用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 九龍區2007暑期活動報料站
樓主: hkmimo
go

九龍區2007暑期活動報料站 [複製鏈接]

Re: 九龍區暑期活動報料站

pls pm me the contact information.

thanks

mrs_lam523

pls pm me information about private swimming coach

Thanks

可吾告知邊度有得,參觀海洋公園,雪條廠,金管局,警察局,消防局,救護站等...活動??
唁該哂!!!
Macus Ma Ma

夏日FUN FUN 拼音班

打破傳統沉悶的拼音方式,以輕鬆、愉快及有效的學習環境,利用生動的題材,如繞口令,小快板兒,使學員能掌握基本發音特點,以至可以拼讀和拼寫。完成課程可以自費參加內地交流活動,學以致用。

日期:24/7(逢星期一)
對象:14歲以上
時間:8:30-10:30 pm
地點:佐敦
收費698(10節共20小時)

如需更詳細資料可pm email 給我或致電 2155 1819查詢   

徇眾要求
本教育中心特別為德望學生開辦暑期預習班

課程內容:
全期十二堂
每節二小時
複習本年度的英文及數學課文(註: 提供練習及工作紙)

預習下年度的英文及數學課文(註: 提供練習及工作紙)
可額外預習中文及常識課文

真正小班教學
師生比例一比六
讓導師了解學生學習困難及解答課文問題

每班名額只限六人
尚餘少量名額
如欲報名
敬請從速
查詢熱線: 2711 2646 (歡迎自組適合時段上課)

學費:
升小二 $950
升小三 $950
升小四 $950
升小五 $1050
升小六 $1150
升中一 $1250

各位媽咪:

有冇聽過 「志安哥哥」,佢做好多幼兒音樂製作喎,幾正架!
我屋企隻 <<大肚 DUM>> 就是他的作品。
我個仔仔每次聽都好開心!

O岩 O岩 知道他在 文化中心開了 2 班音樂 playgroup 啊。

大的 4 - 6 歲、 小的 2 - 3 歲。7月開班啊!

有興趣的可以到他的 website
www.ze-on.net

聽落好似好正喎,心郁郁想報名啊。

Brenda
做呀媽好開心架! 小俊媽 Brenda

Re: 志安哥哥開班?

喂!

我有隻 大肚DUM 呀! 朋友送的。
好 Cutie ,連我都鐘意聽。

我在一次商場看過他表演,
我個囡囡睇到跳起喎!

如果囡囡跟到他上課都不錯啊!
不過是否他真人教的呢?

我竟然會生 BB! 不過囡囡好可愛! Peggy Mum

我今天打過電話詢問有關資料,

職員表示該課程全是志安哥哥教授的,
所以我才放心報名呀!

Brenda

做呀媽好開心架! 小俊媽 Brenda

[size=large]好心志安哥哥咪鬼用唔同log-in names 自問自答啦!咁咪仲唔專業!文章一出就比大臣剷走,醒d 啦!             

謝謝你的意見

暑期小提琴班

暑期小提琴班

課程內容:
全期十二堂
每節一小時
師生比例一比三
讓導師了解學生學習困難及解答問題

每班名額只限三人
尚餘少量名額
如欲報名
敬請從速
查詢熱線: 6304 5626 (歡迎自組適合時段上課)

學費60 x 12
$720
Canon EOS 1Ds Mark II

Re: ART FARM 藝術幼苗

今年暑期活動多了好多不同活動.我知BK好多媽媽都係跟這位老師學畫畫的.希望暑假見啦!
http://www.artfarmhk.com/main.htm

http://www.artfarmhk.com/summercourse2006.htm

請問所學的那類的畫呢?

我囡學緊綜合畫班.係學油粉彩和水彩畫

我曾在學校裏,也教過4-6歲的小朋友,透過油粉彩沉澱自己的情緒,以及改善其閱讀障礙,這個學習效果也有見到的。
Ilya [email protected] 主耶穌祝福你~! ;-)

有~~

右腦培訓course, 好細既小朋友都可以參加∼

BrainUp Education Centre
地址係九龍城延文禮士道14號
電話係23047828

有埋免費tried lesson & test, 不妨可以試試

:  :  :

請問這個課程是健腦操,選是學電腦的班呢?

Macusmama 寫道:
可吾告知邊度有得,參觀海洋公園,雪條廠,金管局,警察局,消防局,救護站等...活動??
唁該哂!!!

我都好想知道啊     

劉Sir私人上門教授美術,
美術比賽畫班,兒童及青少年素描畫,水彩畫班,
美術比賽成績彪炳,每月均有學生獲獎。

網址:http://hk.geocities.com/kawtm
e-mail: [email protected]

學打羽毛球

學打羽毛球  
Private/class Badminton Instructor

Venue/Time: Negotiated

Aim: Encourage children all round development, and prepare for student's extra curricular activites achievement.

Background infromation of the instructor:
aerodrive.twghwfns.edu.hk/~ckc/introduction

Contact no: 81212181 Mr Chan

‹ 上一主題|下一主題