用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 sjc chatroom
樓主: 147258
go

sjc chatroom [複製鏈接]

Re: sjc chatroom

ThePooh
妳要點快呀!  5月1, ok嗎?

好耐無上黎搵你地啦,若有集會,我同囝囝都好想參加.

1) 新幹線 (囝囝 K1)
2) 亮亮媽咪 (囝囝 K1)
3) BBChu (囡囡 K1)
4) CMAMA (囡囡 K2)
5) JB (囝囝K1)
6) mjzz (囝囝K1)
7) 東東媽咪 (囝囝 K1) 各位多多關照
8) Kinma (Boy K1)
9) Evans (囡囡 K2)
10) LV (囝囝 K1)
11)Eva(Girl K1)
12)Sueanne (囡囡 K1)
13)SALLY1(囝囝 K1)
14)DJMAMA(囝囝K1)

DJMAMA 寫道:
好耐無上黎搵你地啦,若有集會,我同囝囝都好想參加.

Haaaa ~ 講到好似玩遊行抗議咁~

djmama, 你兩個b都係讀sjc?  
我們應該感恩 神的話語令人清醒

Can I join?  My son will also attend SJC this Aug.

Joly (Boy K1)
joly --
http://jolyleong.spaces.live.com/

嘩~ 夠一班同學仔啦~ 真開心~

1) 新幹線 (囝囝 K1)
2) 亮亮媽咪 (囝囝 K1)
3) BBChu (囡囡 K1)
4) CMAMA (囡囡 K2)
5) JB (囝囝K1)
6) mjzz (囝囝K1)
7) 東東媽咪 (囝囝 K1) 各位多多關照
8) Kinma (Boy K1)
9) Evans (囡囡 K2)
10) LV (囝囝 K1)
11)Eva(Girl K1)
12)Sueanne (囡囡 K1)
13)SALLY1(囝囝 K1)
14)DJMAMA(囝囝K1)
15)Joly (Boy K1)

mjzz:
大囝會讀先,會同你地囝囝囡囡做同學,細仔要出年先夠年齡讀k1.
想問吓大家,如果有哥哥在校內讀k1,細佬要唔要再考試先可以入?!又若是要考試,會唔會容易d入?

DJMAMA
應該無問題既!  

如果5月1係gathering, 大家第一次見面, 不如簡單d揾個地方食下野, 認識下先, 好嗎?

BBChu,

我同意.

嘩! 我去完旅行番來多左咁多新同學,真開心!     歡迎各位加入!

5月1日 gathering 記得預我一家三口,ok?  請問我地會去邊度食野?  有無提意?
LV

請問有沒有 TIGER 班的家長, 你們的小朋友有否蚊咬的情況?

llc:
呢度多數都係係八月入讀k1的家長,你小朋友是否給咬得很厲害,可否搽些防蛟的野預防?!我仔仔在家都成日比蛟咬,咬了後又會腫好大撻,而家終於試到用'花露水'做預防,若唔好彩又咬到,就搽一隻叫'癢即消'的藥膏(在藥房買,是仔仔以前學校用開的,一日約搽三次,都好快消腫及減輕癢的程度,你或可試試,但若搽'花露水',你先要試試你小朋友的皮膚,免得佢會敏感.
各位媽咪:
有無d地方又有得食又有得玩架,因我兩個囝囝食野真係好麻煩,無佢地收,見到你地,都要請教吓你地點樣令佢地乖d咁食野.

llc,

仔仔一直都沒有被蚊咬,
不過你是否指昨天在運動會被蚊咬是呀?

yyc

你地知唔知深水
~~最鍚我個寶貝仔仔~~

DJMAMA

不是在運動會咬的, 是在學校, 請問你們有沒有人參觀過二樓?

Tomkate,

關於校服, 校車等全部都會係8月1日先至去學校正式註冊日攪, 我地都係乜都未做架. 校車方面你可以向校車部林太(電:27788700)查詢.

1/5 i am ready ar

各位
如有興趣5月1 gathering, 請在以下報名.

1) BBChu (2大1小)
2) sally1

各位

2) sally1
3) DJMAMA

5月1日係咪要返學校再開會?請問幾點?

各位

2) sally1
3) DJMAMA
4) mjzz

各位

2) sally1
3) DJMAMA
4) mjzz  
5) Tomkate
~~最鍚我個寶貝仔仔~~
‹ 上一主題|下一主題