用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 民生書院幼稚園 07 Munsang k1 一齊來傾吓
樓主: ms0665
go

07 Munsang k1 一齊來傾吓 [複製鏈接]

AM Class
ritaor66----------仔--上水
HoiHangBB-------女--青衣
Howard_Ho------仔--黄大仙
linusivan----------仔--粉嶺
tammyswl------- 仔(Markus Lee)--美孚
queen180307----女--青衣
doramoney-------女

PM Class

Kityeehim--------仔
mazielai----------女
little_hiway-------女 (官塘)
hin_ma-----------仔
A&S ------------ 女
lovebbmom-----仔 (tai wo hau)
MetoCity--------女 (TKO)
fenniemyt-------女 (Diamond Hill)

歡迎自己update...   

原文章由 doramoney 於 07-7-8 12:04 發表
我個女讀07' K1 am class, 已註冊及買校服了!

:-|
原文章由 fenniemyt 於 07-7-7 18:56 發表

今天買左兩套校服裙, 校服裙在金錀賣每條$110. 金錀無運動服賣, 因為唔係佢地做, 話開學後另有安排 .

我都未有時間買校服, 要買幾多套替換

d 媬姆車話要around 11:30 上車...都唔知點安排d lunch 時間好:-|

[ 本文章最後由 lovebbmom 於 07-7-10 14:29 編輯 ]

我無收到電話叫我提早交文件,照舊7月3日去交錢,完全冇人同我講要帶學卷...

原文章由 ritaor66 於 07-7-5 02:38 發表
你之前有無收到佢call你臨時改註冊日期
順便收埋學卷,上次交留位費個張當然無講   

morning...

有無人係kwai chung 住架...

[ 本文章最後由 lovebbmom 於 07-7-11 09:36 編輯 ]

其實我就唔打算買咁多套la....一來都唔係日日著,2來d質地都好易乾...仲有我有人比多套
原文章由 lovebbmom 於 07-7-10 14:27 發表
:-|

我都未有時間買校服, 要買幾多套替換

d 媬姆車話要around 11:30 上車...都唔知點安排d lunch 時間好:-|

有無人未填好/交自動轉賬from

AM Class
tammyswl------- 仔(Markus Lee)--美孚

PM Class

fenniemyt-------女 (Diamond Hill)

我之前已交咗張form, 但後來發覺有d地方要改, 我已phone 學校, 她說no problem, change it when the date of 家長

原文章由 ritaor66 於 07-7-11 13:20 發表
有無人未填好/交自動轉賬from

AM Class

PM Class

WKW ---------- 女

Hi! 咁多位你地好!
我女兒剛在民生K3畢業了!
而家輪到啊仔讀K1了,請多多指教!

AM Class

PM Class

WKW ---------- 女
anna2308------ 仔(沙田)

anna2308 : 好似要你多多指教就真啦.

原文章由 fenniemyt 於 07-7-14 22:19 發表
anna2308 : 好似要你多多指教就真啦.

有無人知今年要交幾多錢學費 ??

我都好想知....差不多月尾la
應該出la 卦
原文章由 fenniemyt 於 07-7-18 22:33 發表
有無人知今年要交幾多錢學費 ??

想問下各位媽咪8月24日係咪唔使帶小朋友返學校
架??

回條上註明新生毋須返校,假如你的小朋友無人照顧,
你可以同埋佢一齊去架!
原文章由 queen180307 於 07-7-19 16:37 發表
想問下各位媽咪8月24日係咪唔使帶小朋友返學校
架??

外藉老師

我昨日致電去民生問啲課程問題, 我問佢哋會唔會有外藉老師教英文, 佢哋話今年會新增外藉老師. K1 外語時間每星期30分鐘. K2及K3會多啲.  K1會教英文字母及英文拼音.  唔知係唔係真的?

[ 本文章最後由 linusivan 於 07-7-20 11:15 編輯 ]

anna2308,
唔該哂!:
如果真係有外籍老師都唔錯喎!
:" />
原文章由 anna2308 於 07-7-19 20:16 發表
回條上註明新生毋須返校,假如你的小朋友無人照顧,
你可以同埋佢一齊去架!

原文章由 linusivan 於 07-7-20 10:40 發表
我昨日致電去民生問啲課程問題, 我問佢哋會唔會有外藉老師教英文, 佢哋話今年會新增外藉老師. K1 外語時間每星期30分鐘. K2及K3會多啲.  K1會教英文字母及英文拼音.  唔知係唔係真的?

每星期30分鐘唔算多 (我囡囡N1時每天都30分啦), 但總好過無.

你打得去問佢地咁答應該都係真卦,況且依家都7月尾la
我諗佢應該請咗tim la...不過會唔會係勁加學費ge方法就.... 希望唔係la anyway有外藉老師教多堂外語點都好,因為我自己英文好渣
原文章由 linusivan 於 07-7-20 10:40 發表
‹ 上一主題|下一主題