 08-7-4 22:56 發表
hi!!! 你好呀!!! 想問下你BB而家幾大呀? 我BB而家16個月喇!!套百科暫時都係我地兩個陪佢睇多, 我個人覺得就幾好, 因為佢好吸引我同daddy睇, 仲知道左好多平時唔知既知識, 內容亦都好全面, BB就對water機有興趣多D,  ...

Hi ivylai503

thx for your sharing. my bb is 6 mths old now. I think i would buy the ency later till bb is about 1.5 mths although the price might have increased at that time. I like the set v much as it's quite interactive and it has different ways to attrack bb's attention

sorry.. should be 1.5 years

係呀, 我都覺得ET套百科好好, 分左好多唔同既主題, walter 機既配音都好吸引, 唔會沉悶, 所以我都買左.  

原文章由 kiki1016 於 08-7-7 14:12 發表
Hi ivylai503

thx for your sharing. my bb is 6 mths old now. I think i would buy the ency later till bb is about 1.5 mths although the price might have increased at that time. I like the set v much as ...

can you PM to me..
thank you
原文章由 ivylai530 於 08-4-13 22:34 發表
嘩!! 9折, 慳左好多呀!!!!!

CAP , 我pm左你喇!!!

HI HI !!! 唔好意思呀, 你想問既係 ???

原文章由 mandy41282 於 08-7-9 23:57 發表
can you PM to me..
thank you

HIHI好耐無見啦!我以為沒有了這個主題了,之前都有留過言,想問下,你們知否學數學的係點用架,我一路都只係俾啲書佢睇
\
親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視,頭像,頭銜,暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作

hi hi , 好耐無見喇, 係呀, 之前個topic沉左落去呀!!! 但, 無問題, 我會定時定候撈返佢出嚟咖!!!
數學其實我都未真真正正開始用呀, 只係假期攞D書同佢睇下講下咁, 而家啱啱整好個位可以掛到塊數學板喇, 星期二上工作坊,到時順便問問點用先得!!!!
有無MAMA已經用緊喇, 一齊分享下啦!!!!

原文章由 celialing 於 08-7-12 21:10 發表
HIHI好耐無見啦!我以為沒有了這個主題了,之前都有留過言,想問下,你們知否學數學的係點用架,我一路都只係俾啲書佢睇
\

原來你會去工作坊,咁就麻煩你去完上來update吓啦! 我都係只有俾啲書佢睇下

原文章由 ivylai530 於 08-7-12 22:58 發表
  hi hi , 好耐無見喇, 係呀, 之前個topic沉左落去呀!!! 但, 無問題, 我會定時定候撈返佢出嚟咖!!!
數學其實我都未真真正正開始用呀, 只係假期攞D書同佢睇下講下咁, 而家啱啱整好個位可以掛到塊數 ...
親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視,頭像,頭銜,暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作

amis1573,我好同意你既講法,我用咁多錢買套書,但個顧問從未主動打過一次電話,除左的機壞左我打俾他,他未是但問下咯,同埋他每次都同我講他多左幾多個家長,聽到我火都来埋,點先可以找換顧問呢?

個顧問其實真係好重要呀, 用得好唔好, 其實好睇個顧問跟成點!!! 用左咁多錢買套教材, 佢唔跟緊係勞氣啦, 我地買教材都係為左bb好, 但個顧問唔跟, 對住咁大堆教材, 都唔知從何入手呀!!!
不如試下打去hotline問下!!! 問問佢地咁既情況有無方法轉顧問!!!!

係呀, 我明晚去工作坊呀, 星期三update 返數學果part同其他野吖 !!!!

原文章由 CAcasper 於 08-7-13 22:26 發表
amis1573,我好同意你既講法,我用咁多錢買套書,但個顧問從未主動打過一次電話,除左的機壞左我打俾他,他未是但問下咯,同埋他每次都同我講他多左幾多個家長,聽到我火都来埋,點先可以找換顧問呢? ...
‹ 上一主題|下一主題