用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 Zenith英藝點解唔受歡迎?
樓主: minirat
go

Zenith英藝點解唔受歡迎?   [複製鏈接]

回覆:Zenith英藝點解唔受歡迎?

我今天也收到校長的回覆,大概內容同其他bk mum 一樣,這個校長的確很懂說話。現在我唯有等waiting.

回復 BethMum 的帖子

我都同意開會 等大家家長知道咩事 冇理由學校講的咁大出入
對我地呢班家長 好難信任學校

回復 simb 的帖子

其實你會唔會介意 真係和學校一起開會
唔想影響到你心情
怕只係我地家長單方面去唸咁做有幫助

simb  sorry, 惡左 :(

佢地鬧人, 又講大話, 真係難以相信  發表於 13-5-9 17:52
simb  己開過, 傾過, 佢地既態度如此, 我唔知同佢有乜好講  發表於 13-5-9 17:42

回復 simb 的帖子

講真..報警啦..搵報館去聲討佢就岩...咁既事都得...好嬲接受唔到生個女出來開開心心送佢去讀書, 剛入校園第一步就咁

仲嚴重過昨天果單...

minirat  照我所知,simb已經報了警。  發表於 13-5-9 18:04

回復 tuelovefei 的帖子

GOOD, SUPPORT

引用:係真係有學校可以咁連我都估唔到,+佢同D大

原帖由 simb 於 13-05-09 發表
係真係有學校可以咁

連我都估唔到, 佢同D大陸車傷人之後再撞死埋人有乜分別?
Don't cry. We support u. Be strong. Record all the conversations with the school

引用:搵蘋果 +

原帖由 Gerard 於 13-05-09 發表
搵蘋果
讚成 如果唔係會有另外一d受害者

simb 發表於 13-5-9 16:52
佢地竟然可以做得出, 講得到:

-我地有律師! 十歲以下告唔到! (但問題係你學校疏忽, 唔係躲在個三歲男仔身 ...

1.  係架!  十歲以下係告吾到個男仔, 但可以告你學店疏忽呀!  叫佢搞清楚個指控先la!
2.  全香港夠有警察, 警司la!  驗傷係証據, 報警要keep  record.  醫療評估都要畀醫生做, 簽署.
     吾明佢個point係邊?!  
4.  有律師開會又點?!  就算要起訴檢控不嬲都有控辨律師架la!

你話依家我報咗警, 一切交畀警方處理調查, 吾洗同佢講咁多!

同個女停學la!  畀多1蚊呢間學店都哂錢!  

amber-darling  agree~  發表於 13-5-10 17:21

報警確實可起警惕作用,亦可做福其他小女孩免受同樣不幸,但見樓主情緒深受困擾,受害女孩的創傷亦不容忽視,其實除了傳媒,有其他機構(e.g.護苗?)可幫樓主嗎?

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

Read the pm , support you ! You are not alone , report to the media

收到SIMB的PM,真係好難想像係幼稚園發生呢種事,個問題唔係佢收些什麼學生,而係學校事後處理的態度,好明顯佢係唔想張揚,以免影響校聲譽,其實錯在個小朋友同個家長點管教,學校是疏忽,但其實正面處理,會令大家都放心同有信心。學校有個立場我同意,佢要教育同令小朋友變好,但同時要對受害人公道Lor,至少讓家長知道有什麼punishment for this boy,又或者當然個男仔係細個,個男仔同家長要同當時人道歉啦同有悔意

SIMB, 希望呢件事快點有合理的完結,同埋你一家人開開心心。因為我的小朋友都事女孩,感受到你的無助同為個女想要返的公道。我而家淨係覺得佢根本就無心辦學,淨係做啲門面野。佢真係衰過玫瑰崗同york之前啲集體領洗團。

揾蘋果,壹周,就算告唔到都比人知佢地係咩人。教育工作者竟然卑劣如此,枉為人師。

回覆:晞晞爸b 的帖子

回覆:edpo 的帖子

請問係邊間zenith?

引用:揾蘋果,壹周,就算告唔到都比人知佢地係咩

‹ 上一主題|下一主題